MY ENGLISH BLOG

teisipäev, mai 4

Maibriti püksid


Millalgi talvel ostsin ma Maibritile südametega papud. Maibrit oli neist loomulikult vaimustuses, sest need olid ju roosad, südametega ja sädelesid. Sellest ajast peale ta ikka muudkui küsis, et millal ta saab need jalga panna. Lõpuks leppisime kokku, et ta käib nendega lasteaias sees, kuni ükskord on piisavalt kuiv selleks, et nendega ka õue minna. Ja oh seda rõõmu siis, kui see aeg tuli. Ainult siis tekkis Maibritil suur mure - need papud ei sobi ju üldse kokku tema musta värvi õuepükstega! Selle koha pealt ma tõesti ei saanud temale vastu vaielda. Otsisime välja eelmise hooaja lillad õuepüksid, mis olid loomulikult täiesti kukekad. Maibrit arvas küll, et "pole hullu midagi" aga kukepüksid teevad lapse ikka üsna narriks.
Kuna mul polnud plaanis lähiajal linna minna ja isegi kui oleks, siis väljavaade ilmselt mitmete poodide külastust nõudvale püksteotsingu operatsioonile mind sugugi ei ahvatlenud, sest tavaliselt ju pole poes seda, mida otsid, siis otsustasin ma need püksid ise valmis teha.
Algul mõtlesin midagi hästi lihtsat teha, aga siis leidsin Ottobre 1/2008 ajakirjast ühe täitsa mõnusa lõike, mis polnudki niiväga lihtne. Kõikidest taskutest ma küll loobusin aga sellegipoolest sai täitsa korralikult teppida, eriti kui pidevalt tuli masinal nõela ja niiti vahetada, sest tepinguniit on selline nr 10.
Mõtlesin tükk aega, mis suurust teha. Teadagi neid Ottobre lõikeid, need on ju nii laiad. Lõpuks otsustasin 104 cm suuruses Maibritile võtta 92 cm lõike ja sellele siis kõvasti pikkust juurde anda :) Pükste värvlis on ka kumm sees ja no alla nad ei vaju tal, aga üsna lõdvalt on ümber keskkoha.
Kangas on ostetud kunagi Baltika vabrikupoest ja kui Maibrit seda nägi, siis oli ta üsna pettunud, et polegi roosa. Ütlesin siis, et õmblen roosa niidiga. Aga see ei paistagi nii roosa välja, jälle probleem. Panin sisi pükstele voodriks paduroosa trikotaaži ja värvli sisepooleks roosa-valge ruudulise kanga. See sobis:)
Kokkuvõtteks jäin pükstega rahule, seda enam, et alati kui ma lastele riideid ostan, tunnen teatavat süütunnet, kuna kodus ootavad mind ju virnad kangaid ja õmblusmasin - ole aga naine ja õmble.

Ja siin ka voodripilt:




15 kommentaari:

Cranberry ütles ...

Sain innustust, et enda piiga kukekate asemel uued õmmelda. Vaatan ehmatusega seda riiete kuhilat, mis ühe talvega on ime väikseks jäänud ja tuleb kõik välja vahetada.

Väga kenad püksid ;o)

Ingrid ütles ...

Lahedad. Nii ilusa kirjelduse peale tahaks voodrit ja ülemise ääre sisekangast ka näha ;-)
Seda, et Sa õmmelda oskad, seda ma tean juba ammu-ammu. Mis mind praegu paelub on see, et kust Sa aja võtad. No ok ... une arvelt ... aga millal Sa siis tagasi magad?!?

Helen ütles ...

Väga praktilised püksid!
Aga ma oleks kah tahtnud seda paduroosat voodrit näha. :)

Marmelaad ütles ...

ma pean nüüd ebaoriginaalne olema ja ka nuiama "paduroosa" voodri väljanäitust:)see kõlab lihtsalt nii ilusasti.
mina olen aastatega hakanud voodrit isegi rohkem fännama, kui pealiskangast (no ok pealisriie peab ka ilus olema), aga ilus vooder ja nööbid on nagu hästiõnnestunud garneering.
muidugi rääkides kangavirnadest ja õmblusmasinast (mis kapinurgas ägedalt silma teeb ja endaga "mängima" kutsub)- kasvatasid minulgi süütunde pilvesuuruseks.
ühesõnaga - Maibriti püksid on ägedad! ja need südametega kingad ka!

Elsa ütles ...

Sina oled ikka üks imeinimene! :)
Kui ma muidu veel mõtlen, et ei ole hullu, kõike ju ei jõua... aga sina näe jõuad!
Mul on ka Ilvese tehasepoest kangajuppe just pükside jaoks soetatud. Aga no need ei õmble ennast üldse ise valmis! :P

Anonüümne ütles ...

