MY ENGLISH BLOG

pühapäev, jaanuar 1

The Brownie

Head Uut Aastat!
Ma olen niiiii õnnelik! Sest peale pikki otsinguid leidsin brownie retsepti! Eestimaisest Šokolaadiraamatust :) Sellepärast tegelikult ma selle raamatu ostsingi :) Brownie on minu kõige kõige lemmikum kook! Esimest korda sõin seda õppereisil Ameerikasse. See ongi minu meelest üks ameeriklaste põhikooke. Sõin seda seal igal võimalikul juhul. Eestis sai browniet ainult Waines kohvikus ja ma käisin seal pidevalt selle koogi pärast ja ostsin sealt koju ka. Aga siis käis see neil maha. Siis ma leidsin Stokcmannist mingi pulbri, millest seda teha aga no pulbrist mulle ei meeldi kooki teha. Ja nüüd siis leidsingi Päris retsepti. Ja tegin vana-aastaõhtuks:) See kook meeldib mulle vist sellepärast, et ta on selline taina moodi. Et pole nagu päris ära küpsenud (vist rasvarohkuse tõttu jääb ta selline). Ja minule kui suurele tainasõbrale see kook just maitseb.
Aga tainastest maitseb mulle ülekõige pannkoogi tainas. Vahest tuleb suur pannkoogitaina isu, siis teen endale nats tainast, söön isu täis ja siis ülejäägist küpsetan paar kooki ka. Väga hea on ka kräsupea tainas, aga seda ei saa eriti süüa, muidu ei tule kook välja. Piparkoogi tainas on ka hea. Iga aasta detsembri alguses ostan endale ühe pätsi piparkoogitainast ja söön nii kaua kuni realiseerimisaeg kätte tuleb. Siis viskan ära kui otsas pole. Piparkoogid mulle aga absolulutselt ei maitse. Piparkoogi glasuur on aga superhea, väiksena limpsisin kõik piparkoogid glasuurist puhtaks :) Õnneks pärmitainas mulle eriti ei maitse, see on hea ka, sest kui peaks ootamatult pärmitainaisu tulema, siis võtaks selle tegemine ju nii palju aega.
Ok. Ega ma pole tegelikult mingi veidrik :) Mul on litsalt veidrad isud. Seetõttu ei saanud ma öelda, et kui rasedaks jäin, siis tekkisid veidrad isud. Selles mõttes olen ma kogu aeg rase :)

Kolme šokolaadi brownie

200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
1,5 dl jahu
1 dl kakaopulbrit
50 g valget šokolaadi
50 g piimašokolaadi
3 muna
3 dl suhkrut

Šokolaad sulata võiga. Jahu sega kakaoga. Munad suhkruga vahtu. Valge šokolaad ja piimašokolaad tükeldada. Veidi jahtunud šokolaadisegu valdada munavahu hulka. Sinna sõelu ka jahu-kakao segu. Lõpuks sega sinna ka šokolaaditükid. Valada tainas neljakandilisse vormi (mitte väga suurde) ja küpsetada 160 c juures pool tundi. Jahtuda lasta.

6 kommentaari:

Kajakas ütles ...

väga head uut aastat! soovid ja unistused täitugu!!!

Anonüümne ütles ...

ohh, ma jagan su tainavaimustust täielikult. enamasti söön endal tainast isu täis ja pärast kooki ei tahagi :).

Ja muidugi - head uut aastat!

krista ütles ...

ohh mul jookseb nüüd suu vett :)... ei jõua ära oodata, millal degusteerima saab tulla ;)

head uut aastat suurtele ja väikestele sõpradele!

Katrin ütles ...

Tead mul on üks Martha Stewarti brownie retsept mis on niii lihtne ja odav teha kuid maitseb sealjuures imeliselt ja täpselt nagu ameerika! :)Täiesti uskumatu, et selles retseptis pole üldse šokolaadi vaid ainult kakao pulber. Ma usun, Sulle maitseks see kindlasti. Kui soovid retsepti, anna märku. ;)

Krentu ütles ...

Aitäh, Katrin - muidugi ma soovin retsepti :)

tegelane maal ütles ...

Palun la retsepti.