MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, märts 23

Uued kleidid


Juba ammu oli mu silm sellel kleidil (Burda 12/2012) :

Foto: Burda Style 12/2012
Millegipärast paelus mind sellise kanga ja lõike kooslus. Mõistus ütles küll, et see ei ole just unelmate kombinatsioon, aga ikka meeldis.
Kui ma ühel päeval Tallinnas jalutades juhuslikult Rävala puiestee Kangastuudiosse sattusin, siis leidsin sealt ühe tagasihoidliku kanga, mis mulle väga-väga meeldis. Koostises on minu mäletamist mööda 67% villa ja siis veel kolme erinevat kiudu, mis mulle kahjuks meelde ei jäänud. Kangas on selline kerge, pehme ja üsna hõre. Natuke karvastatud ja meenutab õrnalt flanelli. Kindlasti on tal ka mingi peen nimi, aga mina seda kahjuks ei tea. Ja hind oli ka väga soodne, 10.-/m :) Selline asi teeb ju alati rõõmu :)


Kui ma kleidi lõike järgi välja lõikasin ja kokku traageldasin ning selga proovisin, ei olnud ma aga üldse niivgäga rõõmus. See kohe üldse mulle ei istunud. Õnneks on Andres mul juba üsna koolitatud proovitegija, nii et seljalt võttis ta ise oma silma järi kokku, mis ülearu oli. Samuti tegin ühed sissevõtuvoldid lisaks. Samuti muutsin õlga, sest ma olen üsna längusõlaline.
Eest lahtikäivana olin seda kleiti kohe ette kujutanud, samuti kannaga ja ümarate nurkadega kraega.
Kõige hullem mässamine oli seelikuosaga. Tegin seda viis korda ümber. Harutasin taskud ja luku ka ära, mis ma optimistlikult olin kohe külge õmmeldnus, sest kui vale see kahar seelikuosa ikka saab olla? Sai, ja väga. Lõikel oli ta selline kaardu venitatud trapets. See nägi seljas välja, nagu mu alumine osa oleks kolm numbrit suurem, sest puusadele tekkisid tiivad. Natuke oli ka mu oma viga, sest esialgu proovisin kroogete asemel teha voldid, sest need peaks reeglina praema tulemuse andma. Kuna ma aga ei osanud neid strateegiliselt positsioneerida, läksin lõpuks ikkagi lihtsama vastupanu teed ja tegin krooked. Samuti lõikasin alumise osa ristkülikuks oma ema soovitusel ja see tõigi asjasse lahenduse. Järsku istus kõik ilusti :)
Ainuke asi, mida ma ei muutnud, olid varrukad :)
Nööbid on ostetud Karnaluksist. Need on plastmassist, aga sellise mati pinnaga, et isegi ligidalt vaadates tundub, nagu oleks nad kangaga kaetud.



Olen seda kleiti juba kaks korda kandnud ja mõlemad on olnud üsna istuvad üritused, kuid kleit ei ole üldse kortsunud. Ahjaa, seelikuosal on üsna paksust viskoosist vooder, eks see ka aitab.
Sõbrannaga tegime nalja, et selle kleieiga olen nagu Väike Maja Preeriast filmist :) Ma olen kandnud seda kleiti ka nööridega saabastega, nii et ainult kübar on puudu :)
Ema jälle arvas, et see on selle kleidi moodi, mis "tuli peale rahvarõivaid". Ma saan aru, mis ta mõtles, aga me kumbki ei suutnud meenutada selle kleidi nime. 
Aga mulle see kleit meeldib ja kohe tahan selga panna. Soe ja mugav.


Maibriti kleidi tegin juba varem. Ta on enamikest oma kleitidest välja kasvanud, nii et hädasti oli uut vaja. Sarnase lõikega kleidi olen ma Maibritile juba kunagi teinud, aga kuna see lõige oli kuni suurusele 128 cm, aga Maibrit on meil ikka pikem juba, siis ühendasin ma kaks lõiget omavahel. Vaatamata kalkuleerimistele ja mõõtmistele tuli proovi käigus kaelakaares kaks volti siiski avada, et kleit normaalselt istuks. 


Kangas on ilmselt puuvillane. Ostetud ammu Abakhanist. Seda on mul veel kõvasti järel, sest ostsin tookord oma kleidi jaoks - mul oli mingi kindel visioon tookord, aga enam ei mäleta milline täpselt :) Midagi tahtsin vilturiidest teha, seda mäletan.
Tegelikult tahtsin ka Maibriti kleidi diagonaalis lõigata, aga kuna tegu ei olnud korrektsete ruutudega, vaid ristkülikutega, siis andsin alla.


Väikese kaunistuse mõtlesime koos Maibritiga välja, et kleit liiga igav ei jääks.


