MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, veebruar 13

Hall


Üle pika aja kudusin endale kampsuni. Lihtsa. Kantava. Mida rohkem ma kampsuneid koon, seda lihtsamad kampsunid mulle meeldivad. Mulle meeledib parempidin koepind ja mulle meeldib seda ka kududa, kuigi paljud kudujad seda ei armasta.


Nagu minuga tavaliselt ikka juhtub, siis algul pidi kampsun hoopis teistsugune tulema :) Ja lõnga jäi mul ka puudu, aga õnneks leidus lõngaabivalmis inimene - aitäh, Maris!
Ja mis ma ikka oskan nii lihtsa kampsuni kohta öelda - kõik liistud on kohe külge kootud, taskud on põiki kootud. Siin-seal kasutasin ka lühikesi ridu ja seda kaelakaare kanti sain ikka mitu korda harutada, enne kui ilus tuli.


Lõngaks on Drops Lima, imeline hall segatud toon 9015, kulus 13 tokki. Vardad 4 mm. Ravelrys


Müts on juba mullune:) Kleit on Noarootsi kaltsukast (Trummi kaltsukas Hosbys).


Ma olen selle kampsuniga väga rahul ja tean juba, et sellest saab mu lemmikkampsun. Soe ja pehme, mugav ja universaalne:)

Minni harjutas ka natuke poseerimist:)

36 kommentaari:

Erin ütles ...

Väga mõnus kamps! Mulle nii meeldib, et su viimased kampsunid on kõik pikad ja praktilised :) Lõng tundub ka hästi mõnus - tahaks isegi seda Limat väga kududa. Keegi kusagil küll nagu mainis, et läheb kergelt topiliseks. Kui võimalik, siis anna teada kuidas vastu lööb. Ehk on mul valesti meeles.

Anonüümne ütles ...

Väga vahva kampsun. Ilus. Lihtne. See tasku on hästi vahva.
Ma siin ka piilusin Limat, aga pelgasin veidi. Ma suur inimene ja lõnga kuluks palju. Aga lõnga käitumise kohta ei ole just ülemäära palju silma jääänud.
Nii et anna teada, kui su kamps end üleval peab. Lõng näppides on küll imemõnus.
Oeh, eksole pidin ma seda nüüd lugema ja nägema. Mul on ju hädasti omale ka ikka uut kampsunit vaja.

Tiina Segasummasuvilast (no ei lase oma nime alt kribada)

Unknown ütles ...

No nii vahvad pildid!

Kampsun on ka muidugi just täpselt selline, mida mul nüüd kohe vaja on :)

Suvi ütles ...

Väga ilus kampsun! See lõng tundub väga mõnus, olen poes vaadanud, nagu Nepali õhem versioon koostise poolest. Ja lihtsad asjad on need kõige paremad ja kenamad!

Helsa ütles ...

Aplaus ja lilled minu poolt! Tundub tõesti väga mõnus ja soe. Mul on kohe kahju, et ma selline ümaram tegelane olen ning pikad liibuvad kampsunid ei ole päris minu teema. Aga seda rohkem imetlen teiste omasid. :)

kewa ütles ...

Oi kui kaunis, lihtsuses peitub see v6lu/ilu, kuid jube raske ongi seda lihtsat tavalist kududa, kadestamisväärne tasane kude!!! ja kleit on ju kui loodus Sulle!

Krentu ütles ...

Erru - tänan! Pikk kampsun on hea jah, pepu ilusti soojas ja külm ei hakka :) Ma hoian pöialt, et see lõng "käitub" kenasti ja ei hakka topitama....Aga eks siis annan teada:)
Tiina - tänan! Minu meelest on just need Lima mix toonid hästi kenad. Ja halli suhtes olen ma relvitu :)
Marianne - aitäh! Nüüd tuleb Sul heegelnõel varraste vastu vahetada :)
Suvi - aitäh! See Lima on jah Nepali väiksem veli. Nepal on ka hästi mõnus, mul üks töö temast poolik.
Helsa - tänan:)
Kewa - aitäh! Seda lõnga on väga kerge tasaselt kududa, mõne lõngaga on oluliselt raskem. Ja kleit kuulub mu raudvarasse, olen temaga palju käinud :)

Helen ütles ...

