MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, juuli 2

Kui õmblemise mojo tuleb tagasi



Viimasel ajal olen ma nii palju (enda kohta) õmmelnud, et raske on blogis vastavat tempot hoida :)
Sest peale pikka õmblemispausi tuli mul lõpuks jälle õmblemisisu tagasi. Talvel tegin küll ühe kleidi, aga erilist õmblemisrõõmu ma ei tundnud. Kuna mul on aga varemgi selliseid perioode olnud, kus ma üldse õmmelda ei taha, siis teadsin, et ühel hetkel tuleb õmblemisrõõm jälle tagasi.


Kui aga kõik algusest peale ära rääkida, siis ma pean ikkagi kudumisest alustama. Kudusin eelmisel suvel endale kampsuni ja kuna see Maibritilegi hästi passis, siis hakkasin temale samasugust kuduma, lõngaks võtsin Katia Revive, mis on taaskasutatud materjalidest tehtud. Aga tuli sügis ja teised tööd ja kampsun jäi ootele, kuni ma ta sel kevadel ära lõpetasin. Passeosa tuli natuke liiga sügav, muidu enam-vähem ja sobib kleidi peal kandmiseks, mida oligi vaja.


Õmblemist alustasin Maibriti kleidiga, sest tema kasvab nii kiiresti, et kleidid kärisevad :)
Ma mäletan oma lapsepõlvest seda aega, kui ema ütles, et ma ei peagi Burdast enam lastelõikeid vaatama, et täiskasvanute omade järgi saab nüüd mulle ka teha. See oli nii äge mu meelest. Ja nüüd tegin Maibritile ka esimese täiskasvanu lõike järgi kleidi!

Kõigepealt hakkasime kangast valima. Peale seda, kui olime kogu kleidiriide tagavara üle vaadanud ja tõdenud, et ei Maibritile sealt ükski kangas ei meeldi, pakkusin talle seda Atelier Brunette Moonstone kangast (netipoest). Mul endale on ostetud see tumerohelisel põhjal, aga Maibritile meeldis roosa. Mõtlesin, et parem teen talle sellise kleidi, mis talle endale väga meeldib, kui et üritan talle mõnda oma kapi kangast "maha müüa". Nii et andsin tellimuse sisse ja lisasin korvi ka ühe teise sama firma kanga endale, millest tuleb juttu allpool. Sest tegelikult ei meeldinud mulle oma tagavaradest ka enam pea ükski kleidikangas, mistõttu saatsin need Uuskasutuskeskusesse. Ma olen aru saanud, et neid kangaid, mis enam ei inspireeri, ei ole mõtet kapis hoida ega neist nö sunniviisiliselt õmmelda, sest muidu raiskad kapipinda või siis väärtuslikku õmblemisaega ja riidekapi ruumi, aga selga pole ikka midagi panna. Muidugi on kahju, aga maitse muutub ja kellelegi ikka mu kangad meeldivad :)



Lõike poolest meeldis talle Closet Case Patternsi "Kalle Shirtdress". Mul oli see lõige juba enda jaoks ostetud, nii et see läks ladusalt. Kuna see on väga populaarne kleit, siis oli Instagramis hulgaliselt ilusaid näiteid, nii et oli lihtne valida.
Kuna Maibriti mõõdud täielikult lõike kõige väiksema suurusega ei klappinud, siis tegin prooviõmblemise pluusi näol. Kangast krae ega katteriide jaoks ei jätkunud :) Aga lõige oli kenasti paras.

Ostsin kangast 1,3 meetrit, oma arust jube palju, aga üle jäi ainult üks väike kribal ja väljalõikamine oli paras tetris! Aga passe on ju topelt, lisaks krae, nööbiliist, mansetid. Ma lõiketootjate soovituste järgi kangast tavaliselt ei osta, sest mulle see lõiketetris täitsa meeldib :) See on nagu omaette väljakutse, et mida ühest kangast välja pigistada annab :) Aga peamiselt muidugi ei taha ma raha jääkide peale kulutada.


