MY ENGLISH BLOG

neljapäev, veebruar 16

Dilemma


KAS
käituda teisele inimesele meelepäraselt, tulla vastu tema soovidele ja püüda võimalikult vähe temaga tülitseda? Vaatamata sellele et teatud asju ma ei soovi teha ja põhjused on isiklik-veidrad ja võivad tunduda teisele arusaamatud. Tunda seejuures ängi sest taaskord ei suutnud ma öelda mida tegelikult tahan sest kardan inimesega tülli minna mida ma võtan väga südamesse ja millega on raske olla

VÕI
käituda nii nagu ma tahaksin, öelda välja oma arvamus ja arusaam ja tunne ja pälvida sellega teise inimese pahameel. Tunda heameelt küll selle üle, et sai öeldud mis ammu häiris aga samas piinelda kahtluses et äkki olin ülekohtune ning tunda kahetsust tüli pärast.


PS. Tegu oli väga argise ja lihtsakoelise küsimusega ja isik oli väga lähedane aga mitte minu mees. Valisin teise variandi ja süda valutab ikka. Kuigi eelmisel üheksal korral valisin esimese variandi ja ka süda valutas.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga tuttav olukord. Tead, tegelikult on see nii, et kuigi vastaspool võib vihane ja solvunud olla, austab ta oma arvamust omavat inimest ikka rohkem kui kaasanoogutajat. Sinu ütlemisi võetakse arvatavasti tõsisemalt nüüd kui näitasid et sul on selgroogu ja julgust oma põhimõtete järgi toimida.
Aga lähedase inimesega on nii raske, oi kui raske. Ei taha solvata aga ei taha ise ka kannatada. Kumba siis teha, toimida tema soovide järgi ja kannatada ise või toimida enda soovide järgi ja kannatada selle pärast et on põhjustanud teisele pahameelt. Kunagi mul tuli selline lause pähe: kas ma tõesti pean teiste meeleheaks õnnetu olema?

ps. eelmisest ärkamisloost tuli selline asi täna hommikul meelde mida ise teinud olen. Äratuskella hääl on tavaliselt väga ebameeldiv ja rikub tuju ära. Kas oled proovinud kellraadiot või kuidas seda kutsutaksegi? Neid on ka cd-mängijaga saada. Nii tore on ärgata hommikul muusika peale, natuke aeglasem ärkamine on, sest ei ärka tingimata kohe aga hulga meeldivam küll.

Kajakas ütles ...

oh ma tean, mida Sa omas dilemmas tundsid.
Mul on ka ühe inimesega tihti niisugune olukord, aga ma enamasti väldin tüli ja enesetunne on ikka kehv, sest ma tegelikult hindan suhetes ausust. Temaga aga pole ausus lihtsalt võimalik, sest vahel kui ma pole suutnud emotsioone vaka all hoida on inetu tüli liiga kaua kestnud ja ka teiste inimeste elu mürgitanud. Aga eks see sõltub ka teisest inimesest. Tavaline inimene võtab, solvub ja saab mõistusega aru, et miks ja mida öeldi.
see mida ma öelda tahtsin on see, et õigesti tegid :)

Aet ütles ...

Tuttav tunne, nii tuttav. Tegelikult on see teine variant alati parem, see on kindel, kokkuvõttes võidavad mõlemad osapooled, kuigi algul võib palju solvumist olla. Tubli oled, õigesti tegid! Oleks mul ometi rohkem julgust ka nii teha.

krista ütles ...

minu arust aitab ka kolmandale inimesele rääkimine. Mis siis, et ta ei saa aidata, aga jagatud mure ja pahameel on pärast kohe poole väiksemad.
Mulle võid alati rääkida!