Ooo, kuidas mulle meeldivad sellised veidi poheemlaslikud kampsunid. Ja need veidi nukrad värvid.
Ja parempidine kude meeldib mulle ka. Kahjuks ei oska mina väga hästi edasi-tagasi kududes parempoolset pinda ühtlast saada. Miskipärast kipub vasakpoolne rida veidi lõdvem tulema kui parempoolne.... Sul on aga nagu masinaga kootud. Ma esialgu, ilma juttu lugemata vaatasingi, et oled omale uue kleidi õmmelnud või midagi - kampsun näeb välja nagu poest. :) Ja hullult ilusad pildid on!

PS.Ma tegin omale juba teise sellise palmikmütsi. :)

Ingrid ütles ...

Oi kui armas!
Ja mina väike tuulelipp ... kui nüüd Sina nii selgelt väljendad, et mida rohkem Sa kood, seda rohkem hakkavad Sulle lihtsad kampsunid meeldima .... no ma siis nüüd jälgin ennast, et millal ma sellise avalduse teen ;-)
Aga kampsun ise ... no täpselt see, mida mul praegu vaja. Mul on just vaja sellist pikka ja "liibukat", et oleks soe ja pehme suht kitsalõikelise manti all. Nii-nii mõnus. Kohe ikka nii-nii-nii mõnus ;-)
Edu ja lusti edaspidisteks töödeks!

Anonüümne ütles ...

Kamps on väga sinulik. Kleit ja sukad täpselt nii nagu peab:)

Aga Minni on kyll nii suur, et mina poleks äragi tundnud. Kohe valvuri pilguga! On endal kasukat ka veidi tuuninud:)

M.

sircu ütles ...

Tõesti, väga kaunis kampsun! Ja mind just võlub see, et kõik liistud on kohe külge kootud. Selline õmblemist mittevajav kudumine on kõige mõnusam:) Ja olen absoluutselt nõus, et kõige lihtsamad kampsunid on need kõige ilusamad. Rääkides koepinna tasasusest - kui on villase lõngaga kootud, siis teeb niisutamine või kerge pesemine nendega lausa imesid. Alguses veidi ebaühtlane ja konarlik pind muutub kui võluväel ühtlaseks ja tasaseks. Vähemalt minul on mitme viimase kampsuniga niimoodi olnud.

Terje ütles ...

imevahvad taskud sel imevahval kampsunil.

Anonüümne ütles ...

Väga elegantne.
Julgeksin omalt poolt anda ühe soovituse: kui pahempidine rida kipub lõdvemalt tulema, siis on kasulik võtta poole numbri võrra väiksem varras nende pahempidiste ridade kudumise jaoks.

Krentu ütles ...

Helen - aitäh! Mina koon pahempidiselt natuke teistmoodi, kui enamik. Tavaliselt viiakse varras peale silmusest läbi viimist lõnga alt ja tehakse see jõnks. Mina viin varda kohe peale silmusest läbi viimist lõnga pealt ja surun silmusest läbi - ehk et teen täpselt sama, mida parempidi kududes töö tagapool teen. Silmused jäävad siis vardale küll teistpidi aga siis lihtsalt peab sellega järgmisel real arvestama. Mind lapsena õpetati nii kuduma. Kui teha seda tavamoodust, siis arusaadavalt läheb varda ümber rohkem lõnga ja tulebki pahempidine rida natuke lõdvemalt.
Kui kasutad edasi-tagasi kudumiseks vahetatava otsikuga rin vardaid, siis võib ühte otsa kruvida pool numbrit väiksema varda ka :)
Ingrid - aitäh :)
Marju - Minni on jah väga täpiliseks läinud, algul ei paistnud need üldse väja!
Sicru - tänan! Ühes tükis kampsun on tõesti seetõttu hea, et kui oled kudumise lõpetanud, siis ongi kõik valmis. Kuigi neid taskuid oli ikkagi natuke tüütu õmmelda :))
Aitäh, Terje ja Anonüümne!

Sirliiz ütles ...

