MY ENGLISH BLOG

pühapäev, jaanuar 17

Kudumist ja õmblemist. Some knitting and sewing.


Peale Maibriti kleidi õmblemist sain käe ja masina soojaks ja mõtlesin, et teen endale siis ka ühe kleidi. Kangas on mul juba mitu aastat kapis ja mul oli peas täpne kujutluspilt, milline see kleit peaks välja nägema. Paraku juhtus nii, et ma ikka kuidagi ei leidnut täpselt sobivat lõiget. No oleks muidugi võinud ka ise natuke erinevaid lõikeid kombineerida aga mitu korda juhtus ikka nii, et ma võtsin suure pataka ajakirju ette, sirvisin ja otsisin ja siis ühel hetkel sai lihtsalt õmblemiseks ette nähtud aeg otsa ja kleit jäi jälle tegemata. Nüüd ma siis mõtlesin, et teen otsuse 10 minuti jooksul ja ei hakka enam edasi mõtlema, et ehk ikka leian kuskilt parema. Sest mul oli väga keiti vaja:) Mõtlesin, et teen varakult valmis, siis saab sünnipäeval ilusti selga panna.


Kleit tuli siis põhmiõtteliselt nagu vööga öösärk :) Vahelduse mõttes on hea midagi nii lihtsat ja kiiresti valmivat teha. Tegelikult on kleidi all ka üks must, libedast kangast õlapaeltega kleit ka, et siis õige kleit mööda sääri üles ei hakkaks jooksma. Tegin selle meelega eraldi ja mitte kleidi külge õmmelduna, siis saab seda ka mujal kasutada. Meil poes pole ju kombineesid müügil :) Ja see minu punane kampsun juba nii ammu ootas, et millal sellest kangast kleit saab :) Aga kuna ma sünnipäeva tähistasin linnas, siis juhtus nii, et kleit jäi välisukse kõrvale nagisse. Nii et linna veetud kampsun ja punased sukkpüksid ja punased saapad ja muu atribuutika osutusid kasututeks...Aga see andis mulle õigustuse Mango alelt üks ilus valge musta lipsuga pluus osta :)
Ja sünnipäeva tähistasime Museumis muide, kus ma olin esimest korda ja oi kui head söögid seal olid :)

Ja kuna ma pole nüüd ju viis aastat tööl käinud (uskumatu!) siis pole mul kapis peaaegu ühtegi külma aja seelikut. Nii et jälle ilma pikemalt tegumoe üle juurdlemata lõin käärid ka ühte kangasse, mis mul jällegi juba ammu kapis olemas oli. No ma paratamatult pean hakkama olemasolevaid materjale realiseerima, sest mul lihtsalt kukuvad need juba riiulitest välja... Lõige on Modast, 3/2008, kanga vist ostsin kunagisest Baltika restipoest, mida ma nii taga igatsen!




Jõuludeks kudusin Andresele värskest Knittyst ühe mütsi ka. Oh, seda oli nii kihvt kududa ja valmis sai ka ruttu. Ja minul on nii hea meel, et ma ka Andresele midagi sain tehtud :)


Juhend: Knitty
Lõng: Schachenmayr Ecologico Camel, 1,5 tokki, Veimevakast
Varras: 5 mm
Muudatused: lõin 96 silmust ehk 4 mustrikorda, kuna mul oli jämedam lõng, Kudumata jätsin ka 7 rida soonikut peale palmikumustrit ja kahandusridadest jäid kudumata read 8 ja 15.
Müts leiab tihedat kasutust ja Andres palus, et ma igaks juhuks veel ühe teeks, sest temal neid asju ikka kaob.


