MY ENGLISH BLOG

kolmapäev, aprill 23

Kümnekuune Sander

Milline on siis meie peaaegu üheteistkuune Sander? Viimase mõõtmise ajal kaalus ta 9.6 kg (oli 200 g haigusega alla võtnud) ning pikkust oli 77 cm. Kuni tänaseni oli Sandril ainult kaks alumist hammast, aga täna lisandusid ka kaks ülemist. Sander on väga aktiivne ja tihti ei suuda keha kõike tema soove täita. Seega kukub ta tihti ja saab jälle uue sinika otsaette. Võrreldes Maibritiga on Sander üsna tagasihoidlik ronija, aga selle eest on ta palju pikem, kui Maibrit samal ajal, nii et kõik nõud ja söögid tuleb lükata laua keskele. Sander kõnnib mööda diivani äärt ja eriti meeldib talle kõndida nii, kui ma tal kätest kinni hoian. Mõneks sekundiks suudab ta ka ilma toeta püsti jääda aga ilma toeta kõndima hakkamiseks on veel palju vaja harjutada.
Pikka hommikust põõnamist Sandriga samuti pole. Viimasel ajal tõuseb ta juba kell kaheksa, nii et vaene mina :) Hommikul teen talle tavaliselt riisi-banaani putru. Lõunaks läheb kõige paremini peale minu tehtud püree juurviljadest ja lihast. Aga kui ma olen laisk, siis kõlbab ka purgipüree. Õhtul saab Sander tavaliselt head-ööd putru. 
Päeval magab ta enamasti üks kord. Kui ma magan koos temaga ja mitu korda tissitan, siis ta võib isegi neli tundi korraga magada. 
Sandrile pakuvad kõige rohkem huvi juhtmed ja käsitolmuimeja. Nii kui kuskil mõni juhe paistab on ta ka sinna poole teel. Ja kui ma meie pisikese käsitolmuimeja käima panen, siis on Sander ka kohe jaol. Mänguasjad ei köida teda üldse nii palju.
Kahjuks on Sander juba paar kuud järjest haige. Üks viirus ajab teist taga. Loodame, et suvi toob leevendust. Juba sünnist saati on Sandril probleem pisaratega - ei lähe need õigesse kanalisse, vaid voolavad mööda põski alla. Ühe korra juba käisime sondeerimas, homme läheme uuesti.
Maibritiga on Sander suur sõber. Ta küll ei mõista Maibriti mänge veel hästi, aga soov kaasa lüüa on suur. Vahel satuvad Sandri haardesse ka Maibriti kiharad ja siis ma pean kohe päästma tormama. Sest haare on Sanrdil tugev.
Lutist loobus ta mitu kuud tagasi. Seega öösel ei saa teda lutiga ära petta - tuleb vähemalt neli korda süüa anda. 
Selline ponks poiss on meie Sander :)

3 kommentaari:

Katrin ütles ...

Võrreldes jõulu piltidega on ta ikka nii palju kasvanud! Ja lausa kohutavalt armas on ta ka! Teie lapsed ongi kohe väga armsad, ja hästi sarnased. :)

Inga ütles ...

väga vahva ponks poiss:) loodan, et ei leidu enam ühtki viirust, mis teid kiusama tuleks ja saate mõnusalt kevadet nautida.

Annu ütles ...

ilusad lapsed sul.
minu plika ei tunnista ka lutti ja ajab öösiti üles. hommikul ärkab 6, kui hästi läheb, siis 7:)