See Closet Case Patterns firma ehk siis Heather Lou, kes firma taga on, mulle väga-väga meeldib. Tema juhendid on väga põhjalikud, ta teeb igasugu kasulikke blogipostitusi, tutoriale, sewalonge jne. Ja kuigi ma nuputaks ka ise välja, et kuidas ja mis järjekorras asju õmmelda, sest nii ma ju olen ema poolt välja õpetatud, on ikka jube mõnus õmmelda vahel nii, et lihtsalt õmbled ja ei pea mõtlema, keegi on juba sinu eest ära mõelnud :)
Õmblemise taustaks olen ma viimasel ajal kuulanud podcasti nimega Love To Sew. Ma olen seda kuulates küll nutnud (üks kord), küll naernud (väga palju), aga enamasti tundnud seda tohtult mõnusat äratundmisrõõmu, kui inimesed oskavad kõiki sinu õmblemistundeid sõnadesse panna. Seda podcasti juhivad kaks naist, kes on lihtsalt nii lahedad ja nad intervjueerivad tihti kõiki neid toredaid inimesi, kes inglisekeelses õmblemismaailmas tuntud on. Ja vahel, kui mõne külalise nimi mulle midagi ei ütle või kui teema algul külmaks jätab, ei ole ma siiani veel üheski episoodis pettunud. Selle sama Closet Case Patternsi omanikuga on podcast siin.



Koos Maibriti kleidiriidega tellsin ka endale kleidiriide. Siin tuleb mängu see tagurpidi loogika, et kuna postilulu on suur, siis on parem osta rohkem ja maksta kokkuvõttes rohkem :D
Aga see Atelier Brunette Stardust  kangas on mul südamel alates sellest, kui ta välja tuli. Nüüd on lisandunud veel roosa ja valge ja ohh.... tahaks kõike :) Sest täpid peavad just õiged olema. Sellised kaootilised, nagu taevatähed, mitte korrapäraselt paigutatud.  Need täpid on peale tikitud (neil on Insta story all lausa video, kuidas neid täppe tikitakse)


Lõike osas ma nuputasin kaua ja lõpuks tegin oma stampkleidi. Kehaosa on Burda 10/2011 ilma esiosa õmblusteta, alumine kleidiosa on neljakandiline tükk kanga laiuses ja taskud lisaks.
Kui Andres mulle pildid ära tegi, siis nägin alles, et kaelaaugu katteriie piilub välja :) Selliseid asju ta ei näe, aga samas on ta väga tubli allääre märkija :)





Vahepeal ma õmblesin Sandrile ka püksid, aga unustasin neid pildistada lasta. Loodetavasti siis järgmisel korral.
Aga siis asusin omale jakki õmblema. Mul on tegelikult vaja just jakke, pükse ja pluuse teha, aga millegipärast tahan ma muudkui kleite õmmelda. 


 Kõige rohkem oleks mul vaja jakki, mida kleidiga kanda ja seda õiget tegumoodi pole ma veel leidnud, aga nüüd tegin ühe pükstega kantava jaki. Kanga ostsin Kangastuudio allahindluselt, see on 100% puuvill, pealt must, seest pleegitamata valge.


Lõige on Republique du Chiffon Nicole, mille ma sain ükskord kauba peale. Seal on ta tepitud jakina, mis mulle ka meeldib, aga see kangas on kenam teppimata, sest ta on nii  paks. Tegin ühe numbri väiksema, kui ma mõõtude poolest olen ja tuli selline väga paras.


Kõige rohkem meeldib mulle aga jaki pahem pool. Otsustasin kõik õmblusvarud kantida ja taskukoti kangaks võtsin ühe kribala, mille ma Pariisi kangapoest ostsin. Seda oligi pikkuses nii palju, et taskukotid tulid täpselt välja. Kinniseks õmblesin Karnaluksist ostetud trukid.



Siis otsustasin nö vajalike õmblemistega jätkata ja hakkasin pükse õmblema. Tundub, et ma olen nüüdseks piisavalt palju laiu kukekaid pükse Instagramis näinud, sest alles mõni aeg tagasi tundusid need mulle ikka nii imelikud, nüüd aga just need õiged :) Nii et otsustasin siis järgi proovida True Biase ülipopulaarse Lander Pants lõike. 


