MY ENGLISH BLOG

neljapäev, aprill 29

Kleidike mulle ja teine õele


Alati kui hakkab lähenema aprilli lõpp ja seega ka minu õe sünnipäev, valdab mind suur soov ja inspiratsioon õele ise kingitus teha. Nii ka sellel aastal. Kuna kudumiseks jäi aega pisut napiks, siis ma otsustasin hoopis midagi õmmelda. Mõtlesin teha sellise kleit-pluusi mida mõnus teksade peal kanda. Õnneks meenus mulle, et paar aastat tagasi olin ma lahti lõiganud ühe sellise kleit-pluusi aga kuna me üsna varsti peale seda maale suvitama tulime, siis õmblemiseni ma ei jõudnudki (see on siis see valge põhjaga variant). Peale suurt kolimist ja asjade mitmekordset ümberpaigutust jäid need lahtilõigatud tükid mulle pidevalt ette ja vaatasid mind süüdistavalt. Nüüd otsustasin ma siis enne õe pluusi tegemist oma pluusi peal lõike ära katsetada ja seejärel vajalikud parandused sisse viia. Mäletan, et just peale seda, kui olin tookord kleidi lahti lõiganud, lugesin ühest blogist, kuidas see lõige ei ole mõeldud inimestele, sest on alt nii kitsas, et käia ei saa. Ma siis õmblesin nii ääre pealt kui võimalik ja lühendasin ka natuke ja pole viga, saab käia ilusti ja istuda ka. Siiski viisin õe pluusi puhul sisse mõnde parandused - selja tegin kitsama, st vähem krookeid, alt tegin siiski laiema, kaelaaugu tegin väiksema. Kui minu pluusi riie on selline sitsi ja batisti vahepealne, siis pruunipõhjaline on väga hästi langev (ilmselt) viskoosiga. Nii et kui mina olen pluusiga profiilis kui õhupall, siis pruunipõhjaline langeb kenasti ja ei puhvita. Ma ei ütleks, et ma oleksin õnnetu selle puhviamise pärast, lihtsalt et olenevalt kangast võib sama lõike järgi väga erinevaid asju teha, aga eks see ole vana tõde. Enda pluusi varrukate seosteks kasutasin poest ostetud puuvillast kanti, mis peale pesu peaks kenasti pehmemaks, st vähem turritavamaks minema. Kangaste päritolus ma päris kindel pole, kuna need mõlemad on juba nii ammu ostetud, aga see valgepõhjaline vist peaks küll Abakhanist olema. Pruunipõhjaline võib olla ka kadunud Baltika restipoest.
Ja lõlige on vabalt saadaval siin.


Seda jakki ma ise ei teinud, vaid ostsin pluusile täienduseks Zarast. Lill jaki rinnas sai hiljem veel kollase lille näol täiendust.
Õde jäi väga rahule:)

28 kommentaari:

KK ütles ...

No mina seda õhupalli küll kuskil ei näe :). Nii armas riie on see esimene. Ma ise olen sellise figuuriga, et pikemad seda tüüpi pluusid kuidagi üldse ei istu seljas aga meeldivad õudselt.
Tundub, et lühikese varruka hooaeg ei ole enam mägede taga :).

Ilusad pildid on ka, nagu alati!

soodoma ja gomorra ütles ...

kas ütled mehele, et nüüd mu mul oleks blogi jaoks pilte vaja ja siis tema pildistab?

Helen ütles ...

Oh, kui mul oleks selline õmblev õde!!! :)
Aga mulle meeldib just esimene, kanga pärast ja just seepärast et on natuke "õhupalli" tüüpi.

sircu ütles ...

Ilusad pluusid! Esimene on kohe nii mõnusalt suvine:)

Lemmi ütles ...

Sellised teksade peal kantavad kleit-pluusid või pluus-kleidid on tõesti väga mugavad. Selline õhupalli mulje jääb just endale kui ennast ülevalt alla vaadata, aga teised seda ei märka. Ja seda enam, kui kangad on nii vahvates värvides ning lõige ja teostus on super.
Ma olen ka iga aastaga rohkem seda teed läinud, et vähemalt üks osake õe kingitusest on omatehtud, mõni ehe või väiksem kudum. Sinu õde kindlasti rõõmustab!

E ütles ...

See esimene valge riie on täpselt see, mida ma tahaks gümnaasiumi lõpukleidiks kasutada. Nüüd on raske kangapoest midagi õiget leida, kuna kindel kangas virvendab silmade ees pidevalt :D
Väga armsad pluusid ja su blogi teeb alati päeva paremaks :)

Anonüümne ütles ...

see tumedam on superarmas :)
kadestan osavaid inimesi...

Margit K. ütles ...

Kes ei jääks rahule sellise kingi puhul?! Mõlemad kleidikesed on kaunid. Hele toob kohe suve silme ette. :)

Ingrid ütles ...

Mulle meeldib ka just esimene. Kelmikad "tutid" ja lühem ja nii sinulik. Ilus päikesekiir siin suveootuses.

Krentu ütles ...

