MY ENGLISH BLOG

pühapäev, veebruar 27

Üks lihtne kleidike ja ära anda raamat




Selleks, et õmmelda tahta, ei piisa tegelikult ainult kangast, lõikest ja masinatest. Ilma inspiratsioonita ei sünni midagi. Olgugi see sõna äraleierdatud aga nii ta on. Tohutule õmblemissoovile võib tuult purjedesse puhuda ka näiteks see, kui sa nii väga tahaksid, aga hetkel ei saa õmmelda, sest lihtsalt pole aega.
Nii minuga juhtuski - ma juba nii ammu tahtsin midagigi õmmelda, aga kohustused ei lubanud enda jaoks aega võtta. Kui ma nüüd sain aga oma kohustused peaaegu et täielikult seljatatud, siis enne järgmisi otsustasin teha midagi mõnusat, midagi endale. Võtsin oma ilusad ja väga ispireerivad Sew U raamatud välja ja uurisin ka Flickrist, et milliseid teoseid inimesed nende raamatute järgi on valmis õmmelnud ning langetasin oma valiku õmmelda üks hästi lihtne ja kiiresti valmiv kleidike raamatust Sew U Home Stretch.

Vahel ma mõtlen, et miks ma ostan omale õmblemisalaseid raamatuid..... Erinevad couture-tehnika raamatud on arusaadavalt väga harivad ja sealt saab ikka väga palju sellist infot, millest ka mu ema pole kuulnud, sest haute couture on üldse nähtus omaette. Aga miks ma ostan selliseid lihtsaid raamatuid, mis mulle oluliselt midagi juurde ei õpeta ja tihti ei järgi ma neid õpetusigi, sest ma oma arvates oskan paremaid lahendusi välja mõelda.... Vastuseks on see, et need ilusad raamatud tohutult inspireerivad mind. Mul on kodus kolm Wendy Mullini, Built by Wendy brändi omaniku-disaineri, raamatut: Sew U , Sew U Home Stretch ja Dresses. Kõiki neid raamatuid iseloomustab väga maitsekas kujundus ja graafika. Ülesehitus on neil kõigil sarnane - antud on kolm põhilõiget ja siis hulgaliselt juhendeid nende lõigete modeleerimiseks.


Nende raamatutega on küll nii, et nii kui ma need kätte võtan, tahaks kohe õmblema hakata. Siiamaani olen ma neid paraku rohkem vaadanud :) Just nüüd ilmus ka neljas raamat, jakkide oma, aga selle kohta ei oska ma veel midagi kosta ja tellinud ka pole.
Väga inspireerivalt mõjub ka Flickris ringi kolamine - seal on nii palju õmblemise gruppe ja näiteks nende nimetatud raamatute jaoks on täitsa oma grupp kohe, built by us. Mulle meeldib vaadata neid valdavalt armsatest sitskangastest õmmeldud kleidikesi :)
Endiselt paelub mind ka keerulisemate tööde, näiteks voodriga jakkide, õmblemine, aga kui pole kaua õmmelnud, on soojenduseks just hea selliseid kiiresti valmivaid lihtsaid asjakesi teha.
Peale selle, kui ma oma uue kleidikese olin valmis saanud, selgus kohe, et alläär on ikka ülemõistuse sinkadi-vonkadi, nii et see tuli lahti harutada ja lasta Andresel sirge serv märkida. Andres oskab seeliku allääri juba väga hästi märkida, olude sunnil :) Aga parajasti kui ta seda tegi, meenus mulle, et ühel ammu õmmeldud seelikul oli ka alläär natuke ebakorrektne, mis tõttu see seelik mul kapis seisis. Kuna Andres juba minu õmblusteemasse oli sisse elanud, siis tõin kiiresti ka seeliku kapist välja, et ka sellele uus alläär saaks märgitud. Ei hakanud eelmist asja seljast äragi võtma. Ja kui ma siis peegli ette läksin, vaatasin, et need kaks riideeset sobivad täitsa hästi üksteise peale. Mitte eluski ei oleks ma seda osanud oodata ja üldse, see pole sugugi minu moodi kombinatsioon. Aga tundub, et see kleit ja seelik on saatuse poolt kokku määratud :) Taaskord tekkis mul mõte, et edaspidi hakkan ma oma riidekapist silmad kinni riideid võtma, sest isiklikud eelarvamused teemal "mis sobib kokku ja mis mitte" filtreerib automaatselt hulgaliselt lahedaid kombinatsioone välja :)

ÄRA ANDA RAAMAT:

