MY ENGLISH BLOG

neljapäev, mai 14

Maibriti sünnipäev


Meie pisikene Maibrit sai teisipäeval nelja aastaseks... Alles ta ju sündis... see päev, minu elu õnnelikeim, on nii värskelt meeles. Ja nelja aastane on ju juba täitsa preili. Ja sõber.
Loomulikult ootas Maibrit oma sünnipäeva pikisilmi. Algul lugesime kuid, siis nädalaid ja lõpuks päevi. Ja lõpuks ta siis saabus :) Ausalt öeldes olin mina sama ärevil kui Maibrit.
Peale hommikust laulmist-tordisöömist läks Maibrit lasteaeda. Peale lasteaeda sõitsime linna, et vanaemad, onud-tädid ka Maibritile õnne saaksid soovida. Maibrit valis kohtumispaigaks Olümpia hotelli kohviku, sest seal on ju mängutuba :) Suurem pidu tuleb meil kuu lõpus.


Milline on siis neljane Maibrit?
Maibrit on väga südamlik ja kaastundlik. Kui keegi nutab või saab haiget, siis Maibrit on kohe lohutamas. Kui Sander vahel minu käest riielda saab, siis Maibrit läheb kohe talle moraalseks toeks.
Maibrit on äärmiselt sõnakuulelik ja viisakas. Väga harva, kui me Maibritiga kokkuleppele ei jõua. Kui ma talle ikka ära põhjendan, miks ühte või teist asja on vaja teha, siis ütleb Maibrit oma lemmikväljendi "Hea küll siis!" ja teeb asja ära. Samuti on ta väga viisakas - aitäh, palun ja vabandust on kogu aeg käibel.
Maibrit on jutukas. Seega minusse. Tal kohe on vaja rääkida. Samas, kui tuju pole kõige parem, siis ta tahab vait olla.
Maibrit on vapper. Pidevalt ta komisab ja kukub ja lööb end kuhugi ära, aga väga harva saab haiget. Vahel ta kukub ikka suure kolinaga ja kui ma tema juurde tõttan, siis ta lohutab tavaliselt mind, et "ära muretse, ma ei saanud haiget".
Maibritile meeldib endiselt mängida puslede ja legodega. Lisandunud on ka nukudega mängimine, värviraamatu värvimine ja joonistamine. Hea meelega joonistaks ta kogu aeg vesivärvidega :)
Tähti ja numbreid olen ma ikka vahel proovinud talle õpetada, aga kuna ta nende suhtes erilist huvi pole üles näidanud, siis ma olen õpetamise paremaid aegu ootama jätnud. Numbreid lugeda ta oskab, aga ära tunneb vaid osasid. Ka tähti tunneb ja kirjutab valikuliselt. Ja ega ma ei taha talle seda koolitarkust veel väga peale suruda ka, ma arvan, et igaks asjaks on oma aeg.
Maibritile meeldib, kui ma talle raamatuid ette loen. Me vist võiks terve päeva sellega sisustada. Tavaliselt ma loen siiski enne magamaminekut.
Maibrit magab enamasti hea meelega lõunaund.
Endiselt on Maibrit niru sööja. Hommikupuder läheb hästi peale, aga muul ajal on ta väga valiv. Õnneks sööb ta hästi lasteaias.
Maibritile on siiani jäänud külge mõned "titesõnad". Näieks lõksikas (lusikas), kakssugune (samasugune), anksäkik (salvrätik), unistama (unustama). Need on nii armsad, et kuidagi ei raatsi neid välja juurida :)
Maibriti lemmikinimesed on (peale oma pere): vanaema, ati ja inno (tädi ja tädimees), Anetta (onutütar), onu Albert.


Vahel ma vaatan Maibritti ja mõtlen, et kas on võimalik, et üks laps oleks veel parem ja armsam...ja et kuidas just tema meie juurde tuli... selline imeline väikene tüdruk.
Palju õnne, kallis Maibrit!
My little girl turned four on Tuesday. Can't belive that she is four already! We celebratey her birthday within family on Tuesday but there will be a bigger party at the end of the month.
She is a really sweet girl and I feel blessed having her.

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palju-palju õnne! Maibrit on väga tubli tüdruk!:)

Maarja ütles ...

Suured ja soojad õnnesoovid Maibritile meite poolt!

Ing. ütles ...

Palju, palju õnne emale kauni ja vahva tütre puhul!

Inga ütles ...

palju, palju õnne Maibritile ja kogu perele!

Age ütles ...

Palju õnne Maibritile, emale ja isale! Su lugudest õhkab kodusoojust ja üksmeelt. Ma ei imesta, et tublil ja soojal emal nagu sina, selline armas tütar on.

Elsa ütles ...

Jätku neile ilusatele päevadele ja õnnele! :)
Sinu postitusi lugedes on alati tunne, nagu loeks mõnd helget raamatut. Näiteks Lindgreni sulest... kus suved on soojad ja pühapäevahommikutel alati pannkoogid laual :)

Annu ütles ...

Palju õnne!!

Egater ütles ...