Ja juba ammu sai valmis kootud kaelussall, mis jaanuarikuu Eesti Naises eksponeeritud on. Kasutan seda salli kogu aeg ja ei tea mida ilma selleta teeks - ta mahub nii kenasti üleriide alla ja jätab väikese kelmika sakirea ka kraeäärest paistma. Eile kudusin omale lisaks ka ühe punase:)



Lõng: Patons Jet (Karnaluksist, 2 tokki) ja Bergere de France Eclaire (Liannist, 1 tokk)
Vardad: 5 mm


As sewing is my oldest but lately rather neglected hobby, I decided to sew a dress and a skirt for myself. I really need something else than jeans and cardigans in my wardrobe :) Both are simple and quick projects. The dress has separate black lining and skirt has red lining. I love red lining so much that I'd put it under every garment that needs lining:)
I also knitted a hat for my hubby. It is from winter Knitty. I made some alterations as my yarn, Schachenmayr Ecologico Camel, was thicker. The cowl is my other favourite - I wear it all the time. It is published in Eesti Naine magazin january issue.

29 kommentaari:

Erin ütles ...

Kui palju ilu ühes postituses! Kleidi kangas on tõeliselt imeline. Ohh ja ahh, mis mul muud ikka öelda. Kuidas sa küll kõike seda jõuad?

KK ütles ...

Nii ilus!

Elsa ütles ...

Su seekordsed õmblustööd on taaskord mu lemmikuks ;)
Aga muide, selle kaeluse puhul teeksin ise väikese muganduse... selle tumeda, pahempidise paani kudumisel kooksin esimese rea parempidi, nii ei jääks seda rida, kus pahempidised ja parempidised lõngajooksud vaheldumisi jäävad. Mina teen puhta tulemuse saamiseks nii alati (ja praegugi lõpetamisel üks selline laineline pind mütsis) :)

Helen ütles ...

Küll mõni ikka jõuab! Ma koon alles Sinu detsembri kuu käpikuid. :))
Aga minu lemmik on kleit!

Sirliiz ütles ...

Nii palju ilusaid asju! Kleit on tohutult armas, ma loodan, et saan oma õmblusmasinaga ka sõbraks :)

sircu ütles ...

Oh kui palju lahedaid asju korraga! Tuleb ise ka usinamaks hakata.

Maarja ütles ...

ma ei jaksa neid õmblustöid ära imetleda.

Anonüümne ütles ...

oh, sa oled nii usin ! :)
minu lemmikud on kleit ja seelik :) väga väga ilusad !

Inga ütles ...

ja minu lemmik taskutega seelik ja punane kaelus:)
ikka jaksu!

Krentu ütles ...

Aitäh:) See lihtsalt tundub, et ma olen usin, kui ma panen kõik ühte postitusse :)
Elsa - aga mulle jälle meeldib see sakirida seal. Mulle on alati need meeldinud, välja arvatud sooniku sees :) Ma vaatasin peale uue aasta saabumist kella nelja paiku ETV-st saadet "nipet-näpet", mis oli minu lapsepõlve üks kõige lemmikumaid saateid (peale Beverly Hillsi) ja seal Tiina Meeri rääkis, et soki soonikul võib ka siis ühe rea parempidi kududa, et ei jääks triipude üleminekul seda sakirida. Vot soonikusse ma poleks oma mõistusega küll julgenud seda ühte parempidist teha:) Aga muidu - ma olen isegi selliseid asju kudunud, kus parem pool on see, kus on võimalikult palju neid sakke:)

Elsa ütles ...

Krentu, ma tegelikult vaagin oma mütsigi praegu ikka ja jälle, et kas võtta paremaks pooleks see, kus pahempidiseid vöönde raamivad sakiread või see teine, "puhtam" ;) Lihtsalt, kuna sul olid need read ebasümmeetriliselt vaid nö vööndi alguses, siis mõtlesin, et äkki sa sellele tähelepanu pööranud pole (A)

Muhv ütles ...

Nii ilus postitus! Ikka ahh ja ohh ja voh ja jah iga pildi juures, kõik on nii täiuslik :)

Maarit ütles ...

