MY ENGLISH BLOG

reede, aprill 25

Käsitöölainel

Täna on minu õe sünnipäev ja ma kingin talle Pääsusaba salli. Ma pole kunagi varem ühtegi pitssalli valmis teinud (Feather and Fan ei klassifitseeru vist pitssalliks?) ja võibolla sellepärast polegi aru saanud, miks pitssallide kudumine nii populaarne on. Nüüd ma muidugi saan aru. Ja lausa uskumatu, milline imetrikk see salli venitamine on! Nagu võluväel saab ühest krimpsus tükist õhuline ja langev sall. Kindlasti ei jää see  minu viimaseks pitssalliks!
Muster: Interweave Knits Sügis 2006 (kuni 14. maini on see muster vabalt saadaval, kui hakta Knitting Daily listiliikmeks). Aitäh, Sirliizile, kelle käest mina oma mustri sain!
Lõng: Hjertegarn'i Alpaca Silk , ostetud Veimevakast 
Vardad: 2,5 mm
Ja ausõna, ma üldse ei oota, et seda salli hakataks kandma õlgadele laotatult, et kogu tema ilu välja paistaks. Minu meelest võiks ta käiku minna sallina, siis kaelasoojendajana. Las ta olla selline pisikene argipäevane luksus.
Veel läks pakki kaelakee. Ja tähelepanu, tähelepanu - fimokuulikesed on minu enda tehtud :)
Peale mullukevadist fimofopaad Kullaketrajate kevadpäeval ei tahtnud ma seda fimot üldse enam välja võtta. Aga näe, ükspäev tuli ikka isu peale (sest Marianne teeb lihtsalt nii head tööd inimeste inspireerimisel!) ja kui Sandri magama olin pannud, hakkasime Maibritiga voolima. Tema tüdines üsna ruttu ära aga mina oleks vist õhtuni voolinud, kui Sander poleks üles tõusnud ja mind pluusisabast sakutama hakanud. Mul on tunne, et mingi fimotunnetuse sain ma kätte, ja viimsed pärlid (need mis keesse läksid) tulid juba enam vähem talutavad). Nüüd on mul hammas verel ja tahaks kohe veel ja veel ja veel fimotada :)
Amazonist tellisin endale "Bead Simple" raamatu. Lahe raamat on - osad ehted on sellised tavalised-ilusad. Aga palju on ka selliseid naljakaid-ilusaid ja põnevaid-ilusaid.
Mõeldud siiski algajale. Autori lähenemine ehete tegemisele on üsna värskendav - kasutada võib kõike materjale ja pudinaid. Näiteks vanad võtmed või mündid või hoopis nööbid. 



Minule, kui algajale, sobib see raamat väga hästi, inspireerivalt.




Eile sain kätte Mammi lõngapoest tellitud Kid Classic lõnga. Värvi nimeks Victoria. See on tõeliselt kuninglik lõng! 


 


10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palju õnne Su õele! Tean nüüd veel kedagi (küll kaudselt), kellega samal päeval sünnipäev :)
Sall on imekaunis ja usun, et kingisaajal on hea meel

Muhv ütles ...

kena rätik! pitssalli kudumisel on jah mingi salapärane tõmme, mida seletada ei oskagi. Ja jumala nõus Sinuga, neid rätte tuleb ikka kanda ja kasutada ka, ning miks mitte ümber kaela keeratult (minu tütar kannab ka pitssalle kaelasoojaks).

Terje ütles ...

Ilus, aga kus pooleli on sinu kõige esimene, kursustel alustatu?

KK ütles ...

Jaaa, mul oli sallidega sama suhe :D
Ma ei mõistnud kuni esimese kudumiseni, mis võlu see on. Minu esimene oli ka pääsusaba!
Väga armas sall on ja lihtne muster.

Pille ütles ...

Õnne A-le minu ja ema poolt!! (VÄGA kena sall!)

Sirliiz ütles ...

Kaunis pääsusaba, armas kingitus su õele! Kusjuures pääsusaba on mu lemmik pitssall siiani, kuigi olen mõne veel kudunud või kudumas hetkel.

Ja ma ostsin ka eelmine nädalavahetus esimest korda fimot, nii inspireerivad on inimesed blogides viimasel ajal :) Nüüd siis sina ka ;)

Inga ütles ...

väga uhke kingitus:) see õrn-roosa värv on nii õrn ja naiselik ning teeb selle salli veelgi mõnusamaks.
Rowani kid classic... selle lõngaga on nii, et kui kord kuduma hakkad, siis tahaks sellest veel ja veel miskit teha. Vägam mõnus ja inspireeriv materjal:)

Krentu ütles ...

Egater - palju õnne sünnipäevaks Sulle!
Terje - pean kahjuks tunnistama, et kursustel alustatu on pooleli....
Pille - õnnesoovid andsin edasoi. Me käisime Tchaikovsky's söömas - super!
Aitäh kõigile heade sõnade eest!

Anonüümne ütles ...

väga väga kena pääsusaba, selline mõnusalt roosa :) Ja Sander poisist on ka juba täitsamees sirgunud :) Vahva!

sircu ütles ...

Väga armas sall on:) Mina just praegu kannan ühte pitsist õlasalli tavalise sallina. Ja mulle meeldib, et kaela ümber mässitult on see palju kohevam ja soojem kui tavaline piklik sall. Paraku on küll see isend poest ostetud, aga plaanin ise ka kududa ühe.