MY ENGLISH BLOG

teisipäev, september 18

Sandri ristimine

Pühapäeval oli Kaarli kirikus Sandri ristimine. Ilus, pühalik ja südant soojendav. Ristivanemateks olid minu lapsepõlvesõbranna ja õemees. Ma olen kindel, et Sander kunagi tänab meid nii heade ristivanemate eest. Nad on super. Ristimine toimus pereringis.
Tähistasime Sensos. Väga meeldiv teenindus ja sujuv suhtlemine ettevalmistuste aegu.
Kuna võibolla mõni inimene käib siin blogis ka käsitöölisi saavutusi otsimas :) siis mainiksin, et Sandri riided on minu tehtud. Ma tean küll, et traditsiooniliselt käib ristilapsel seljas pikk kleit, aga mina oma poisile küll ei suutnud kleiti selga panna. Teiste beebipoiste seljas mind kleit ei häiri. Aga Sander sai endale püksid ja lipsuga pluusi.
Ja Sander käitus väga viisakalt. Ei ühtki piuksu. Isegi mitte külma vee peale. See täitis minu südame erilise uhkusega:)
Oli helge päev:)
PS. Imelised pildid on Krista tehtud.
PPS. Mind ikka vaevas see küsimus et kuidas Sandri nime käänata. Minu sisetunne ütles, et Sander-Sandri. Paljud aga ütlevad Sander-Sanderi. Probleemi lahendas tubli ristiema, kes küsis filoloogi käest, ja sai vastuseks, et käänatakse nii nagu kringel-kringli :)

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kes oli see tore vaimulik, kes talitust läbi viis?

keelek6rv ütles ...

või nagu peeter-peetri. ei teki ju küsimust, et äkki peeter-peeteri :)

Age ütles ...

Laste ristimine on midagi üllast. Kuidagi kergem saab, nagu keegi kaitseks ja hoiaks rohkem. Eks see nii olegi.
Kaspar on meil ristitud aga Marta ristimine on mul järgmiseks suveks plaanitud.
Neid Sandri pükse nähes olin 100 % kindel, et neid sa poest küll ei leidnud ;) Kaspar oli ka ristimisel vesti ja viikaritega. No 1,5 aastasele poisile oleks ikka väga imelik kleiti selga panna.

Anonüümne ütles ...

jaak aus vist oli kui ma ei eksi?
minu meelest on nimedega see reegel, et käänatakse vastavalt inimese enda soovile. sandri puhul siis vist esialgu mängib rolli tema ema ja isa soov.

keelek6rv ütles ...

see soov tuleb vist mängu alles siis, kui su _perekonna_nimi on mingi üldkasutatav sõna (meri-merit vs meri-merd), laialt levinud eesnimede puhul ma ei usu, et see reegel töötab (aga pead ei anna)..

Krentu ütles ...

Jaak Aus ristis, jah.

Anonüümne ütles ...

jah, jaak ausi nina tunnen ma eksimatult ära, kuna töötan temaga ühes kabinetis.

krista ütles ...

mul on alati hea meel teie perekonda kuuluda, ühte või siis teist pidi :)))

Aga ma selle nime käänamise teema peale mõtlesin kohe pikalt... et üks asi on käänata suulises kõnes, teine asi on hoopis kirjalikult. Ja siis vist ei tohiks nime kuidagi käänata, sest muidu pärast ei tea keegi mis tegelikult nimi on.... sest näiteks Ander ja Andri on meil ju mõlemad nimed....

Ja ise ei tahaks kui keegi arvaks, et mu lapse nimi tegelikult on ka Keidi :)))... Keit on... ja kelle - Keit'i :)))))

Anonüümne ütles ...

no aga eesti keeles ei tohi ju neid ülakomasid kasutada?

Anonüümne ütles ...

Tere,
Nii armas kostüüm ristimiseks. kui vana põnn oli? olen praegu meie 6.kuusele põnnile riietuse ostingul. kas on võimalik pisike renditeenus?

Krentu ütles ...

Aitäh:) Sander oli ristimise ajal kolme ja poole kuu vanune. Kahjuks ma ristimise riideid ei laenuta, tõenäolielt oleksid need pooleaastasele ka pisut väiksed.