MY ENGLISH BLOG

pühapäev, juuli 1

Linaselt


Mul on päris korralik õmblemistuhin sees. Alustame kleidist. Eelmisel aastal õmblesin ma omale kleidi, mille sniti mõtles välja hoopis mu õde ja õde kinkis ka kanga. See kleit osutus mu lemmikuks - mugav nagu öösärk! Mõtlesin sellel aastal veel ühe teha, aga sellist viskoos-trikotaaži ma kuskilt ei leidnud. 
Kui Maibrit juuni alguses Läänemaa tantsupeol käis, jäid mul silma ühed ilusad seelikud, mis ühel kollektiivil seljas olid. 
Ja kolmandaks leidsin ma Humanast ühe paraja tüki kangast, mis just selleks seelikuks sobis. Aga kuna kangast oli kleidijagu, siis kombineerisin oma soovid ja tegin "eelmise aasta kleidi" hoopis linasest, või linasetaolisest, sest õiget linasekortsu sellesse kangasse kahjuks ei tule.


Lõige on Burdast, 6/2001, ühest esimestest, mida ma ise ostsin, muidu ju ostis ikka ema :) Kunagi ammu tegin selle lõike järgi pluusi, nüüd siis kleidid. Algul plaanisin pealepandud taskuid, nagu mul ühel mustal linasel seelikul (mis on ka mu raamatus), aga need nagu hästi ei ei sobinudki enam. Aga taskuid ma ikkagi tahtsin, nii tulid nad mu ema soovitusel (kes meil oli ja mu õmblemistele kaasa elas) siis hoopis küljeõmblusesse.


Üks tore soome blogija kirjutab oma tööde alla alati ka "fiilis", ehk et kuidas tunne on :) Minu tunne selle kleidiga on ikka selline, nagu oleks öösärgiga :) Ainuke asi, millest mul kahju on, on see, et see kangas on vist ikka puuvilla-lina segu, sest ta ei kortsu niipalju kui ma sooviks. Ilmselt läheb kleiditegu kordusse, sest ma tahan ikkagi ühte päris õiget linasekortsu kleiti omale saada.


Pits on Karnaluksist ja kõrvarõngad on omalooming.


Enne kleiti tegin aga Andresele pluusi. Meil oli lähenemas pulma-aastapäev ja ma ei suutnud välja mõelda ühtegi asja, mida Andresele poest osta. Nii ma siis tegin ise.
Ma olen väga vähe Andresele õmmelnud - mul on kuidagi aukartus meeste riiete õmblemise ees. Mul on selline tunne, et seal on niipalju igasugu reegleid, mida ma ei tea ja üldse. Aga surusin oma kartused maha ja hakkasin õmblema. Väga mõnus oli teha, missest, et tavaliselt ma hiilin kannaga krae tegemisest kõrvale ja no selliseid varrukaotsi pole ma veel kunagi teinud. Pühendusin täielikult, tegin isegi šablooni nende varrukaotsa imetegudele ja väja tuli täitsa talutav. Kui ma neid õmblesin, siis ma mõtlesin küll sõbranna Krista sõnadele, kui ta rääkis, et selliseid asju tehakse vabrikutes automaatidega :) 


Kangas on linane ja pärit Abakhanist. Peale triikimist ma loopisin ja kallistasin seda pluusi tükk aega, et ta liiga sirge ei oleks :) Mul on praegu vist mingi eriline linasevaimustus peal ;) 
Nööbid on pärit Andrese läbikulunud helesiniselt Montoni pluusilt. Ja varrukaliistu tegemiseks kasutasin illustreeritud juhendit Ottobre ajakirjast - sellest oli palju abi.




Sandrile tegin linase jakikese, aga sellest kirjutasin oma taaskasutusblogis Rohekas Kleidike
Õmblemiseni!

13 kommentaari:

Krissu ütles ...

Imeline ja soe, nii see linane kui sa ise ja kõik mida edasi kannad...

