MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, veebruar 27

Tuttmüts ja teised


Maibritile oli vaja ühte õueskäimise ja jope alla panemise kampsunit. Kahju oli viimati tehtud roosat mohäärikat igapäev trööbata. Otsustasin seekord lähtuda materjalist, kuna erirti kõrgeid ambitsioone mul selle jopealuse kampsuni suhtes ei olnud:) Pealegi tahaks ma ükskord ometi lahti saada sellest suurest hunnikust Novita Aino lõngast, mida ma kunagi poole hinnaga Prismast kokku ahnitsesin. Tookord oli põhjenduseks, et see on mu mummumütsi lõng ja kuna neid ma ikka pidin vahel tegema, siis saigi kokku ahmitud. Tegu on mõnusa pehme villasega, mis kahjuks üsna ruttu topitama hakkab, küll mitte mohääriga vaheldumisi mütsi sisse kootuna. Sandrile tegin sügisel samast lõngast kampsuni ja see ikka topitab siin-seal, mõned kohad on ka jopekrõpsu poolt haavatud :) Aga selle lõnga tunne on mõnus.

Otsustasin panna pahema poole avalikuks pooleks, sest see oli palju ilusam. Punast jätkus vaid äärte tegemiseks ja seda kirjut jäi ikka üks tokk üle. Varrasteks valisin 6 mm-sed. Lõnga kulus umbes tokk igast värvist.

Maibriti enda sooviks oli saada omale uus tuttmüts. Kuna eelmine punane müts, mis selle nunnu jopega, mille mu õde Maibritile kinkis (oh oleks ometi minul ka selline!), jäi väikseks, siis tegin jope juurde uue. Mütsil on vooder ka, ühest T-särgi otsast tegin. Nüüdseks on mütsil ka nöörid, kuna Maibrit kurtis, et muidu peab kogu aeg mütsi sättima.
Punane lõng on Novita Princess Mohair, kahekordsena, lilla ja oranž on kampsunilõngad. Kudusin edasi-tagasi, puhtalt laiskusest. Vardad 5 mm, et tuleks tihedam.



Ja Eesti sünnipäevaks tegin Ragne Isamaatorti, mis on harmooniline kooslus kunagi lapsepõlves tehtud "Onu Tomi onnikese koogist" ja "Kirjust Koerast".  Väga maitsev tuli! Idee panna rukililled suvel sügavkülma, et siis veebruaris nendega torti ehtida, sain muidugi võrratult Mari-Liisilt:) Lipu tegi Maibrit :)

16 kommentaari:

Anu ütles ...

ilus käsitöö, ma mäletan, et mulle ka see lõng väga meeldis, aga topiliseks läks tõesti. see mohääriga kooskudumine võiks siis teistegi topitavate lõngade puhul aidata. aga Onu Tomi Onnike oli minugi lapsepõlve üks lemmikmaiuseid :) mõtlesin, et peaks ema käest uurima, kas ta retsepti mäletab, aga näed, internetiavarusest leidsin niisamagi üles :) kui mitte varem, siis lihavõtte ajal teen seda! http://ullekas.blog.com/2009/09/16/onu-tommi-onnike/

Kairi ütles ...

Väga kenad kudumid!
Tegin ka baretile tuti ja no pooltki nii kena ei tulnud. Selline sorakas tuli :) Kas Sa oskad öelda, mis sellisel juhul valesti on tehtud v on kuskil head tuti tegemise õpetust?

Krentu ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Krentu ütles ...

Tänan, Anu!
Preili Smilla - tänan :) Mina teen tutte Karnaluksist ostetud Cloveri

tutitegijaga

Seda on mugav kasutada ja lastele meeldib ka temaga tutte teha. Papist rõngastega on rohkem jamamist:)

Anonüümne ütles ...

Väga säravad värvid! Ilus ja praktiline looming. Kuidas Sa küll jõuad iga nädal midagi uut valmistada? Aega on meil ju sama palju päevas. Sa oled tõesti üks töökamaid inimesi, keda tean. See ei ole pitbullterjerlik meelekindlus, millega sa oma eesmärkide poole liigud, vaid väikesed (ja isegi justkui muuseas tehtud pärlid, sallid, mütsitutid jne) sammud, mis viivad Sind oma kutsumuse poole.

Laine

Anonüümne ütles ...

Nii armas kampsun! Kahjuks ei ole mul selliste jämedate lõngade varusid eriti ja veel nii nunnut punast! Ma olen täiesti punasehull! (No halli ka veel silm seletab ja ääri-veeri tumesinist, aga see pole hetkel teemaks). Ja noh, tahad või mitte, aga noid peenikesi punudes läheb nii mõnigi kord tahtmine üle enne kui asi valmis saab. Eriti siis, kui aega antakse tükikaupa!

Aga jah .. Ma loodan, et see punane jääb nüüd silma ette ja kiusab mind seni, kuni Marta on ka ilusa uue kampsi saanud. Sooja.

Tiina segasummasuvilast

Krentu ütles ...

Laine A. - tänan:) tegelikult olen ma just laisk - tegelen põhiliselt ikka sellega mis meeldib ja see mis ei meeldi, lonkab:) Nagu koristamine näiteks :)
Tiina - aitäh! Egas muud kui pane kaks lõngaotsa kokku :) Kui aega on vähe, siis enesetundele mõjub tõesti hästi, kui saad midagi ruttu tehtud :)

hotelsdiscount ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Monika ütles ...

Nii mõnus ja ehe tutimüts!

Kristi ütles ...

Toredad ja lihtsad kudumid taaskord ja nagu alati mõni hea nipp või soovitus alati juures!:)

Kairi ütles ...

Aitäh soovituse eest! :)

Hotels Discount ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Lilian ütles ...

Kampsuni pahempidine kude ja värvid mõjuvad suurepäraselt, järjekordselt võib tõdeda, et lihtuses peitub võlu. Tubli töö!

Christina ütles ...

Beautiful! Blessings for the little one.

Kerli ütles ...

Maibritil on tõesti imeline jakk! Selle ostaks kohe ära, kui talle väikseks jääb :)

Terje ütles ...

Oh need saapad....tulin jälle neid vaatama