KK - Aitäh! Õhupall tekib siis, kui ma korra käed üles tõstan ja siis alla lasen - kuna kangas ei lange eriti, siis jääb õhupall. Aga see on selline omamoodi siluett ja ei sega mind isiklikult.
Soodomakomorra - aga muidugi. Ta teeb seda suurima rõõmuga!
Heleena - Sa ju ise oskad nii ilusti õmmelda et Sulle polegi õmblevat õde tarvis :)
Sicru - tänan!
Lemmi - mulle sobivad sellised kleit-pluusid ka väga hästi, kuna minu põhivorm on teksad ja siis saab vähemalt ülemise otsaga natuke mängida.
Eliise - see õige kanga leidmine on tõesti üks rist ja viletsus. Kui on õige kangas silme ees. Kui pole, siis on poed ilusaid kangaid täis:) Ma soovitaksin sisse põigata ka Tallinnas Karja tänaval asuvasse Trend kangapoodi (loodan et see on ikka alles seal, pole ammu käinud). Minu meelest on seal üsna hea valik tavaliselt.
Sesamy ja Margit - aitäh:)
Ingird - see tumedam on jälle minuõelik:) Andres valis kanga, kui ma olin talle kolm varianti ette andnud.

Helen ütles ...

Jah, aga näiteks mulle meeldib küll rohkem, kui keegi teine mulle õmbleks. Mind isiklikult hakkavad häirima väiksed vead ja viltu läinud õmblused, mida ise tean ,aga välja tegelikult ei paista. Kui keegi teine õmbleb, siis ei tea ju neid vigu. :)
See on umbes nagu ise tapeedi panemine - ma siiamaani vaatan mõnda nurka, kus läks nats nihu. Kui oleks keegi teine pannud, poleks midagi aru saada. Aga see võib ka olla täitsa minu isiklik kiiks. :))))

Krentu ütles ...

Heleena - saan täiesti aru, mida mõtled ja jagan seda kiiksu. Just enne kleidikese õmblemist takseerisin lähemalt ühte kleidikest, mis ma H ja M-st otstsin, just sellepärast, et teha kindlaks alumise ääre minimaalne laius, mis ka käia laseks. Ja kui ma seda kleidikest siis sellise pilguga vaatasin, siis leidsin nii kõveraid õmblusi kui niidijuppe kui kiivas ääri, enne polnud ma neid üldse tähele pannud. Samas kui ma midagi ise teen, siis häirib mind iga pisiviga. Seetõttu ma ka alati harutan ja teen uuesti, sest need asjad jäävad ikka väga häirima.

Helena ütles ...

Imekenad pluuskleidid... õe kleidiriie oleks minulikum e. natuurile paslikum, samas Sinu enda oma sobib jälle Sulle väga (no kui päris aus olla, siis teine sobib ju tegelikult ka :-) )

Marmelaad ütles ...

Minu arust on mõlemad kleidid väga "minulikud" ka,(loe: mulle nad hullult meeldivad), muidugi Sinu seljas on nad vaieldamatult fantastilised.
Muide, kui ma üldse poest midagi ostan, siis tõstan alati käed üles, et näha, kas riie kukub tagasi või tekib pall:D
Ja kuna ma tihti tõstan käsi (mitte et ma dirigent oleks või palgaline pesuriputaja), siis ma neid katseid poes ikka korraldan.
See esimene riie muidugi väärib siiski veidi "kõrvalevaatamist", sest ....no mis on ilus, on ilus:D
Pruun on ka super!
No nagu kommipoes...et see on isuäratav ja siis see ja seee...

Kairi Kaarlaid ütles ...

Karja tänaval see Trend pood on täitsa alles ja see on Tallinna üks paremaid kangapoode.

Woolish ütles ...

SuperluX nagu alati, silm puhkab kohe! Mu lemmik on just see pruun variant!

Anonüümne ütles ...

imeilusad, eriti kena näed sa enda kleidis välja. Superkangas. Ja kuidas on ikka võimalik, et sul on niii imehea maitse ja kõik nii kenasti-maitsekalt-korrektselt välja kukub? Sulaselge kade meel :)

Liana ütles ...

Imelised kleidid! Õmblemisoskus on kadestamisväärne - missuguseid kaunitare nii ise luua saab. Ja fotod ka ekstraklass, nagu alati :)

Outi-M ütles ...

Kui ilusad! Häid maipühi!

Erin ütles ...

Tõeliselt kenad kleidid! Mulle meeldib väga see hele variant. Väga ilus kangas. No ja fotod on muidugi ekstraklass, nagu alati. Imeline!

Anonüümne ütles ...

kadedus teeb kringliks, siis kui ise õmmelda ei oska. mulle meeldib ka veidi rohkem see esimene.

Anonüümne ütles ...

Väga vahvad kangad ja tegumoed mõnusad ning nagu ikka täiesti perfetksed näevad välja :)

Regina ütles ...

Järjekordselt väga kenad õmblustööd! :)

Inga ütles ...

palun mulle ka üks selline õde, kes selliseid kinigutsi teeb!
Selle pruunipõhjalise kannaksin ma totaalselt ribadeks - iga päev ja pidulikul juhul - lihtsalt ei raatsiks seljast võtta;)
ahh!

Anonüümne ütles ...

Kuna mina olen ainukene, kes saab selle kleidikese ja jaki üle uhkustada, siis ei saa ma seda mitte tegemata jätta, need on mõlemad super ja mul on maailma kõige parem õde!
A.

Karin ütles ...

Väga ilusad. Kohe nii ilusad, et ma tahan omale ka :p Aga algaja õmbleja nagu ma olen, lukku küll ei oska õmmelda. Mis Sa arvad, kas luku võiks lihtsalt ära jätta? Tunduvad piisavalt avarad, et ilma lukuta ka kenasti selga ja ära saab.

Krentu ütles ...

Umarik - tegelikult ma tahtsin seda isegi postitusse kirjutada, aga unustasin - lukku pole üldse vaja. Sellele pruunipõhjaliselt ma lukku ei pannudki. Mingit vajadust pole:) Head pealehakkamist!

Karin ütles ...

Selge. Aitäh!