Rael. ütles ...

Ilus hommik läks kohe veel ilusamaks.
Täitsa suve lõhnaga riided.

Hea on kohe teada ja näha, pärast oma õmblus katsetust, et tegelikult saab kõike õmmelda ja see kõik võib veel väga ilus välja tulla. :D

Ingrid ütles ...

Nii .. ma nüüd enam ei mäleta, et täpselt kes ja kus ütles, aga Sinuga see kommentaar kuskilt otsast seotud oli (vist) ... et milleks üldse kududa ja heelgedada, vaat kus õmblemisega on tulemus näha ... või midagi sellist ;-)
No ülilahe. Aga vot õmblemiseks peab olema aeg, koht ja võimalused. Vot kuniks ma ise neid kolme ootan, siis lasen silmal puhata Sinu kauneid töid vaadates.
Head õmblustuhina jätku! (võibolla opn see kuidagi suvega seotud :-))

Helen ütles ...

Mul on linane üks ammuseid lemmikuid. Ma armastan tema "jahedust" ja tema veidi lohakaid kortse ja kõik riided linasest on minu arust ägedad.
Aga no kui Sa midagi teed, siis teed ikka kohe kõigile pika puuga ära. :)
Ma ei hakka Sinu teises blogis ohkima, ma ütlen kohe siin ära, et need kõik asjas on sellised, mida ma omale ja oma pereliikmetele tahaksin.

Krentu ütles ...

Suur-suur tänu teile heade sõnade eest! :)

Marit ütles ...

Imeliselt õhuline, värske ja linaseline suvi! Imetlen väga su näpuosavust ja töökust! Nii palju imelisi riideid! :D Mina pole veel julgenud mehele ja pisipojale õmmelda, aga eks õmblusmasin on alles uus pereliige ja vajab veidi harjutamist. Suvine satsiseelik sinu juhendite järgi tuli ülimõnus! Aitäh! :)

Inga ütles ...

Imeilusad tööd! Andrese särk lausa aukartustäratavalt uhke!
Linane ja suvi on ikka minu jaoks ühte käinud:)
Aga esimest korda elus on mul vardal linasest lõngast jakike pojale... eks näis, kas ka asja saab:)
imelist suve kulgu teile sinna!

Kristi ütles ...

Nii kenad riided, millest õhkab armastust ja hoolivust! :)

Angel ütles ...

You've done a very nice job. It's flattering and so romantic.

Marmelaad ütles ...

mul oli sama selle õige kortsuga riide ostmisel - talvel otsisin tumesinist linast kangast, kuhu tuleks õige korts sisse, käisin Abakhanis ja Kangadžunglis, aga kui müüjalt küsisin mõnusalt kortsuvat linast, ajas see silmad suureks ja küsis, et miks te kortsus riiet tahate, võtke parem korralik tumesinine ülikonnariie....omg, mis temaga ikka vaielda :))
lõpuks sain Läti toodangu, pesin ära (et annaks oma värviandmised ära), aga eriti pehmememaks ei läinudki ja korts ei ole "leebe korts", vaid selline ebaloomulik "kartulivao korts", st. kortsud on pikad ja järsud.
küll nüüd tuli pikk jutt kortsutedusest:)
igatahes pildi peal on sinu kleit lihtsalt oivaline, minul on ostetud suht sarnane kleit, millel ka suht õige kortsusäbru sees ja seda kanda on puhas rõõm.
Andrese pluus on lihtsalt äge - tore et sa sellega "mängida " said:))

Krentu ütles ...

Aitäh teile :)

Eva P. ütles ...

Kadaka tee 46 on üks väike poeke, mis müüb Valgevene linast kangast. Lai valik igasugu värve ja erineva paksusega linaseid kangaid. Soovitan.

Jennifer Nimmerfeldt ütles ...

Väga vinge blogi ja hästi mõnusad pildid!

hello-im-jen.blogspot.com/