MY ENGLISH BLOG

reede, mai 20

Maibrit 6


Nädal tagasi sai Maibrit kuue aastaseks. Järgmine kohustuslik lause on: kuidas aeg lendab!!! :)
Kui Maibrit oli veel väike-väike beebi, siis ma muudkui imetlesin teda ja mõtlesin, et nii kahju, et see beebiaeg nii ruttu otsa saab. Tegelikult on nii, et mida vanemaks laps saab, seda põnevamaks elu läheb. Naerda saab palju, vahel ei tohi seda muidugi välja näidata, kui teine tähtsalt maailma asjade üle arutab näiteks. Imestamist on ka palju, et kus see laps kogu selle tarkuse võtab. Maibritist on ka palju abi, eriti Sandri "hoidmisel"- kui nad koos omavahel mängivad, siis kuulen ma Maibriti suust manitsusi ja õpetusi, mis niiväga sarnanevad minu sõnakasutusele ja hääletoonile:) Vahel ma muidugi ka ehmatan ja hakkan kohe end analüüsima, et kas ma siis tõesti nii rangelt räägin.
Ajaloo huvides panen kirja ka Maibriti lemmikud.
Lemmiktegevuseks on endiselt joonistamine. Peale seda tulevad pusled, meisterdamine, nukkudega mängimine. Lemmikmänguasjadeks on ikka veel "petsid". Nendega mängib ka Sander, muide, ja küll need petsid käivad siis Sandri kraanaga sõitmas, küll lähevad lasteaeda, küll magama. Ka kingisooviks oli just petsimaja. Igasugused meisterdamise ja nuputamise raamatud on ka väga au sees.
Riietuse koha pealt on Maibrit üsna iseteadlik ja siiani olen mina ka kõik tema valikud heaks kiitnud. Seelikud-kleidid on alati esimene valik, vahel sobib ka teksaspüks. Roosa ja sädelev on ikka veel kõige eelistatumad valikud.
Maibriti üheks lemmiktegevuseks on ka lillede korjamine - seda teeb ta igal võimalikul juhul. Lumikellukestel polnud veel õieti vartki, kui juba tuli korjata. Praegu on nurmenukkude aeg. Õnneks jätkub meil siin aasa- ja metsalilli sügiseni.
Oskustest rääkides, siis tundub Maibrit oma isasse olema - arvutamine tundub talle palju lõbusam tegevus kui veerimine:) Esimesi harjutusi teeb Maibrit ka köögis ja mina pean siis rahulikult kõrval seisma ja vaatama, kuidas ta terava noaga tomatit lõikab:)
Kui ma Maibritti vaatan, siis mõtlen, et ega enam palju parem laps ei saakski üks laps olla. Mu ema räägib, et ka mina olin kunagi väga hea laps, nii et ju siis on Maibrit midagi ka minust saanud:) Oskaks ma ainult piisavalt hästi teda toetada, julugstada, kuulata. Lasta tal kasvada selliseks, nagu ta loodud on ja mitte liigselt sekkuda, kamandada, keelata. Et ta saaks vabalt sirguda ja tiibu sirutada ja olla õnnelik iseenda ja elu üle.
Palju õnne, kallis Maibrit!



PS. Ja täpselt Maibriti sünnipäevahommikuks tulid ka pääsukesed tagasi!

16 kommentaari:

Anu ütles ...

palju-palju õnne! Maibrit on armas tüdruk ja nii sinu nägu. me Suusile meeldib ka väga lilli korjata, tüdrukute värk :)

Sirliiz ütles ...

Suured õnnesoovid Maibritile ja tema toredatele vanematele! Ka minu arvaes on Maibrit nii sinu moodi :)

Petsidega saate vast veel aasta või paar vähemalt tegeleda. A. 1. klassi lõpetav vennatütar soovis veel selleks jõuluks küll petse meie käest juurde :)

Liia Tammes ütles ...

Õnne ja rõõmu nii tütrele kui emale, isale. Tegelikult vennale ka, kellel nii hea õde on.
Lilli aga meeldib korjata ka mu vanemale pojale. Tema korjab neid küll nüüd naabritüdrukule. Vahest saan mina ka veel mõne õie.

Erin ütles ...

Palju õnne Maibritile! Tõesti nii suur tüdruk juba :)

Suvi ütles ...

Palju õnne Maibritile! Ma kohe üllatusin kui lugesin et juba 6. Suur tüdruk juba!

Maarja ütles ...

Soojad õnnesoovid kogu perele!

Mytsi Wabrik ütles ...

Palju palju õnne!!!

Ja tundub, et Maibrit on väga minu 6.aastase poja, Kristjani sarnane. Kui välja arvata, et talle meeldivad Dinosaurused, siis kõik muu on sama (ka roosa värvi eelistamine:P:D).

Anette ütles ...

Palju õnne Maibritile, väga toredad pildid =) Aga mind hakkas huvitama, et kas Maibriti nimi on sellega seotud, et ta sündis maikuus? :)

Laura ütles ...

Õnne kogu perele. "Petsid" on toredad ja kõikidest nö. tulevatest-minevatest hoogudest on see hoog ka meie tütrel kestnud juba mitu aastat. Põnevat mängimist, fotol on ju ehe emotsioon:)

helina ütles ...

Palju õnne Maibritile ja kogu perele :) On ju laste sünnipäevad justkui kogu pere sünnipäevad.
Mulle nii meeldisid need viimased neli lauset! Nii ilusasti öeldud!

Krentu ütles ...

Aitäh teile õnnesoovide eest!
Seda, et Maibrit minu nägu on, öeldakse tegelikult väga tihti ja muidugi teeb see mulle suurt rõõmu:)
Anette - osaliselt on Maibriti nimi tõesti seotud sellega, et ta on maikuus sündinud. Mu ema sõbrannal on tütar Mai-Britt, kes on üks ütlemata armas ja tore tüdruk, täiskasvanud inimene tegelikult juba - see mängis ka suurt rolli. Ja muidugi mulle see nimi lihtsalt ka väga meeldis, tegin ta natuke lihtsamaks ka:)
Ja laste sünnipäevad on tõesti need kõige suuremad tähtpäevad. Seda elevust jätkub kõigile!

Muzod ütles ...

Palju palju õnne siis Maibritile :)
Ta juba nii suur ja väga teie nägu.

Katrin ütles ...

Palju, palju õnne Maibritile ja emmele-issile ka! :) Teie lapsed on nii vahvalt ühte-nägu-ilusad. :) Blogi lugedes tundub igatahes, et Maibritil ja Sandril on maailma parim ema! Muideks kuidas Maibrit endale nii põneva nime sai?

Katrin ütles ...

Täiesti kreisi...lugesin teisi kommentaare alles siis, kui enda oma postitatud oli. Ei hakka kustutama ka. Nime teema on kuidagi eriliselt aktiivselt universumis üleval :D

Outi-M ütles ...

Palju õnne Maibritile! Vägä ilus sünnipaev.

Krentu ütles ...

Veelkord suur-suur tänu! :)