MY ENGLISH BLOG

laupäev, september 13

Kohupiimakook õunapõhjal


Seda "kooki" on meie peres tehtud juba umbes viisteist aastat. Tegelikult ta nagu polegi kook, sest mingit tainapõhja tal ju ei ole. Aga kuna me teeme ta ümmargusse vormi ja sööme nagu kooki tee kõrvale, siis kutsume seda ikka koogiks. Ja just selle tainapõhja puudumise tõttu on see kook üks mu suuri lemmikuid, sest "tavalised" õunakoogid mulle eriti ei maitse. Eriti hea saab ta oma aia õuntest!
"Tainas"
7-8 hapukat õuna
50 g võid
suhkrut
kaneeli

Kate
400 g kohupiima
4 muna
4 spl suhkrut
kaneelisuhkrut

Sulata pannil või ja prae selles puhastatud ja viilutatud õunu umbes 10 min või kuni nad on pehmenenud. Pane õunad võitatud vormi ja puista üle suhkru ja kaneeliga. Suhkru kogus oleneb õunte hapukusest ja sellest, kui magusat kooki tahad. Mina panin umbes 2 spl. Seejärel klopi munad suhkruga (vahustada pole vaja), lisa vanillisuhkur ja kohupiim, sega ning vala õunte peale. Küpseta 200 C ahjus umbes pool tundi või kuni kook on pealt kenasti kuldpruun.
Üldiselt oleme me seda kooki kogu aeg tunde järgi teinud, täna ma siis spetsiaalselt vaatasin, et palju mida panen.

Minu teine lemmik õunatoit on riivitud õunad suhkru, kaneeli ja kohvikoorega. Kui esimesed õunad valmisid, siis sõin ma seda ikka mitu korda päevas :)

6 kommentaari:

Anu ütles ...

mul just ricotta seisab kapis, nüüd saan ära teha :)

Anonüümne ütles ...

kuidas sa neid riivitu õunu selle kohvikoorega sööd?keedad?küpsetad+ kõik koostisosad tunduvad maitsmist väärt- õunakooki proovin homme teha, siis on värske kohupiima tegemise päev!

Krentu ütles ...

ma sööngi niisama - riivin õunad jämeda riiviga, seejärel lisan suhkru ja kaneeli, segan, ja lõpuks valan kohvikoorega üle ja segan. siis söön.

Unknown ütles ...

Proovisin nädalavahetusel selle koogi järgi - väga hea ja sügisene ja mahlane!

Aitäh!

Anonüümne ütles ...

Meie sõime ka seda kooki nädalavahetusel. Ehk mina sõin. Mehed tegid fui. Ei pidavat ikka õige kook olema kui põhja pole. Aga mulle meeldis väga. Kas sul küpseb see õuna-suhkrupõhi karamelliseks ka? Tegin keraamilises vormis ja mul ei läinud...millest on kahju. Aga arvan et see oli selle keraamilise vormi tõttu

Krentu ütles ...

Helen, minul see põhi väga karamelliseks ei lähe. Ma teen metallist koogivormiga. Aga ma arvan, et kui maitseb, siis seda karamelli annab põhjale tekitada :)