Tegin prooviõmblemise flanellist, et pidžaamapüksteks ju ikka sobib. Istus kohe täitsa hästi ja otsustasin siis õigest riidest õmmelda. Aga ei tea kas sellest, et kangas oli teistsugune või et mul polnud proovipükstel värvlit, minu õigest riidest (must stretš linane) püksid lotendasid tagant koledasti. Kui ma neid valesid kortse guugeldasin, arvasin lõpuks, et ma pean tegema oma lõikele sellise asja nagu lameda tagumiku paranduse :))) Seejärel tegin jälle ühe proovipüksi ja siis lõpuks need, mis pildil. Noh, ega nad nüüd lõputööks ei sobiks, aga kuna ma olin just kuulandu seda sama ülalnimetatud podcasti, kus Heather rääkis, et ärge laske täiuseihalusel oma õmblemisleeki kustutada, siis ma mõltesin, et pigutasin küll ja paremini ma enam ei oska. Ja kuna eestvaatega olen rahul ja taha ma ju ei näe, siis mulle sobib. Ma olen sellest uuest siluetist ise üsna elevil, aga lastele teeb see nalja, sest laiade pükstega käisin ma viimati ikka väga ammu.



Kangas on pärit Abakhanist, nööbid Karnaluksist.





Ja siis tegin veel ühed laiad püksid.

Selle kanga ostsin hiljuti Tartu mnt. Abakhanist. See oli seal odavate rullikangaste riiulis, peale oli kirjutatud 100% polüester. Aga kui ma teda katsusin, siis oli ta linane mis linane. Küsisin siis müüjatelt üle  ja nemad vaatasid ka, et asi kahtlane, sest polüester ju ei kortsu. Ja nii nagu mul on varasemaltki selle poe müüjatega superhäid kogemusi olnud, ei pidanud seegi kord pettuma. Müüja läks tagaruumidesse põlemiskatset tegema. Ja tuli tagasi teatega, et kõik põles kena leegiga tuhaks, plasiktompu ei jäänud ja andis mulle tuhkagi nuusutada :) Ägedad müüjad seal Tartu mnt Abakhanis ikka!


 Ja kuna see paks ja raske linane kangas (sest puuvill ta pole) oli 4.90, võtsin kohe 3 meetrit. Ja nüüd on mul pool veel üle :)

Lõike võtsin juuni 2018 Burdast, seal olid need püksid ühes tükis ülemise osaga ja kummiga. Mina tahtsin värvlit, nii et tegin taha sissevõtuvoldi ja ette taskud. Burda lõiked istuvad mulle üldiselt kõige paremini või on see sellest, et ma olen enamus asju just Burda lõligete järgi õmmelnud :)
Vahepeal on veel üsna mitu asja valmis saanud, aga kuna pilte veel pole, siis need jäävad järgmiseks korraks. 




14 kommentaari:

Lemmi ütles ...

Nii tore oli jällegi midagi sinu blogist lugeda! Ma ise pole eriti hea kirjutaja ja sellepärast jätan kirjutamise neile, kes seda oskavad.Kõik sinu tööd jällegi nii inspireerivad ja ilusad ja muidugi korrektsed. See jaki seesmine pool meeldib mulle kohe eriti. Kas need trukid on õmmeldavad? Mul endal ka see täpiline kangas tulemas, aga oranž ja mõtteid, mis sellest teha on ka mitmeid. Sa kirjutasid, et viisid mõned kangad taaskasutusse. Ma olen sinna küll valmisriideid viinud, aga kangaid mitte. Mul on ka suvekangaid, mis seisavad juba mitmendat hooaega, mis nagu oleks värvilt õiged, aga miski siiski häirib nende juures. Peaksin ilmselt tegema samuti nagu sina, siis leiab ehk kangas endale omaniku, kes temast midagi ka õmbleb.
Ikka toredat õmblemist ja ilusat suve nii sulle kui su toredale perele!

Unknown ütles ...

see jaki sisemine osa on nii ilus. ma siin istun oma kolme masina otsas ja ei suuda välja mõelda, mida õmmelda oma voodilinaõmblemisoskusega :D

Triin ütles ...

