MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, august 6

Jälle kleit!


Nonii, mul on nüüd siin varsti oma mekkotehdas :) Tegin omale Mekkotehdas raamatust Maret kleidi, mis on põhimõtteliselt sama, mis Maibriti kleit eelmises postituses. Raamatus oli küll selline põlvepikkune versioon, aga mina armastan pikki kleite ja nii tuli minu Maret pikk. Liiatigi juhtus mul kangast olema just kolm meetrit, tavaliselt ma huupi kunagi niipalju ei osta. Aga kui ma seda kangast Abakhanis nägin, siis kohe armusin temasse ja igaks juhuks võtsin kolm meetrit. Ja hästi tegin :)


Kangas on selline hõredamapoolne puuvillane, hästi pehme ja kerge. Seetõttu tuli voodriks panna midagi libedat, et see puuvillane voodrile kandma ei jääks. Kangast ja Nööbist leidsin mõnusat cupro-voodrit, mis tundub ihu vastas mõnus. 
Üldjoontes tegin kleidi nii, nagu raamatus ette nähtud, ainult kaelakaarde ma kummi ei pannud või tegelikult võtsin ära, sest see  jäi ootuspäraselt mitteilus. Väga kummaline mõte oli seal raamatus, et panna kaelakaarde kumm lihtsalt, et oleks toekam, mitte et kaelakaart kuidagi kokku tõmmata. Ja kujutage ette, kuidas käitub üks jäik kumm sellises v-kaelaaugus :) Ilma kummita on väga ilus kõik.


Ma tõesti armastan seda kangast! :)

Minni lihtsalt tahab ka pildile jääda:)
Ja natuke sügamist.
Maibriti kleit natuke suurema objektiivi läbi.

Minu kleidi fotosessioon toimus just enne seda, kui me olime Haapsallu Pitsipäevale minemas, nii et kõik tüdrukud, nooremad ja vanemad, olid kenasti mukitud. Ja kõigil olid seljas uued kleidid. Kasutasime siis juhust ka neid jäädvustada. 


Ühtekad.




Ja emal on ka uus kleit. Selle ta muidugi õmbles ise, aga eelmisel õhtul õmblesime koos - ema lõpetas oma ja mina oma kleiti. Nagu noored tüdrukud enne pidu - vaja ikka uus kleit selga panna. Aga eks see Pitsipäev ongi Haapsalu pidu ja väärib uut kleiti küll!

Minu ema on kõikide koerte sõber:)
Pitsipäev oli tore. Alustuseks viis ema mind Kuursaali juurde mööda selliseid tänavaid, kus ma veel enne polnud käinud, nii et kena Haapsalut tutvustav jalutuskäik. Seejärel vaatasime üle kõik pitsiõpitoad, ise ühestki osa võtmata :) Siis ma puhusin juttu kudusõpradega, keda ära tundsin ja kes mind ära tundsid. Nii tore oli kuulda, kui foorumist tuttav inimene hüüdis nagu oma kauasele tuttavale: "Näe, Krentu ju!" :) Ilmselt kohtasin veel inimesi, keda ma tunnen kudutööde järgi, aga mitte nägupidi :) 
Siis me käisime Kuursaalis söömas. Ma pole seal varem söömas käinud, sest minu koht on ju Müüriääre. Olin väga meeldivalt üllatunud, minu linnumaksapasteet pihlakamarmelaadiga oli nii hea, ja ema tatrapliinid kalamarjaga ka super.

Siis me jalutasime mööda promenaadi ja lõpuks jõudsime laadale. Teepeal leidsin ühe armsa hoovi, kus tuttav inimene raamatuid müüs ja sain peotäie oma lapsepõlveaegseid lasteraamatuid.
Laadal käisime muidugi ka ja muidugi soetasime ka head kaupa. Linast kangast, linast lõnga, imeilusa inglitiibadega kruusi ja küünlajala Sidruniga Tee letist. Ja mett ühe armsa papi käest. Ja lastele puidust viled.
Ja siis tulimegi koju :) 


25 kommentaari:

Agnes ütles ...

Kleit on lihtsalt kadestamisväärselt ilus ja pildid ka! Kahju kohe, et ma ise õmmelda ei oska.

Marika ütles ...

Imelised suvised, romantilised kleidid!

Hanna ütles ...

Seda postitust lugedes tuli kohe nii palju isusid peale. Kleit näeb nii armas ja ilus välja, et minu käed hakkasid kohe õmblusmasina järele sügelema. Ja kuigi ma viimastel aastatel enam uusi kangaid eriti ei osta, tuli kange tahtmine Abakhani tuustima minna. Ja üleüldse, see mõnus laadajutt ajas suure laadaisu peale :). Aiäth!

Rael. ütles ...

Tore oli kleiti ja sind promeneerimas näha.

Krissu ütles ...

