MY ENGLISH BLOG

laupäev, märts 5

Mummukeed




Märtsi Eesti Naisesse pidin ma tegelikult tegema hoopis ühed käevõrud, aga paraku on mõned asjad minu ettekujutuses oluliselt ilusamad kui reaalselt. Nii otsustasin ma hoopis kaelakeede kasuks. Ammu juba tahtsin teha sellist suurtest mummudest keed ja nüüd siis viisin idee ellu.
Muidugi ei lähe kunagi kõik nii lepase reega ja peaaegu iga töö puhul tekib mul mingil hetkel kõhklus, et kas see, mida ma teen, ikka kõlbab kuhugi. Väga-väga harva juhtub nii, et ettekujutusest teostuseni kulgeb ühe suure huraaga.



Peale seda, kui ma olin ühe portsu decoupage mummusid valmis teinud, tundsin end niimoodi rebides ja liimides nagu algklasside tööõpetuse tunnis. Mõtlesin, et kas ma tõesti soovitan Eesti Naise lugejatele sellist asja? Aga siis tuli Andres mu tuppa ja oli täiesti vaimustunud, et sellist asja saab üldse teha - no ta polnud sellest tehnikast midagi kuulnud. Siis ta ärgitas mind ikka edasi tegema ja väga hea, et ta nii tegi.



Sest kui ma lõpuks kõik erinevates tehnikates mummud ritta seadsin, olin tulemusega rahul küll. Mulle endale meeldivad väga ka riidega kaetud mummud, need jäävad peenemustrilisest kangast kuidagi eriti nunnud.
Üks asi mida ma kindlasti soovisin - et ka ilma igasugu pärlitöövahenditeta oleks võimalik neid ehteid järgi teha. Seega said osad mummud lihtsalt nöörile aetud ning kaunistatud pitsi-paelaribaga. Osade puhul kasutasin ka ketti ja traatimist.
Mõmmidega kee on Maibriti oma, ülejäänud tegin endale. Sinise-valgega olen kõige rohkem käinud aga üldiselt on nad kõik mulle armsad. Ainult et nende mummukeedega ei saa väga kõvasti kallistada, valus hakkab :)

Ja kui emme tegeleb nii lahedate asjadega nagu rebimine, liimimine ja värvimine - kas saavad siis üks kolmene ja üks viiene end sellest eemal hoida? Muidugi mitte. Nemad tahavad kaaa! Nii valmisid kaas-produktidena uues-kuues-teepurk ja nukud. Pildile sai küll vaid Maibriti nukk. Ja tõe huvides olgu öeldud, et selle plekkpurgi tegin tegelikult mina, kuna Maibritil kippus salvrätik pintsli külge jääma ja ta usaldas oma karbi kaunistamise mulle. Nuku puhul aitasin ma vaid juukseid panna ja keha pulga külge ühendada.







19 kommentaari:

Evelin ütles ...

Kaelakeed on vapustavalt kaunid! Teostus on suurepärane. Elegantsed, romantilised ja kaunid, mida veel tahta

Sirliiz ütles ...

Ohsaaa, nii ilusad keed!!! Kõik on väga kaunid, sinine meeldib siiski mullegi kõige enam. Selle peale pole ise tulnudki, et võiks mumme ka decupage tehnikaga katta :)

Maibriti nukk on ka tore :)

Anonüümne ütles ...

väga ilusad!
Ma kunagi kangaga proovisin pärle katta, aga üldse ei tulnud välja :)
Mis Sul toorikuks on? Puupärlid?

Aga eks ma ostan Naise ja loen :)

Tõesti väga vahvad ja naiselikud. Ma tahaks muidugi endale just mõne mõmmiportreega pärli, need on nii nutikad

Piret ütles ...

Imelised keed! Esimene pilt on täiesti lummav. Vaatasin seda kaua, pilk jäi kinni, justkui naelutatud. Väga ilus!!!!

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
Kajakas - toorikutena kasutasin polüstüreenmummusid ja siis ka mingeid pabermassist, mida Tiimaris müüakse kui nuku pea toorikuid. Mõmmidega salvrätid on Kaubamaja kodumaailmast :)


Mulle meeldib selles ajakirjas veel väga intervjuu Viivi Luigega :)

mariana ütles ...

