MY ENGLISH BLOG

reede, oktoober 9

Minu suvejakk


Juba juunis õmblesin endale suvejaki, mis pole paraku veel blogisse jõudnud :)
Ma olen külmavares (aga ega need meie suvedki kiita pole), nii et isegi suvel ei saa ma ühtegi outfiti planeerida ilma, et sinna kuuluks midagi, mida "peale panna". Suve algul seisin nõutult kapi ees ja mõtlesin, et kas ma tõesti pean ka suvel musta ja tumepruuni nahktagiga käima? Mul oli ka üks suvine jakk, aga minu uue helesinise pluusi kõrval tundus ta porine. Helesinine lihtsalt muudab mõned toonid mudaseks, ma ei tea miks. Proovisin kõiki olemasolevaid jakke ja miski ei sobinud. Ja ma isegi ei teadnud, millne mu uus jakk võiks tulla, kindel oli see, et mitte reväärkraega bleiser. Viimases hädas mõtlesin, et teen natuke nalja ja panin Maibriti mantli selga. Läks kenasti selga ja sobis hästi, paraku olid käeaugud ikka kitsad. Nii et leidsingi, milline mu uus jakk olema peaks ja asusin tööle.
Maibriti mantel oli muidu selline:


Lõikeks valisin Burda 3/2015 asümmeerilise jaki: 

Muutsin seda omajagu: tegin taha vastandvoldi ja passe (nagu Maibriti mantlil oli), tegin Maibriti mantli järgi ka taskud, varruka põõnad, pagunid ja krae. Joonistasin ka hõlmad otseks. 
Kangaks valisin ühe ammu kapis oma aega oodanud kanga, mille päritolu ma enam ei mäletagi (tõenäoliselt Abakhan). Voodriks võtsin triibulise viskoosi. 


Suvi oli külm ja sain jakki üsna palju kanda. Mugavam oleks, kui kangal oleks natukene venivust, paraku on see aga täiesti venimatu kangas. Iseenesest meeldib mulle selle jaki Burberry-stiil ja värv on ka hea. Natuke naljakas oli Maibriti mantli järgi endale jakki teha, aga vahel sünnivad uued asjad just ootamatut rada pidi. 

Need püksid, millega ma seda jakki kannan on juba mu kapist ära saadetud. Ostsin need Humanast ja peale pesemist-triikimist nägid nad täitsa kobedad välja. Aga peale mõnetunnist istumist autos ja kinos (pildid on tehtud meie pulma-aastapäeval, mil käisime perega Supilinna vaatamas) venisid nad välja ja ei ole kohe üldse ilusad. Aga ma ei viitsinud ka uut fotosessiooni tegem hakata. Hiljem kandsin ma jakki hoopis tumedate teksadega ja nii oli palju parem.












3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga ilus ja armas jakk! :) Eriti meeldib mulle see vastandvolt selja peal. Ja mina olen ka niisugune külmavares, kellel kogu aeg midagi pealepanekuks kaasas peab olema. :)

Karmen

Zelly ütles ...

Sul on kuldsed kaed!

Krentu ütles ...

Aitäh, Karmen!
Zelly - tänan :)