See postitus on mulle nüüd nagu elav etteheide:) Mul on vähemalt kahed püksid välja lõigatud mingil ajahetkel, aga näe valmis nad pole end õmmelnud. Ma pean ka ikka asja ää tegema. Mis sest, et sellele, kellele nad algselt mõeldud olid, nad enam tõenäoliselt jalga ei lähe. Aga noh, mul on siin poiste hulgas valikut :)

Ja "paduroosa" huvitaks mindki. Seda enam, et Marta sünniga on roosapõlgurist vaikselt tagasihoidlik kas just fänn, aga pisuke pooldaja saamas. ma nimelt näen nüüd ka seda värvi.

anu ütles ...

tubli. minul tulevad laste õuepüksid alati võimalikult kerged ja prostad - ei mingeid tepinguid ega muid kaunistusi. õmblesin kah puhtalt seepärast, et praegu tundub selline võrkvoodriga püks õues istumiseks liiga külm, ise tehes kasutasin sees fliisi, et ei peaks tingimata sukkpükse ja dressipükse enne õueminekut jalga panema, piisab vaid õuepükstest. kuidas sa viitsid ikkagi nii korralikke ja töödnõudvaid õueriideid õmmelda?

Suusi ütles ...

Mind ajas nii naerma see Maibriti roosa taga ajamine. Ei tea kas mòni tùdruk sellest roosafaasist puutumata ka jààb, miunl igal juhul pole veel ònnestunud ùhtegi kohata. Ja need roosad, sùdametega, sàdelevad papud! Minu nelja-aastast vòtaks see kohe òhkama :)

Lemmi ütles ...

Vahvad õuepüksid! Kui Maibrit voodriga rahule jäi, siis pidi see ikka piisavalt roosa olema.Aga millal sa endale veel nii roosasid riideid ja roosade südametega sätendavaid kingi lubad saad kui sellises vanuses.Ma tegin Loviisale sel aastal just väga ebapraktilised kollased õuepüksid. Peaasi, et kandja on rahul.

Elsa ütles ...

Roosa on mööduv faas! :P
Minu kohe 7a saav tütar kirtsutab juba aegajalt nina, et brrrr - roosa?! Seega nüüd on veel raskem :D Kui enne oli kindel, et roosas gammas võetakse kõik vastu, siis nüüd ei või kunagi teada... vahel lähevad roosad detailid eelisvalikusse ikkagi ;) No ja teatud nüansiga roosad toonid meeldivad mulle endalegi (vanaroosa jms).

KK ütles ...

Maibrit on juba nii pikk tüdruk! püksid on ägedad, siuksed paneks isegi jalga :).
Ps. mina tean last, kes on kogu aeg raiunud, et kõik värvid on ilusad ning roosa perioodi tal ei esinenud.
Nii et on selliseid ka :)

Krentu ütles ...

Suured tänud teile:) Vot sellised kommentaarid on inspireerivad!
Ingrid - no peamiselt näpistan aega koristustööde arvelt, natuke une arvelt, natuke lastega mängimise arvelt. Aga nagu Sa ise ütlesid (Sa oled ju minu Ingrid, eks) siis ei tohi asja enda jaoks üle mõelda - vahel see mõtlemine, et oh, küll nüüd võtan suure töö ette, teeb asja raskeks. Tuleb lihtsalt ühel vabal hetkel asi käsile võtta, kui jääd seda vaba päeva ootama, siis jäädki ootama:)
Elsa - suur vahe on ikka, kas käid iga päev min 8 h tööl või ei. Kodus olles saab ikka kergemini aega näpistada. Kui ma käiks tööl, siis ma ei jõuaks vist midagi teha.
Ja voodri pildi tegime ka:)

Lillysmuul ütles ...

Nii ilusad pildid!
Ning m6nusad pyksid!

Anonüümne ütles ...

väga huvitava värviga püksid, peaks mainima. vaatasin esimest pilti ja mõtlesin, et oi, kuidas sinine ja roosa kokku lähevad? :D siis vaatasin edasi - püksid olid juba halliks muutunud - teine mõte oli juba selline, et roosa ja hall on mu lemmikkombinatsioon. ja lõpus tunduvad püksid hoopiski valkjad :D nii et väga huvitav materjal (või moonutab fotografeerimine värvi?). igal juhul, ma olen juba 22, aga roosast ei saa küll, see on tüdrukutel veres :P nii et vooder on... adorable (ma ei oska eesti keeles öelda nii ilusti sobivat sõna). ja püksid kokkuvõttes väga ilusad ning kindlasti soojad!
Kaili

Krentu ütles ...

Aitäh, Lillysmuul ja Kaili!
Kaili - see värv on neil tõesti selline raskelt määratletav :) Piltidel on värv õige, aga kui seda kangast liigutada, siis värv justkui nagu muutub. Minu silmale on nad lillakas-hallid. Kindlasti mitte sinised:)