Ilus. Inimene. Elu. Tänutunne armsa naise-ema , pere eest.

krista ütles ...

nii ilus, nii ilus...
Mulle ikka jälle järjest enam meeldivad sellised riided, mida poest kõik osta ei saa. (noh arusaadavalt põhjusel, et H&M ning Lindexi kliedikestes tüdrukuid tuleb meil alati tänaval vastu)

aga, mis kummi puutub, siis :) selline diagonaalne lõige ju kipub välja venima (isegi õmmeldes juba) ja sinna alla ikka päris tihti õmmeldakse mingi mitte veniv tugevduspael. Kui kummi võtta mitte kummina, vaid lihtsalt kui üks tugev pael, siis äkki miks mitte. See oleneb väga ka kummist ja sellest, mis materjali muidu kasutatakse. Tavaline püksikumm äkki pole päris see ...

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
Rael - oli tore kohtuda :)
Krista - no ma tavaliselt tugevdangi selliseid kohti liimiriidega, aga olen aldis ka uusi asju õppima - seetõttu igaks juhuks proovisin, et kuidas kummiga jääb. Aga mulle ikka meeldib, kui see kaelakaar on ilus ja lame :) Iseasi, kui ta oleks olnud kaarjas, siis poleks seda nurgakohta, mis mind kõige rohkem häirima jäi. Igal juhul antud juhul ma jään ikka oma tavapärase liimiriide juurde ja ei hakka uuesti kummipaelaga tugevdamist proovima :)

Kristi ütles ...

Väga kaunid kleidid taaskord.

Heli ütles ...

Kui kaunis ema! Nii vahva, et teil ühine kirg õmblemise vastu.

Anonüümne ütles ...

Oi Krentu! Avastasin su blogi täiesti juhuslikult rabarberikoogi retsepti otsides. Ja lugesin ühe hingetõmbega peaaegu kõik läbi ka. No terve öö läks:)

Nii inspireeriv! Ma olen lihtsalt armunud su kleitidesse ja seelikutesse! Kangaste valik - värvitoonid ja mustrid on täpselt minu maitse. Mul endal ka pisike tüdruk kodus kasvamas. Saan siit nii mõnegi asja puhul shnitti võtta.
Kõike ilusat ja häid ideid edaspidiseks!
Tervitused teisest Eesti otsast!

Kairi

Anonüümne ütles ...

kena kleit, aga vot mina ei saa aru, miks te Elenaga molemad oma kauneid naiselikke jalgu alati varjate pikkade seelikutega? ALATI.

Sirliiz ütles ...

Kaunid kleidid kogu Teie naisperel! Ja naispere ise on ka imekena!

Ma ostsin ka selle raamatu, mis sest, et ma eriti kõva käpp õmblemises ei ole. Aga vähemalt ühe kleidi pean lihtsalt Luisle sealt valmis saama. Soome keelt eriti ei oska aga need pildid ja juhised tunduvad päris head ning selgitavad.

Anonüümne ütles ...

Imelise hõnguga fotod! Kallis ema, lapsed, kodu....pühendumine, ikka nagu Sa ise.
Kleidid on ka ilusad, kuid kahvatuvad selle tunde ees, tead küll.

Mju

Marika ütles ...

Lihtsalt nii ilus! Nii see postitus kui ka kogu ülejäänud blogi. Atäh nende kaunite hetkede eest!

Terje ütles ...

Kleidisaadik!

Annika ütles ...

Ma ise olin üks nendest Kuursaali juures, kes oleks teid peaaegu tervitama, kiitma ning tänama tulnud. Selle ilusa blogi ja veel kaunima ning inspireerivama raamatu eest. Aga noh...eestlaslik argus sai võitu.

Ruta ütles ...

Oi kui kahju, et ei sattunud trehvama Haapsalus. Ma oleks küll kohe varrukast sikutanud ja virtuaalmaailmavälist tutvust soetanud. Oleks seda ilusat kleiti saand "elusast peastki" näha...

Anonüümne ütles ...

Te olete nii armasd :)
Ja sinu seljas on see Maret nii kaunis. Peaks endalegi tegema ;) Raamtupildi peal mulle see muljet ei avaldanud, kuna seal see keskkoha kumm kisub eest kuidagi üles...

Anonüümne ütles ...

Nii ilus kleit! Juba Haapsalus jäi silma, et uus kleit. No ei olnud veel ju esitletud!
Igatahes - imeilus!
Ma nüüd pean ikka ka Martale uue kleidi tegema. Selline kiusatus on kallal, et saada kõik kirjatööd või kuupääle ..

Krentu ütles ...

Aitäh, aitäh, aitäh teile!

Kirsikka ütles ...

Hello! Greetings from Mekkotehdas! Beautiful dresses. I love the long version of Maret <3 Looks good on you :)

Krentu ütles ...

Thank you, Kirsikka! What an honour! I have to say that this is my favourite dress now! When it gets chillier, I will wear long T under it - I already tried and looks ok :)
Thank you for the great book and blog!

Laura ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Laura ütles ...

Ainult head emotsioonid - armas! Suvi on ikka ilus - ilusad inimesed on veel ilusamad ja need lilled ja värvid ja soojus...mmm

Jaanika ütles ...

Võrratult kaunid suvised kleidid ja milline fantastiline fotosessioon. Silm puhkab........