Aga kuna ma oma raamaturiiulit juba revideerima hakkasin, siis leidsin sealt muudki peale ülalnimetatud raamatute. Näiteks sattus mulle kätte kunagi Amazonist tellitud raamat "Sew everything workshop", mille ma olin ilmselt kunagi tellinud tänu kõrgele reitingule. Paraku on tegu raamatuga, mis on mõeldud täiesti algajale ja seda raamatut ma tegelikult ei vaja. Raamatuga on kaasas ka lõikelehed, kus on kümne eseme, sh ka ühe mänguelevandi, lõiked. Ja siis ma mõtlesin, et kuna siin blogiski käib palju inimesi, kes väga õmmelda tahaksid, siis äkki kulub see raamat hoopis mõnele blogilugejale ära. Nii et kõik, kes te inglise keelt ei pelga ja tahaksite õmblemisega alustada, siis andke oma soovist siin kommentaariumis teada. Kui tahtjaid on rohkem kui üks, siis selgub raamatuomanik loosides. Amazonis on see raamat üle saja korra maksimumhinde saanud, muide. Rahva Raamat müüb ka seda raamatut :) Ja siin on selle raamatu Flickri grupp.
Palun pange siis tähele, et loosi läheb ikkagi see kollase kaanega raamat, mis ei ole see raamat, millest ma oma kleidi õmblesin, sellest ma loobuda ei raatsi:)
Loosikast läheb kinni 2. märtsil kell 23.59 :) Olge julged soovi avaldama, ka need, kes pole kunagi varem kommenteerinud!



52 kommentaari:

kewa ütles ...

Oi oi, kena ja väga kasulik raamat, nii et syy kohe endast l6puks märku anda kuigi lugenud olen blogi juba pikemat aega. Nii et osalen loosimises ja kiidan nyyd ka Sinu väga kena blogi!!!

Diana Tammann ütles ...

Minagi olen sinu blogi vaikne lugeja...
Jälgin ikka huviga sinu tegemisi.
Osaleksin loosimises. Ja raamatu kingksin edasi oma tütrele, kes on nüüd minus kaugemal ja soovib õmlemist õppida. :)

Mel ütles ...

Ma kohe esimese asjana vaatasin seda pilti ja mõtlesin, et väga huvitav kombinatsioon - seelik ja kleit üheskoos ja sobivad üksteise otsa nagu valatult.
Väga lahe!

Olen iidamast-aadamast kadestanud su õmblemisoskust ja kuna ma ikka täitsa algaja (voodipesust kaugemale pole jõudnud ega julenudki), siis kandidderin ka raamatule.

Mel
lisabeth@hot.ee

Kiki ütles ...

Väga ilus ja huvitav kleit tõesti :) ! Olen sinu blogi juba pikemat aega jälginud ja inspiratsiooni saab siit palju. Kuna ma ise tahaks ka niii väga õmmelda, aga pole rohkem õmmelnud kui koolis tööõpetuse tunnis, siis olen täielik algaja ja too raamat tuleks väga palju kasuks. Inglise keelt räägin väga hästi nii, et arusaamisega raskusi ei tule. Aitäh ;) !

Anonüümne ütles ...

Olen Su blogi tõsine austaja. Seekord viis see mind lapsepõlve ja nimelt meenus, kuidas õmblejast ema meie kleitidel alläärt sirgeks mõõtis oma lekaali moodi õmblejate joonlauaga ja mina samamoodi ema kleitide mõõtmisega pidin hakkama saama. Millegipärast olin arvanud, et see mingi vana aja moodus oli.
Marien

Kuutydruk ütles ...

Kleit on Sul jällegi väga hästi välja tulnud ja nii armas. Seelikuga sobib ka hästi kokku :)
Osalen ka raamatuloosis. See oleks kindlasti abiks.

Kristi ütles ...

Osaleks ka loosimises. Seoses lapse majja tulekuga on nii mõnigi kangas minu koju jõudnud mõttega, et teen lapsele suvepüksid või lihtsa pusa jne. Mees juba naerab mu kasvavat kangahunnikut ja puuduvaid tulemusi. Lihtsalt hetkel veel ootan kuskilt saabuvat õmblemisoskust.

MLM ütles ...

tere!
sooviks ka osaleda :)

Erin ütles ...

No ma proovin ka loosiõnne :) Mõned asjad olen ma siin elus ju õmmelnud ka, aga väga pikka aega olen mõelnud, et kodus võiks olla üks raamat, mis sisaldaks erinevate õmblemiseks tarvilike võtete näiteid ja õpetusi.

Efka ütles ...

Ma osaleksidn ka loosimises :)

lilleliis ütles ...