Imeilusad tööd ja fotod, silm puhkab peal! Ja tore lugemine nagu alati, see tekitab kohe endal ka õmblemise mojo. Kust Sa oled Atelier Brunette kangaid tellinud? Mul on täna või homme plaan teha tellimus metermeter.dk lehelt, neil paistab allahindlus olevat. Kui soovid liituda, kirjuta mulle :) triin_p18@hotmail.com

ematehnik ütles ...

Ah, su õmblemised on alati nii ilusad, et tekib kiusatus endagi masinale jälle hääl sisse lüüa. Kui ainult seda aega kusagilt juurde tekiks.

Mulle väga meeldivad su härra pildid, tal on silma!

Ja veel, kas ta märgib su seelikusabasid laserloodiga? (Või mis selle asjanduse nimi on, mis seinale punast triipu teeb. Selle saab ju kenasti horisontaalseks ajada, siis ainult keeruta seal triibu ees.)
Mul on aastaid juba mõte, et peaks proovima, pole lihtsalt ühtegi saba teha olnud.

Inx ütles ...

Tore lugemine ja vahvad tulemused. Imetlen Su viitsimist kantida. Tulemus on muidugi superluks, aga ....no on ikka vaevanägemine :) Andres oskab hästi pildile tabada, kena vaadata. Ma siin oma last vahest tellin ka pildistama, aga tal on veel arenguruumi ja no ega mina ise ei oska jälle üldse poseerida pildil ka :D Hea meelega olen ise kaamera taga ja jätan esitlemise teistele, aga vahest on vaja mõnda asja enda seljas pildistada ikka ka.
Mul siin sama asi, et suve alguses õmblesin kohe päris palju asju valmis, kuid nüüd ootavad nad kenasti järge blogisse jõudmiseks, sest hetkel on päevakorras hoopis reisikirjad. Ports kangaid ootab samuti asjadeks saamist ja täna sain jälle ühe kanga juude....tuleks vist endale vahepeal kangaostukeelu tekitada :D
Nende kukekate pükstega, mis alt laiad, on mul mingi keiss. teiste seljas on nii toredad, aga endale jalga panna ei suuda. Niiet jah, imetlen parem Sinu pükse ja jätan endale tegemata. Meie neiule pole mul samuti enam lastelõigetest midagi võtta, ikka pärisinimeste lõiked võtan, kui õmblen. Sinu täppidega kleit on üliarmas, väga meeldib!
Mõnusat suve jätku teile!!!

Anonüümne ütles ...

Kus kohast see ilus lilledega valge pluus pärineb? :)

viagra ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Inga ütles ...

need linased peene ruuduga püksid - lihtsalt ahh ja ohh - nii lahedad!

Anonüümne ütles ...

Imeilusat käsitööd teed ja pildid on ka alati nii ilusad! Atelier Brunette täpilise kleidiriide kohta tahtsin küsida, et kas sinu kleit on ka kuldsete täppidega? Pildil tunduvad täpid pigem valges, aga netipoes on Stardust kangas kuldsete täppidega.

Krentu ütles ...

Aitäh! Need on kuldsed ja peale tikitud. Aga nad peegeldavad valgust ja seetõttu vist tunduvad valged.

Anonüümne ütles ...

Oeh, kui keegi rõivabränd neid riideid müüks, just täpselt nendest samadest kangastest ja lõngadest tehtuna, ma soetaks kohe terve kollektsiooni. Nii uskumatult ägedad. Su blogi on mul küll browseri üleval real ilusti ära salvestatud juba aastaid, aga avan seda umbes paar korda aastas ja loen siis viimased postitused läbi. Kuid no ükski kord ei pea pettuma. Vaatan ja imetlen ning samas kurvastan, et ise neist ühtegi järele teha ei oska. Kuigi mul pole õmblemise ega kudumisega mingit sidet, siis iga kord seda blogi avades meenub mulle jälle, miks ma seda blogi nii väga armastan :)

Krentu ütles ...

Oma üllatuseks vaatan pooll aastat hiljem, et mul on siin nii palju kommentaare, aga teavitusi ma nende kohta polegi saanud.... Need oleks kuskil nagu peidus olnud, sest ometigi olen ju viimasele vastanud, aga neid mis enne seda, pole näinud....Seega ma ei teadnudki, et te kõik siia mulle nii armsaid sõnumeid olete jätnud :)
Vastan nüüd pool aastat hiljem siis :)

Lemmi - jah, need on õmmeldavad trukid, vist ostsin Karnaluksist. Ja Uuskasutusse võib igasugu materjale saata, ma olen sinna ka lõngasid saatnud.