I-ME-LI-SED Krentu!
alati imetlen su käsitööd,
aga need on mu erilised lemmikud!

Olivia ütles ...

Oi, ma juba ootan, et EN mu postkasti potsataks. Näpud hakkasid juba kibelema ja ideed peas ringlema. Tänud inspiratsiooni ja õpetuste eest :)

Inga ütles ...

imearmsad ja värsked!
Nii kui neid mõmmidega kuule nägin, tundsin ära, et need peavad olema neilt salvrättidelt:) Mina nimelt soetasin neid möödunud jõuludeks ja neist innustust saanud, tirisin Toomase toast kõik mõmmid elutoa klaverile ritta istuma ja nii said mõmmid meie jõulukaunistuseks:)
Ma ikka ja jälle imetlen Sinu põhjalikkust, ettevõtlikkust, nutikust jnejne, rääkimata stiilutundest ja suurepärasest maitsest!
Ja Sina ikka ja jälle suudad üllatada ja pakkuda midagi hõrku ja imakaunist:)

Krentu ütles ...

Mariana, Pisike Pisik, Inga - suur-suur tänu teile! Nii tore on selliseid sõnu lugeda:)

Mytsi Wabrik ütles ...

Uskumatult lahe! Hakka või ehteid kandma:))

Ingrid ütles ...

Vau kui lahe.
Mulle nii meeldib see mummude/pärlite ühendamine erinevate kettide ja ka tekstiilist lipsude/paeltega. Siiani olen neid (viimati küll kaua aega tagasi) ihaldamas käinud Promodi poes :-P Jäädes realistlikuks, olen need siiani ostmata jätnud, sest kus ma neid kannan kui tööl ei käi ... no et lapsega kuskil käies jäävad ikka ette ja palju ma siis üksi käin. Aga võibolla nüüd teen hoopis ise, sest sügis ju ka läheneb ;-)
Ja uute tehnikatega kokku puutumine tundub ka huvitav.
Inspireerivaid ideid ka edaspidiseks ;-)!!!!

Unknown ütles ...

oh, need on tõeliselt inspireerivad! ma käsitööd ei tee, õmmelda, kududa, heelgeldada ei oska aga nüüd vist lähen naabrinaiselt EN laenama :)

Ecotar ütles ...

Ma alati, kui EN postkasti tuleb, rebin lahti ikka Sinu käsitöö lehekülje ja mitte kunagi pole pidanud veel pettuma.
Väga vinks-vonks asjad jälle ja minu lemmik on ka just see sinine kee! :)

Ma ikka väga ootan, et äkki ühes numbris oleks ka mõni kootud seelik... :)

Ecotar

Kaili ütles ...

kaunis, väga kaunis! muidu olen lihtsalt Su EN käsitööd imetlenud ajakirja ostmata, aga kui Sa ütled, et Viivi Luige intervjuu ka ajakirjas on, siis see on mõnusaks boonuseks, lähen kohe ostma :)

Ruta ütles ...

Väga vinged tulemused kõik. Mul endale meenutas see kuidas ma neid samu tiimari mumme kunagi aastaid tagasi õlipastellidega värvisin ja siis künnelakiga katsin. Leidlik tuli olla, sest siis ei teadnud ma dekupaazist veel mitte midagi.
Üks on vist selline pitsimustriga salvrätt? See on eriti lahe, sest päris pitsiga on neid pärleid pagana keeruline katta, aga selle salvrätiga jäävad nii ehedad.
Igastahes minu poolt jälle 5 :)

webxan ütles ...

Aga äärmiselt vahvaid inimesi on olemas! Ja mummudki on tõeline kunsttükk!

Kiku ütles ...

Ei no ma pean ütlema, et armusin ka nendesse mummukeedesse! Tuleb vist ka Eesti naist piiluda, et lähemalt seda lugu näha!

Katrin ütles ...

Väga, väga, väga, ülimega ilusad! :)

Sirje ütles ...

Väga armsad mummukeed. Minugi mõttes on säärased suured mummud mõlkunud aga teostus pole suutnud veel teha. Aga nüüd neid kaunikesi nähes on tahtmine juba suurem :D