Nii mõnus kampsun! Minu meelest on ka lihtsad asjad need kõige ilusamad, paraku mulle muutub tüütuks parempidist pinda nii pikalt järjest kududa. Siis peab mingi väiksem ja põnevam kudum ka kõrval olema, mida vahelduseks kududa :)

Kleit on ka lihtsalt võrratu. Ma ikka imestusega vaatan teiste kaltsuka leide, ise ma ei saa ilmaski midagi nii lahedat.

Ja mind õpetati ka nii vasakpidiseid silmuseid kuduma, kuid mõned aastad tagasi õppisin ümber. Nüüd koon tavapäraselt, kuid vasakpidist rida pean jälgima, ei tohi lõdvaks lasta:)

Rael. ütles ...

Pildid ja pildid ja pildid on nii ilusad.

Anna ütles ...

Väga armas kampsun, "minu" värv ka"! Nende parampidistega on nii, et mõnikord tundub tüütu, mõnikord aga koon päris heameelega.

Mytsi Wabrik ütles ...

Kõigepealt komplimendid kampsunikandjale, kes lausa särab! Teiseks muidugi kiituslaul kapsunile, sest ka minule meeldivad sellised lihtsad kampsunid kõige enam. Ja kolmandaks- no küll on hea vahest kommentaare ka lugeda. Ma sain nüüd hea nipi, kuidas pahempidi rida kududa nii, et tulemus ühtlasem jääks. Ma ei tulnud selle pealegi, et nii ka saab kududa:)). Seega Suur tänu sulle! Mul kohe tulebki üks projekt pp:ph kududes. saan seal kohe katsetada seda.

Ja kutsa on juba nii suureks kasvanud!

Anonüümne ütles ...

Väga kaunis kampsun ja nii suur töö ära tehtud! Olen suht võhik, mis tähendab, kudusin lühikesi ridu? :)
Regina

Anneli ütles ...

Olen Su blogi jälgija ja tööde imetleja olnud ka jupp aega. Nüüd ei saa enam tagasi hoida ja pean ka sõna sekka ütlema. :)
Superilus kampsun ja ilusad pildid.
Lihtsalt kõik mis Sa teed on nii inspireeriv. Supertubli oled.

Marmelaad ütles ...

oo kui lahe pikk ja mõnus kampsun, taskud on ka hästi toreda mõttega.
ma just täna otsisin glenfieldi poest halli eestnööbitavat tavalist kampsunit - mis sobiks 50%riietega garderoobis ja ei leidnudki (küll oli rebase ja siiliga jne.).
hull lugu, tuleb vist ise hakata kuduma:)

Anonüümne ütles ...

Imekena kampsun! koon just oma kohe 6ks saavale tütrele ja tundub, et nii suur töö... Terv Triin

Krentu ütles ...

Sirliiz - tänan! Ma oskan ka neid jõnksuga pahempidiseid silmuseid teha ja vahel kasutan seda, kui vaja, nt kui järgmisel real on mugavam, kui silmused nn õiget pidi on :)
Rael, Anna, Emmaliine - aitäh!!!
Regina - Tänan! See tähendab, et ei koo rida lõpuni vaid mingis kohas lihtsalt pöörad töö ümber ja kood tagasi :)
Anneli, Marmelaad, Triin - aitäh heade sõnade eest :)

Outi-M ütles ...

Ilus, ilus. Sellise ma tahaksin. Tore.

mariss ütles ...

väga kena kampsun:)
aga sellest pahempidise silmuse kudumisest ei saa mina ikkagi sotti. olen elu aeg kudunud nii, et viin varda lõnga pealt ja surun läbi silmuse. esimest korda kuulen üldse mingist teisest moodusest. samas ei saa ma aru mis moodi need silmused teisel poolel siis õigetpidi pole? täiesti õigetpidi on ju... kas te siis koote parempidiselt ka kuidagi teisiti või?
igatahes mainitud "tavapärane pahempidise kudumine" oli minu jaoks midagi täiesti uut.

Krentu ütles ...

