MY ENGLISH BLOG

laupäev, jaanuar 2

Jõulud. Christmas.


Sellel aastal pidasime jõule juba traditsiooniliselt koos õepere ja emaga. Tegime detsembri alguses sellise kokkuleppe, et kui lumi on maas, siis peame jõule maal, kui on aga must maa, siis läheme linna õe juurde. Aga lumi oli maas ja jõulud maal.
Alustuseks käisime meie oma kabelis jumalateenistusel. See meie Rooslepa kabel on nii ütlemata armas, hubane ja soe. Ja mulle niiväga meeldis peetud jutlus. Rääkimata sellest, kui tore on, kui sul on juba nii palju tutttavaid siin maal, et kõigile ei jõudnudki häid pühi soovida! Ja lapsed pidasid ka end nii hästi üleval :)
Tagasi tulles võtsime ahjust köögiviljavormi (päris kaalikavormi ma ei hakanud tegema) ja sõime kõhud täis. Varsti läksid lapsed lõunaunele ja meie jätkasime ettevalmistustega õhtuks.
Minu ülesandeks oli soe söök. Ma pole eriti tugev liharoogade valmistamises aga ära tuli see asi teha. Leidsin Nigella jõuluraamatust ühe kena sealiharulli, mille me siis emaga kokku keerasime ja ahju pistsime. Tuli üsna hea :) Ema tegi sülti ja räimi marinaadis, õde tegi kooke.
Ja lõpuks saabus ka jõuluvana. Seekord tuli ta lausa meie oma külast ja küll ta oli üks soe ja lahke mees! Rääkis soome keele aktsendiga :) Maibritil oli üksjagu laule ja luuletus ette valmistatud, Sander oskab laulda osaliselt "Viire takka", mida ma neile unelauluks laulan ja "Põdra maja". Soolona Sandril veel asi välja ei tule, aga Maibritiga moodustasind nad üsna korraliku dueti. Puuduvad sõnad ja kohatised improvisatsioonid meloodia osas kompenseeris Sander aga hoogsa lavalise liikumisega - aga tants on alati ju see tema ala olnud! Eriti lõbusaks läks meil asi siis, kui minu tantsulõvist õde kutsus luuletuse lugemise asemel jõuluvana hoopis valsile. Selle peale ütles isegi jõuluvana, et "küll teil on üks lõbus perekond!" :)))
Jõuluvana ära saadetud, hakkasime pakke lahti tegema ja oh neid kilkeid siis! Tundub, et me olime eelmisel aastal ikka väga head lapsed :)
Nii toredat jõuluõhtut pole mul lapsepõlvest saati olnud!



We can call it already a tradition, that we spend Christmas Eve together with my mom and sister family. We started with the service in chapel near to our home. It is a small, beautiful and warm chapel and I enjoyed the service so much! Back from chapel, we had a delicious vegetable gratin and after that started preparations for dinner.
My task was to prepare second course. I am not very strong at meat dishes but with the help of Nigella, I managed to do quite well.
Culmination of the evening was definitely the arrival of Santa Claus. He was such a funny and warm and children were so excited! Maibrit had several songs she wished to sing to Santa. Sander didn't know all the words by heart but together with his sister they made a perfect (and hilarious) duo.
It was a perfect Christmas Eve!

5 kommentaari:

Maarja ütles ...

Mõnusat olemist ja toredat uut aastat teile!

Unknown ütles ...

nagu muinasjutus :)
kõike head teie perele!

triibik ütles ...

Õnnelikku uut aastat teie perele! Ja jätkugu jaksu ikka blogida ka!

Zelly ütles ...

Nii kaunis kodu! Tapselt minu unistus.

Liina ütles ...

Maibritil on väga armas peokleit. 4-aastastele tüdrukutele kaubanduses igaljuhul selliseid ei müüda, mistõttu kahtlustan, et oled selle ise õmmelnud :)
PS: Ilusad põrandad on ka!