Maarja - õmblemisega on õnneks nii, et kui hakkad tegema, siis hakkavad ka oskused tulema. Minu esimesed katsetused kunagi olid üsna vinkadi vonkadi :) Soovitan kuulata Love to Sew podcasti, seal on nad väga julgustavad!

Triin, mina tellisin ka metermeter.dk poest. Ja no mul oli luksus paar kangast ka otse nende oma poest Pariisis osta, aga need kangad pole veel valmis õmmeldud :)

Ematehnik - aitäh hea mõtte eest, peaks seda mehele presenteerima. Ta muidu kasutab nööpnõelu või kriiti, olenevalt kangast :) Muidu müüakse ka allääre tasandamise seadeldist, nii et hoiad pumpa käes ja lased kriiditolmu seelikule :)

Aitäh, Inx! Need kukepüksid on tegelikult ka minu mugavustsoonist väljas, aga ometigi nad meeldivad mulle :) Kantimine on väga lihtne selle valmiskandiga, mis poes müüakse. Ega ma sissepoole jäävat kanti nii pedantlikult ei õmble kui seda, mis väljaspoole jääb ka. Fotode tegemine jälle on kõige tüütum asi. Ma olen nii palju asju teinud ja need on blogimata just sellepärast, et ei jõua kuidagi pildile!

Anonüümne - lilledega valge pluusi leidsin HM proovikabiinist. Keegi oli seda proovinud ja sinna jätnud. Vaatasin, et küll on ilus. See on nende rasedate kollektsioonist, aga ma olen varemgi mitterasedana nende rasedariideid ostnud, need on lihtsalt tihtipeale palju ilusamate mustritega kui tavakollektsioon.

Inga - aitäh! Väga mõnus on laiade pükstega käia, peale aastaid kestnud kitsaste pükste valitsemisaega.

Anonüümne - tänan :) Mul on alles nüüd viimasel ajal läinud see asi niipidi, et mõtlen kõigepealt, et mis mu garderoobi sobiks ja siis teen midagi. Vanasti vaatasin, et küll on lahe kangas ja hiljem selgus, et mul pole seda millegagi/kuskil kanda :) Elukestev õppimine!


K. ütles ...

Ei tea, mis nendest Pariisist ostetud kangastest sai? :) Lihtsalt vihjeks ;)

dercy lyne ütles ...

A nevem Darci Lyne. Életem nagyon boldog napja annak a segítségnek köszönhetően, amelyet Dr. .nosakhare adott nekem, hogy segítsen az ex-férjem felépítésében a szeretet és varázslat varázslatával. 6 éve házas voltam, és annyira szörnyű volt, mert a férjem tényleg csalott és válást keresett, de amikor találkoztam Dr..nosakhare e-maillel az interneten arról, hogy miként segített sok embernek visszakapni és segíteni rögzítse a kapcsolatot, és boldoggá tegye az embereket. Elmagyaráztam a helyzetem, majd kérdeztem a segítségét, de a legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy segít nekem az ügyemben, és hogy most ünnepelek, mert a férjem teljesen megváltozott jobbra. Mindig az én oldalamon akar lenni, és jelenlétem nélkül semmit sem tud tenni. Nagyon élvezem a házasságomat, milyen nagy ünnep. Folytatom a bizonyságomat az interneten, mert Dr..nosakhare igazi varázsló. KELL SEGÍTSÉG? KAPCSOLATBA LÉPNI
  -E-mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
felveheti őt a Whats-app alkalmazással is: +2349083639501
Ő az egyetlen válasz a problémájára, és boldoggá teszi a kapcsolatot. És tökéletes a kapcsolatokban is.
azt akarja, hogy az ex vissza?
Szeretne egy szerelmi varázslatot egy új szerető számára?
Gyerekek nélküli problémamegoldás?
Pénzügyi problémamegoldás?
Gyenge erekció és gyors magömlés?
megoldás a betegségekre és a test betegségeire
Minden típusú problémamegoldás az asztrológiával?
Válás probléma megoldása?