Mulle meeldib Su uus seelik väga! Eriti veel see, et sellel on taskud!
Ning lisaks kõikidele muudele ilusatele esemetele, jäi mulle silma veel ka armas valge kampsun.

triibik ütles ...

ah, kõik on imekaunis! ja KARDIN on ka väga kaunis, see helesinine ja lilledega...

patsifist ütles ...

Lisaks kõigele oma kätega tehtule on Sul ka äärmiselt lahedad saapad:)) Mitte, et ma tahaks tähelepanu Su shedöövritelt kõrvale juhtida, aga ega pole ju ükskõik, mida millega kanda, niet palju tugrikuid ka lahedate saabaste eest:)

jansa ütles ...

superluks lahe kleit!

riina-lore ütles ...

Peale selle, et sa oskad nii imelisi asju teha, oled sa ise ka väga ilus inimene. Imekena!

riina-lore ütles ...

Oih, veel seda ka, et ma olen Eestist kaugel ja kohe ei saa seda va Eesti Naist kätte. Ega ei ole võimalik kaelussalli õpetust saata (riinakene@hot.ee), kui see vabavara on? Tahaks väga oma külmetavale sõbrannale kingiks teha, aga ta sünna juba paari nädala pärast. Kui ei, äkki lingid, kust õpetuse leiaks?

Krentu ütles ...

Aitäh teile veelkord:)
Riina-Loore - see ei ole kahjuks vabavara ja praegusel hetkel, kui ajakiri veel müügis on, ma seda mustrit kindlasti kellelgi saata ei saa. Austusest Eesti Naise vastu :)

riina-lore ütles ...

Tänud! Saan aru. Ma paari kuu pärast saan ajakirja kätte, küll jõuan järgmiseks aastaks teha :-) Aga ilus on küll!

Lemmi ütles ...

Mulle jälle meeldivad kõik sinu postituse asjad. Aga lemmik siiski kleit, sest selle juurde saab toredaid punaseid aksessuaare kanda. Kas sa oled päris õppinud õmbleja või oled saavutanud sellise taseme iseõppides?

Krentu ütles ...

Aitäh:) Lemmi, ma olen oma ema käe all õppinud, tema oli diplomeeritud meesterõivaste tehnoloog ja kuigi ta palgatööna tegi peale minu sündimist juba midagi muud, siis õmbles ta kodus vahetpidamata. Nii et minu õmblema hakkamine oli lihtsalt paratamatus vist:)

mõisapreili ütles ...

milline ilu!!
Kõigele eelnenule lisaks meeldivad mulle sinu igasugused kampsid, mis nt. seelikutele lisa vunki annavad.
ja sellist kaelussalli olen ise tükk aega igatsenud, juba võtsin hoogu oma lapsepõlve sallilt mustrit maha viksida. Aitähh lihtsama variandi eest!

Michele ütles ...

Wow, that is a lot of knitting and sewing! Love the touches of red in the dress.

Katrin ütles ...

Oomaigaad, selle salli eest müüks oma kassi ära! Tõeliselt võrratu! Palun jaga kudumise õpetust, ma väga, väga tahaks endale ka sellist! :)

Regina ütles ...

Kõik su tegemised on nii ilusad ja naiselikud, oehhh... et ma nüüd vaatan edasi.... :D :D :D

ave ütles ...

Nii ilus!Oehh...Lihtsalt vapustav!

Jaanika ütles ...

Võrratult kaunis käsitöö. Kas kusagilt leiab nende asjade mustreid ja juhiseid ka?
Ilusat jõuluaega sulle ja sinu perele!!!
Jaanika

Krentu ütles ...

Tänan, Jaanika!
Mütsi mustrile ma olen viidanud, sallist ja punasest kampsunist on mul eraldi postitused, võta "käsitöö" fiter ja leiad blogist paremini üles:) Seelikule ka viitasin:) Valge kampsun on ostetud:)