Outi-M - kiitos ;)
Mariss - tänan! Mina teen nii: http://www.youtube.com/watch?v=AXcp8WPs47U&feature=related
aga enamik teeb nii
http://www.youtube.com/watch?v=uWQPR6JKIYA
Valet pidi - see tähendab seda, et silmusel jääb teine külg ette :) Nt kui sa tahad järgmisel real kududa kaks silmust parempidi kokku, siis need peaksid "õiget pahempidist silmust tehes" jääma parempidisel real kaldega paremale, aga kui teed "vale pidi", siis jäävad kaldega vasakule. Seda tuleb arvestada, kui kood juhendite järgi. Et kui juhendis on öeldud, et koo kaks silmust ületõstmisega kokku, siis sina kood need parempidi kokku ja vastupidi :)

Regina ütles ...

Mmmmm! :)
Ma küpsetasin hiljuti imehead toorjuustukooki nimega "Talvekarge kaunitar". Ma paneksin sellele kudumile sama nime - lihtne, kuid meeletult ilus! :)

mariss ütles ...

tänud nende linkide eest - see selgitas asja. ma kujutasin eelneva kirjelduse põhjal midagi hoopis muud ette:) selgus, et koon siiski täiesti tavapäraselt:)

Katrin ütles ...

Kas pole nii, et mida vanemaks saad, seda pikemaks venivad kampsikud! :) No ma olen nii igatahes täheldanud. Aga see kampsun on väga ilus, täpselt selline, mida ise ka kannaksin. :)Pealegi hall on täiesti minu värv! Mu pisikesel tütrel hakkavad ka juba garderoobis viiesajas toonis hallid, mustad, beezid domineerima.

Katrin ütles ...

Ma juba mitmendat korda teen seda viga, et kõigepealt postitan oma komentaari ja siis alles loen teiste kommentaare aga sain praegu kuhjaga targemaks! Ma ei teadnudki, et tegelikult tehakse pahempidiseid silmuseid teistmoodi. Mina teen nii nagu mu ema tegi (st nagu ma arvan, et ta tegi, sest õppisin kuduma teda vaadates, mitte õpetussõnade järgi): parempidised nii, et lõng jookseb taga ja varras läheb silmusest läbi ja tõmbab uue aasa tagant ette (mu vanaema jällegi kuidagi viskab eraldi liigutusega lõnga ümber varda ja ma arvasin, et nii on õige, sest meil koolis ka minu arust õpetati nii. Mäletan, et õpetaja midagi ütles minu kudumisvõtte kohta aga ma ei lasknud ennast sellest häirida, sest nii nagu mina tegin oli mul mugav ja lõpptulemus oli õige, olenemata kumba pidi need silmused varda peal kudumise ajal olid olnud) ja pahempidist silmust tehes jookseb lõng töö ees, varras torgatakse läbi olemasoleva silmuse tagant ette, lõnga peale ja siis varda otsaga eest taha, uus silmus. Ja ma ei teadnudki, et tegelikult käib see teistmoodi! Väga lahe! :)

Christina ütles ...

A very beautiful knit and garment. Beautiful photos - cold but cosy and comfortable. I hope you will make the pattern available.

Anu ütles ...

mina olen ka ümber õppinud pahempidise silmuse tegemise. sest nt pitsimustreid oli teinekord tülikas teha, kui pidi silmuseid kokku võtma ja siis tuli neid eelnevalt vardal õigetpidi sättida, et ikka tulemus kena ja korrektne jääks. Nüüd ma ei oskakski vist enam vanamoodi kududa, kuigi algul oli mul ka see loogika, et miks ma peaks keerulisemalt lõnga haarama kui on lihtsam moodus :) parempidiste silmuste kudumisel haarasin lõnga lihtsalt läbi silmuse nii, et keerdsilmust ei moodustunud ja kõik sujus.

Helena Helmenurk ütles ...

Väga armas ja mõnus kampsun! Ja fotod on ka superlahedad! :)

Namaste ütles ...

Mina tahaks ka sellist kampsunit! Ja hästi armas pildiseeria!

blabla, etc ütles ...

I don't know where you live, but I'm just falling in love with your beautiful pictures ;-)

Kaili ütles ...

https://www.facebook.com/193352764125035/photos/pb.193352764125035.-2207520000.1434811779./622435631216744/?type=3&permPage=1
:)