MY ENGLISH BLOG

teisipäev, juuli 3

Teine mina


Ma ei tea, mis see on, aga ma olen siin maal hoopis teine inimene. Endal on ka juba imelik. Tegelikult on need pisiasjad, mis on teistmoodi, aga ikkagi - ma ise ikka üllatan ennast.
Esiteks, ma olen siin palju rahulikum. Ei lähe üldse nii ruttu närvi. Isegi ei pahanda, kui külalised tulevad täiesti ettehoiatamata, mis minu arvates ei ole üldse tore (sest mina pole selline korralik inimene, kellel on kogu aeg toad korras ja tuulutatud ning midagi lauale panna - ma pean enne külalisi ikka ette valmistama, et saaks neid nii vastu võtta, nagu mulle meeldib).
Teiseks, ma täiesti naudin maal söögitegemist. Mulle meeldib seda ka linnas teha, aga siin maal on kohe eriline fiiling. Teha siin maal midagi head süüa tundub mulle luksusena. Ma võiks kohe iga päev kooki teha!
Kolmandaks, ma võin lõputult teed juua ja Kaera-Antsu küpsiseid süüa. Ma polegi kokku lugenud, mitu kruusi teed ma päeva jooksul joon. Ema tuli külla ja tõi kohe kaks pakki Kaera-Antsu. Sest neid kulub palju. See ohjeldamatu teetamine-kohvitamine tabab ka minu õde, kui ta maal on.
Neljandaks, mulle meeldib siin maal ka muid majapidamistöid paju rohkem teha, kui linnas. Mul on kohe selline perenaise tunne siin.
Viiendaks, ma ei virise Andrese kallal ka nii palju. Kui ma vaatan, kuidas ta siin muudkui niidab ja tassib, kopsib ja rassib, siis tekib kohe selline uhkusetunne tema üle.
Ja nii edasi.
Ma hakkan juba mõistma neid inimesi, kes räägivad, et linnas on närviline elada. On vist jah. Igastahes maal on rahulik.

PS. Just praegu käisin vankris magavat Sanderit kussutamas ja vaatasin, et meie maja pääsukesepojad õpivad lendamist. Ja üks pojake on õnnetult rohu sisse kukkunud ja üritab välja rabeleda. Ja tema ema istub seal kõrval ja on sama abitu. Oh, pääsukesebeebide eest hoolitsemises jään ma nüüd küll hätta. Lähen vaatan natuke hiljem, ehk saab ikka ise välja. Muidu peab vist tõesti appi minema. Ülejäänud kolm pojakest istuvad nagu kukununnud pesa äärepeal.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vaat kõige selle pärast, mis siin kirjutasid, me maale kolisimegi:) Maal on mõnus!
Eowyn

Anonüümne ütles ...

Armas!

Evelyn ütles ...

Esiteks ei suuda ma üldse ette kujutada, et sa mingilgi määral närvi võiksid minna ja teiseks on väga raske ette kujutada, et sinu kodus võiks midagi sassis olla:))
Sa tundud ikka üks eriti malbe ja armas tütrik olevat.

Elsa ütles ...

Ehee, ma tahtsin öelda midagi sarnast nagu evelyn ütles ;) Et no mis sa ometi räägid! :)
Aga samas ma tean, et minu puhul ei kujuta ka nii mõnigi inimene ette, et ma võin olla väga tige ja laisk ja mis kõik veel, mida ma püüan väga varjata...
Aga see on vist nagu sellega, et kontsaga kingadega käies kehahoiak muutub kohe täiesti pingutamata :)

Krentu ütles ...

Oi oi oi, ma pole midagi nii tore inimene :)Lähen närvi, aga ruttu rahunen maha ka. Ja korras kodu pole võimalik omada, kui on peres kaheaastane laps. Kui just 24h ei korista :)

rajaleidja ütles ...

icc krentu, kusagil eemal on inimesed kes suudavad ka kahese järelt kraamida, minul on kodus seitsmene, kolmene ja poolekahene, ehk 1,5 aastane ja lisaks korralagedusele valitseb meil aegajalt ka kaos :D:D:D ma pidin kreepsu saama kui ühistu omad sadasid uksetaha veemõõtjaid kontrollima ükspäev nii 21 ja minuteid peale ajal, välisukse ees oli kaks seda va suurt autot millel saab peal istuda pluss igatsugu kotid asjadega, mis lapsed neisse olid pannud, pluss need asjad mis olid laiali esikus plus sodi köögilauaall, no see, mis neist kahest väiksemast üle jäi, pluss peaaegu et üleujutus vannitoas, kuna lapsed parasjagu vannis olid...

rajaleidja ütles ...

köögilauuaaluse sodina ma pidasin muidugi silmas seda toitu mis pisikestel lauaalla sajab söögiajal :)

Annu ütles ...

Ma küsin siin, kuigi eelmise teema kohta: kui vanalt sa Sanderi linasse panid? Ma mõtlen seda, kas paaripäevane võiks sellises asendis linas olla, nagu sul pildil, või ainult hälliasendis? Ma eelmise lapsega linatasin, aga hälliasend mulle kuidagi ei sobinud..

Anonüümne ütles ...

:) :) :) Tuttav tunne !! Olen palju rahulikum ja naeran rohkem ! :) Ja linna minekuks pean end sundima

Krentu ütles ...

Annu, minu arvates võib panna lapse linasse püstiasendisse alates sünnist. Siis peab lihtsalt lina ääre pea peale tõmbama, et see toetaks pead (nagu Sandril pildi peal). Mina oskangi ainult seda ühte asendit ja see on väga mugav. Nõustaja ütles ka,et kõigile lastele meeldib see püstine asend. Saner läks linasse 8 päeva nooremana kui kuu vanuselt, sest me olime maal ja ei olnud sobivat hetke lina ostmiseks.

maris ütles ...

nii vastsündinud kui isegi enneaegsel lapsel on "püstiasendis" ema rinnal olla väga mõnus. kindlasti peab ta olema hästi seotud ja jalad KONNAASENDIS. lina peab olema nii kõrgel, et saad oma naba katsuda ja suuga lapse pea peale musi teha.

Annu ütles ...

aitäh, Krentu ja Maris.

Anonüümne ütles ...

meie kolisime umbes 3 kuud tagasi oma majja... kesklinnast eemale (aga siiski linnas)... mõnus vaikne koht, ei suurt auto teed ega seda siginat ja saginat... ja mina tunnnen ka et elu on palju rahulikum kui korteris elades... ja poodi ei viitsi meil enam keegi minna... suure hädaga sunnime ennast poodi minema, sest siin sellest kärast eemal on nii hea olla :) arvan et sinul seal täitsa maal on veel mõnusam ja rahulikum olla :)