MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, mai 19

Kolmeaastane Maibrit

12. mail sai Maibrit kolme aastaseks. Kuidas aeg lendab! See sünnipäev oli varasematega võrreldes täiesti teistsugune, kuna Maibrit oskas seda juba oodata. Ja ta oli väga kannatamatu. Arusaadav muidugi, sest Sandril on ju igal kuul sünnipäev olnud aga Maibritile öeldakse muudkui, et "sinu sünnipäev on kevadel". No ja lõpuks tuligi see kevad ja ka sünnipäev!
Ma olin sünnipäeva eel ise ka üsna ärevuses - palju rohkem, kui oma sünnipäeva eel. Hommikul tulid vanaema, vanaema mees, õde ja õe mees ka sünnipäevalast üles laulma. Nii et meil oli täitsa arvestatav koor. Ja oh seda elevust kinkide avamisel ja küünalde puhumisel!
Milline on siis meie kolmeaastane Maibrit? 
Kolmeaastane Maibrit on suur maailmaavastaja. Ta märkab pisemaidki detaile ning rõõmustab iga uue avastuse üle. Tema lemmikküsimuseks on "miks?" ning talle väga meeldib, kui ma seletan pikalt-laialt asjade omavahelisi seoseid ning põhjuseid. Maibriti siiras rõõm täiskasvanute jaoks igapäevaste ja tavaliste asjade avastamise üle muudab ka minu päevad oluliselt helgemaks ja säravamaks - täiskasvanud on unustanud, kui põnev koht see maailm tegelikult on :)
Kolmeaastane Maibrit on suur ja hoolas õde oma vennale. Küll ta üritab potilille riiulil kinni hoida, kui Sander teisest otsast seda endale kaela tahab tõmmata, küll korjab temalt sodi suust ära, mida Sander igalt poolt leiab. Maibrit haldab ka mänguasjamajandust - kõik põnevamad asjad hoiab endale ja noh, mis üle jääb, saab Sander :) 
Kolmeaastane Maibrit on suur abiline. Nii kui ma lähen kööki süüa tegema, tuleb kohe "emme, ma tahan sind aidata". Siis ta saabki mune lahti kloppida ja suhkurt-jahu sinna sisse panna. Asjade külmkappi ladumine on üks tema lemmiktegevustest. Nüüd lisandus ka laua katmine.  Kui Andres paneb mõnda mööblitükki kokku või remondib midagi, siis Maibrit üritab kruve õigesse kohta panna ja neid kruvikeerajaga keerata. Ühesõnaga kõik kodutööd meeldivad  Maibritile.
Kolmeaastane Maibrit on suur korraldaja ja kamandaja. Tema teab, kuidas asjad käivad, kus asjad käivad ja kuidas asju kasutada. Ja kui keegi üritab kõrvale hiilida või viilida, kutsutakse ta kohe korrale. Samuti teab Maibrit täpselt mis kellelelegi kuulub. 
Kolmeaastane Maibrit armastab mängida puslede, legode ja oma beebinuku Liisiga. Samuti meeldivad talle kõik "päris" asjad - pangakaardid, tšekid, märkmikud, telefonid ja nii edasi. Kui Maibrit mängib "päris" asjadega, siis ta ütleb et ta "teeb tööd". Ja katkise "päris"mobiiltelefoniga räägib ta nii tõetruult, et petaks igaühe ära, kes ei teaks, et telefon tegelikult ei tööta.
Kolmeaastane Maibrit on täpselt selline laps, et vaatad teda ja mõtled, kuidas sind on õnnistatud ja sulle Selline laps kingitud... ja kui vaatad neid koos, Maibritti ja Sandrit, siis mõtled, kui rikas ning rõõmus on elu koos lastega...



21 kommentaari:

KK ütles ...

Palju õnne!

Sirliiz ütles ...

Palju õnne Maibritile ja tema toredale perele nii vahva tütre puhul!

Maarja ütles ...

palju palju õnne Maibritile! see lego on tore, Mia sai ka selle sünnipäevaks.

Cranberry ütles ...

Õnnitlused suurele õele !

Pille ütles ...

Palju-palju õnne Maibritile! Ja ta on niiii Sinu nägu, Krentu!

Aet ütles ...

Palju õnne Maibritile! :)

Anonüümne ütles ...

Palju õnne Maibritile ja kogu Teie perele!

Terje ütles ...

Hästi palju õnne teile !

Elsa ütles ...

Palju õnne, teile kõigile :)

Kajakas ütles ...

nii imearmas laps on Maibrit! Palju palju õnne!

Krentu ütles ...

Suur-suur tänu!
Pille, viimasel ajal ütlevad kõik, et me oleme Maibritiga sarnased. Eriti need, kes mind väiksest peale teavad. Väljla arvatud mu oma ema, kes ei saa üldse aru, et Maibrit minu nägu on :)

Anonüümne ütles ...

Palju, palju õnne väikese preili sünnipäeva puhul temale endale ja kogu Teie vahvale perele !!!

Inx

Kayl ütles ...

Palju õnne minugi poolt :)

Tiina ütles ...

Palju palju õnne tirtsule!

Inga ütles ...

Õnne tirtsule ja emale ja isale ja vennale ka!

triibik ütles ...

palju-palju õnne! te olete väga armas pere.

Tullia ütles ...

Palju õnne Maibritile!

Anonüümne ütles ...

õnne teile ! suusile kinkisime ka selle lego, tänapäeval on ikka nii ägedaid mänguasju...
Anu

Annu ütles ...

palju õnne!!
väga nõus sinu viimase lausega:)

Katariina ütles ...

Palju õnne Maibritile! Ja millised kaunid pikad juuksed!

Piret ütles ...

Ma loodan, et kunagi annad selle teksti oma Maibritile lugeda, siis kui ta juba suurem on:)

Õnne teile imeliste laste puhul :)