Palju õnne väiksele, tublile sõnnipiigale. Kui on nii vahvad lähedased, siis ei saagi ju teistsuguseks kasvada.
Ja kui tähemärki arvestada, siis tuleb teil ilmselt varsti mõelda, kuhu panna lemmikloomad ;) Sest kindlasti on temas veel nii palju headust ja lahkust, et tahab lisaks armsatele inimestele, ka loomariigi esindajatele jagada.

mermaid ütles ...

Palju palju õnne!

krista ütles ...

palju õnne pisikesele printsessile!

Ja ma kohe ei saa jätta mainimata, et kui pikad juuksed tal juba on....võib juba öelda, et vööni? nii ilusad... :)

Krentu ütles ...

Aitäh teile heade soovide eest!

Sirliiz ütles ...

Palju õnne Maibritile ja tema toredale emale ka nii armsa tütre puhul:)

Mari-Liis ütles ...

Palju õnne!

triibik ütles ...

Palju õnne ka meie pere poolt ja kena kevadet teile sinnakanti!

Anonüümne ütles ...

Ma mõtlen ka, et kus sellised inimesed küll elavad. keegi teeb siin vist inimestega nalja ja jutustab mingisusgust, tõepoolest Lindgreni, seni ilmumata raamtut ümber :)
Juba seegi fakt, et onudet tädide nimed on: Ati, Inno, Anette ja Albert. tavaliselt oleks Kristiina, Marek, Ene ja no Endel heal juhul :)

Krentu ütles ...

Aitäh veelkord!
Anonüümne - aitäh, ma sain kohe kõvasti naerda :) Tegelikult üks nimi seal polegi "päris" - see on Ati. Maibrit pani selle nime oma tädile ise ja see on nüüd nii tugevalt kinnistunud, et kutsumegi teda kogu aeg nii :)

Anonüümne ütles ...

äkki raatsiks panna selle ilusa tordi retsepti?! palun-palun!!!

Katrin ütles ...

Palju, palju õnne! Ainuüksi pilte vaadateski tundub Maibrit nii kallis ja armas laps olevat. Just täpselt selline nagu sa nüüd ka kirjutasid.:) Ju tal on siis ikka ka väga toredad ja armastavad vanemad. ;)

maris ütles ...

Palju õnne armsale Maibritile! Kas sünnipäevakingiks tuli nukumaja?

Katariina ütles ...

Palju õnne Maibritile ja teie väiksele armsale maaperele!

Krentu ütles ...

Veelkord aitäh :)
Maris, jah, see oli sünnipäevakink :) Nagu näha, ei olnud minust nukumaja ise tegijat... Ja see Roosi maja on ikka nii ilus ja korralik. Minu ülesandeks jäävad siis maja tekstiilid :)
Anonüümne - koogi tegin nii, et kõigepealt küpsetasin rullbiskviidi http://krentu.blogspot.com/2007/03/ime.html selle retsepti järgi, täidiseks panin külmutatud maasikatest tehtud toormoosi. Koogi sisuks segasin kokku 300 g kohupiimapastat, umbes 3 dl vahukoort (vahustatud muidugi), umbes 2 dl maasikatoormoosi ja umbes 15 g paisutatud ja sulatatud želatiini. Suhkrut panin maitse järgi. Siis lõikasin paar tundi külmkapis seisnud rullbiskviidist viilakad, millega vooderdasin kausi. Vooderdatud kausi sisse valasin vahukoore-kohupiima segu ja panin ööseks külmkappi. Selle tordi nimi on Maibriti tort, kuna mu ema tegi seda siis, kui me Maibritiga sünnitusmajast koju tulime ja nüüd oleme seda igaks tema sünnipäevaks teinud :)

Helena ütles ...

See on üks ilusamaid lugusid, mida kunagi lugenud olen. Samuti on need pildid väga soojad ja täis õnne, armastust, romantikat ja ilu. Palju õnne teile kõigile!

Helen ütles ...

Ma arvan, et Maibrit oli sel päeval maailma õnnelikum tüdruk. Mina küll oleks, kui mul oleks selline ilus nukumaja! :)

Aet Trisberg ütles ...

Kõigepealt õnnitlused tagantjärgi väikesele Maibritile! Leidsin su blogi juhuslikult ning sattusin lugedes vaimustusse - kui armas perekond, kui lahedad tegemised ja traditsioonid, kui ilusa käekirjaga fotod, millise tasemega käsitöö! Nii toredaid inimesi leidub ikka Eestimaal ning eriti tore on see, et seda kõike blogi vahendusel teistega jagatakse. Me muide ka Noarootsi taustaga, käime ikka kaks nädalavahetust iga kuu sealkandis, täpsemalt Saare külas. Tulge külla Saarde roostikusse laudteedele matkama :)

Anonüümne ütles ...

Püha teavas! Sattusin täiesti jumala juhuslikult Su blogisse..ja ma.. ja ma.. ja ma.. Et siis sõnatu olen. Kes Sa oled? Kuidas Sa küll selline oled? Nii vaimustav ja inspireeriv ja nii ilus ja nii meeldiv ja nii tore? Oled Sa ikka reaalne? :)
Ühesõnaga- uus liige Sinu fännklubis:)
Pi.