MY ENGLISH BLOG

teisipäev, veebruar 12

Uued kleidid

Et õmblemine, minu põhiline hobi, siin blogis väga vaeslapse ossa ei jääks, siis tuleb ikka kõik need vähesed asjad, mis ma viimasel ajal teinud olen, kirja panna.
Jõulude ajal tegin endale kleidi. Kuna ma pole viimaste aastate jooksul ühelgi viisakamat riietust nõudval peol käinud (välja arvatud õe pulmad, aga siis ma olin ka "eriolukorras"), siis polnud mul Andrese jõulupeoks, mis seekord toimus Glorias, küll midagi selga panna. Korjasin kokku kõik oma tahtejõuriismed, sest õmblemisetuju puudus täielikult, vaatasin üle olemasolevad kangad ja ajakirjad ja asusin tööle. Õnneks oli mu ema parajasti linnas, kes aitas mul moodi valida, lapsi hoida ja proovi teha. Kangas on villane krepp (kahjuks kortsub) ja snitt on Burda Easy Fashonist sügis/talv 2007. Peab ära mainima, et mul on väga vähe piduriideid, millega ma ise nii rahul olen. Aga selles kleidis tundsin ma end ikka väga hästi (kaasa aitasid ka spetsiaalselt ürituse tarbeks soetatud riidest kingad, millega küll väga kaua ei kannata seista).
Maibrit nõudis ka pildi peale, kuigi temal selleks hetkeks veel uut kleiti ei olnud.
Nädalavahetusel tegelesin jälle teemaga "Anna asjale uus elu". Laupäeval käisin üle pika aja Emmas ja soetasin sealt jälle kotitäie siidist/villast/linasest riideid, eesmärgiga need ümber töödelda. Kuna mul oli juba mõni kott sellist "toorainet" kodus ootamas, siis tekkisid kerged süümepiinad, et tassin asju koju nagu hamster aga midagi ei tee. Süümepiinad on vahel päris heaks initsiaatoriks, seega lõin jälle esikusse suure laua lahti ja tirisin masinad kapist välja ja hakkasin õmblema. Võtsin ette ühe rohelise linase seeliku, millest nüüdseks on saanud Maibriti seelik (mulle ei meeldi sõna "tuunika", seega ma nimetan seda seelikuks). Kantideks ja katteriideks kasutatud ruuduline sits on pärit Andrese ema varudest, mis ta kunagi mulle kinkis. Selline vanast-uus teema inspireerib mind tohutult. See on hoopis midagi muud, kui uuest kangast õmblemine. Kõige muu hea juures on plussiks ka kleidi omahind, viis krooni.
Aga Maibritist hakkab juba preili kasvama, sest temale see "kotiriidest kleit" väga ei meeldinud. Eks paistab, kas hakkab kandma või mitte. Aga ma arvan, et kui ta suureks saab, siis keeldub ta selga panemast roosasid ja rohelisi riideid, sest lapsepõlves olid tal kõik riided just nendes värvides :)
Pilt on tehtud vanaema "fotostuudios".

15 kommentaari:

Maarja ütles ...

no ei jaksa ära imetleda...väga armsad

Sirliiz ütles ...

Krentu, sa oled tõeliselt kaunis! Kuigi minu jaoks võrdub õmblemine raketiteadusega, saan ometi aru, et see kleit on ikka tükk tööd ;)

Maibrit on nuntsik nagu alati, pole vahet mis talle selga panna. Armsalt edev paistab ka juba olevat, nagu piltidelt näha. Maibriti "vintage" stiiliga oled minus selliste rõivaste tohutu austaja teinud, oleks vaid keda riietada ;)

KK ütles ...

Väga armsad asjad!
Ja too stuudio on samuti võluv!

Anonüümne ütles ...

Väga ilusad !
Ma olen täielik kleitide fänn, aga õmblemiseni kuidagi ei jõua;) tõstan ainult kangaid ühest hunnikust teise ja mõtlen milliseid kleite neist teha võiks:P

Pille ütles ...

See must kleit on ääretult stiilne!

Tullia ütles ...

Tõeliselt armas kleit! Tuli endalgi "väikse musta" isu peale. Aga vanast uue tegemine on üks vahva asi. Rätsepa tütre ja defitsiidiaja lapsena tean täpselt, mida see tähendab. Ema ja isegi vanaema vanadest riietest on mul väga tore garderoob olnud. Asja hea külg on veel see, et külluseaja saabudes olid meil kapid vanadest riietest tühjaks õmmeldud ja ära kantud:-)

Anonüümne ütles ...

Mina nimetaks selle nn tuunika pihikseelikuks.

Vanast uus on iseenesest hästi äge ja ma olen kahe käega poolt, aga vahetevahel meenub mulle üks emotsioon lapsepõlvest. Kuna meie suguvõsas tehti kõikidest vähegi ribastatavatest hilpudest ja kangastest kaltsuvaibad ja seetõttu ei olnud meil üldse vanaaegseid riideid, millega näiteks moedemmi mängida. Olid ainult need riided, millega parasjagu käidi, aga selliseid vananud tegumoega ja muidu ägedaid asju- njetu.
Kujutlege siis minu rõõmu kui ma kunagi sattusin tuttavate juurde riideaita, mis oli ääreni vanaaegseid moest läinud riideid täis. Vot seda uskumatult suurt rõõmu mäletan ma elu lõpuni.

Nüüd koon ma ise vanadest hilpudest kaltsuvaipu, aga kõige eredamad-lemmikumad asjad tõstan pööningule. No ei tohi seda asja minu majapidamises enam juhtuda, et moedemmi mängida ei saa ja endal kah tore vanu asju vahel sortida ja nostalgitseda. Ja stiilipidudeks peab ka midagi võtta olema.

Mari-Liis ütles ...

Must kleit on lihtsalt võrratu!

Anonüümne ütles ...

imeline lihtsalt, nii ilus ja stiilne kleit ja kadestamisväärne figuur ka veel :D
Ja Maibrit on tõepoolest üks kenamaid tüdrukukesi :)

Anu ütles ...

väga stiilne kleit ja superkingad!

Katrin ütles ...

Ei jäägi midagi muud ule, kui kinnitada kõigi eelpoolkõnelejate sõnu. Tõesti kenad preilid. Üks ilusam kui teine! :)

Krentu ütles ...

tänan, tänan! olen meelitatud :)

Anonüümne ütles ...

mõlemad kleidikesed on võrratud :) Ja see vanast -uus on väga lahe ettevõtmine ;)

Anonüümne ütles ...

Mis vahvad kleidid :)Nagu keegi juba kuskil ütles, alati jõuan ma kohale siis kui kõik tore on juba ära öeldud :P
Ja vanast uus on mul ka viimasel ajal väga teema jälle.
Maibrit on eriti kelmikas modell ;)
Igatahes, aplaus!

Annu ütles ...

te mõlemad olete nii ilusad:)
nüüd ma olen kade, figuurist alates õmblemisoskuseni välja (just mõtlesin, et peaks endale õmbleja otsima)