Eksponeeritud metall-lukk oli mul üks kinnisideedest :)


Selline ta sai. Ka natuke nagu mingist vanast filmist :)


Ja natuke teemavälist. Meie armas jääkaru Minni sai nelja-aastaseks! Lapsed tegid talle hakklihatordi, panind küünlad peale ja puhusid ka mõned õhupallid täis. See, et Minni niimoodi rahulikult seda torti vaatab, on meie keelitamise töö. Eks ta ehk natuke õppis eelmisest aastast, kui ta sööstis oma torti sööma koos põlevate küünaldega ja pooltest vurrudest ilma jäi. Tuba oli kärsahaisu täis, aga teda see küll ei heidutanud. Seekord oli ta sõnakuulelik - ootas, kuni lapsed küünlad ära puhusid, eemaldasid ja seejärel kulus vist vähem kui 20 sekundit, et taldrik tühi oleks :)
Ja muidugi me laulsime talle sünnipäevalaulu ka. Ja kingitusteks olid kondid :)



16 kommentaari:

Kadri Kivistik ütles ...

Kas see peale rahvarõivaid kleit pole mitte kaapotkleit? Minu meelest on veidi nagu selle moodi :) Väga armas on, näeb palju parem välja kui Burda ajakirjas modellil seljas olev kleit.

Rael. ütles ...

Väga mõnusad mõlemad.

Krentu ütles ...

Aitäh, Kadri! See on tõesti kaapotkleit :)
Aitäh, Rael!

Lemmi ütles ...

See kleit on mullegi Burdast silma jäänud.Vist just sellepärast, et sellise kleidi jaoks on nii paksu ja rasket kangast kasutatud. Sinu variant on tõesti väga kena ja sinulik ning sobib sulle imehästi. Maibriti kleit on ka väga armas, ilus väikese neiu kleit.

Päikest
Lemmi

Krentu ütles ...

Aitäh Sulle, Lemmi!

Anu Pink ütles ...

Nii toredad kleidid! Ja kaapotkleit on ju vahva sõna:). Mulle tuli selle kena kleidiga kohe noorus meelde. Sellised kleidid olid üsna moes ka 80. aastate alguses. Ja minu oma oli just ruuduline:). Iga kord kui sinu blogist mõne õmblustöö leian, tuleb kohe õmblemisisu peale.

Krentu ütles ...

Aitäh, Anu! No õnneks oli see kleit siis ka 80ndatel moes. Teatavasti on see ju ka praegu mõnevõrra popp ajastu ja ma ei olegi nii hirmus vanamoeline :D

Katrin ütles ...

Väga ilusad asjad, nagu ikka! Ja mul on juba pikemat aega eksponeeritud metall-lukkude maania! :)

Marit ütles ...

Väga ilusad kleidi ja ülifotogeenilised modellid! :)
Ilusat varakevadet!

Krentu ütles ...

Tänan, Katrin!
Aitäh, Marit! Fotogeenilisusega on tegelikult nii, et lihtsatl tuleb väga palju pilte teha, et mõni enam-vähem normaalne tuleks :))) Koer on meil küll alati fotogeeniline :D

Sepikoja sepistused ütles ...

Tere!
Olen Su blogi jälginud juba tükk aega. Vahvad käsitöö-teemad ja eriliselt armsad perelood! Aitäh jagamast!
Praegune postitus on aga hoopis teisest ooperist, kui antud kirjatükk. Tahtsin nimelt küsida, et kas on võimalik, et olid täna - Ülestõusmispühal - Hageri kirikus?
Kõike head ja ilusat soovides,
Sepikoja emand - Aivi:)

http://sepikoja-sepistused.blogspot.com/

Krentu ütles ...

Aivi - aitäh :)
Olin jah täna Hageris :) See on mu isa lapsepõlvekodukant ja isa on Hageri surnuaeda maetud. Täna oli tema sünnipäev ja nii käisime nii kirikus kui surnuaial.
Oli väga armas jumalateenistus. Hoopis teistmoodi, kui Kaarli kirikus, kus ma olen koguduse liige. Ja see, et lastele olid kirikuaeda üllatused peidetud - see oli nii ilus! Mulle jäi nii soe tunne südamesse!

Eveliis ütles ...

Ma olen seda postitust nüüd vaadanud vähemalt viis korda ja ma ei saa üle KUI imelised need kleidid on. Modellid loomulikult teevad asjad veel eriti päikeseliseks, kuid no need kleidid on mu südame varastanud.
Fantastiline!

Krentu ütles ...

Aiäth, Eveliis!

pliwu ütles ...

Vaga ilusad kleidid!!! Oled tubli!!!!

Eva@Perenaine ütles ...

Vau, Sa oledki selle Burda kleidi valmis õmmelnud! Endal on see plaanides...
Väga kena kleit on tulnud!