Olen sinu blogi suhteliselt värske jälgija, kuigi olen siia ka varem juhuslikke sissepõikeid teinud. Raamat algajale oleks just midagi minu jaoks, nii et soovin ka loosimises osaleda.
Edu!

Ki ütles ...

Ajasid mullegi õmblemise isu jälle peale. Et enamus mu õmblemisi ongi siiani välja näinud lõike loomisega suht nullist, pean endale vist selle esimese raamatu ka hankima. Suured tänud jagamast.

Anonüümne ütles ...

Tere,

Panen ennast ka kirja. Õmblen küll, aga hästi välja ei tule ja natuke õpetust kuluks ära. Üks asi, mida kindlasti õmmelda tahaks, oleks justnimelt kleit.

Helen
helen@kask.ee

nest full of eggs ütles ...

i see you enjoy craft books, too :)

Ms. Julie ütles ...

Tere :)
Olen selle koduse ja armsa blogi "vaikiv" austaja :) Minu ema on ka omamoodi õmblusega tegeleja ja kui koju satun, siis ikka istun selle vana tallatava Singeri juures ja jälgin tema tööd. Väga hea meelega osaleksin ka raamatuloosis!

Inspireerivaid mõtteid soovides,
Ceili

Krista ütles ...

ma loosimises ei osale :), aga kleit on väga-väga minu maitse ja stiil
Mul ikka väike unistus, et kõigil meie pere tüdrukutel, mina kaasa arvatud on ühed kleididi täpselt ühesugused ja selline lõige sobiks ju ideaalselt.... siis oleks mina ja mu roosa kleit ;)

Laura ütles ...

Tulin jälle piiluma ja mida näen:) Loosis osaleksin meeleldi. Tundub selline väga meeldiva kujundusega raamat. Kunagi läksin õmblemise kursustele, keska ajal oli võimalik, aga mulle need ajad ei sobinud, väga kahju. Nii ta jäi. Ma olen mõelnud, et miski peaks andma taas tõuke. Äkki nüüd:)
/PS! 7 veljestä lõng sobib väga hästi, lubasin sulle teada anda. Selles osas suhtleme meilitsi ikka edasi./
Kiidan väga sinu loomingulist lähenemist oma töösse ja mis peamine, inimene, kes teeb midagi sisemise põlemisega, on väärt palju - on eriline inimene!

ml ütles ...

Tere!
Mina olen ka jälginud Sinu blogi juba mõnda aega. Alguses kui selle leidsin, siis lugesin kõik algusest kuni tolle hetkeni läbi ja hiljem olen uusi postitusi käinud lugemas.
Sa kirjutad väga mõnusalt ja kaasahaaravalt ning lisatud pildid on alati väga-väga ilusad. Sain sinult inspiratsiooni teha ise mõned jõulukingid, nimelt õmblesin oma 2,5 aastasele tütrele ja oma sama vanale sugulasele jõuludeks voodipesu komplekti nuku jaoks. Mehel palusin teha nukuvoodid. Tulemused olid ilusad ja lastele väga meeldisid. Kahjuks ma rohkem õmmelda ei oskagi kui nuku voodipesu või voodipesu endale, kuigi soovi oleks.
Niiet osaleksin samuti loosimises ja jõudu sulle edaspidiseks :)

Berit ütles ...

Tänu Sinu blogile olen saanud endale kudumispisiku, mis on viimase aasta jooksul väga tulemuslik olnud.
Seekordne postitus pani idanema ka õmblemissoovi ja kuna siiani olen tegelenud ainult voodipesu õmblemisega, oleks antud raamat väga teretulnud, et edasi liikuda :) Osalen loosimises!

Inx ütles ...

Osaleksin ka hea meelega loosimises :)
Minu kleidikatsetused pärinevad ühe "Käsitöö" ajakirja kottkleitide sektsioonist. Väga hullud välja ei tulnudki, aga ega keerukust ka just üleliia ei olnud.

Anonüümne ütles ...

Prooviks ka loosiõnne. Olen õmmelnud lapsest peale, täiendaksin ennast heameelega raamatutarkusega. Sinu blogi olen lugenud aastaid :)
Silja
rwt@hot.ee

Anonüümne ütles ...

Mina ka vaikne lugeja :)
Alati kadestan neid kes õmmelda oskavad, ise ka üritan aga väga raske on ikka ilma heade õpetusteta korralikku asja valmis saada...
E.
nli26@hotmail.com

soodoma ja gomorra ütles ...

mina sooviks saapaid:)
sest õmmelda ei oska ja ei plaani oskama hakatagi, see rong on läinud.

tiina ütles ...

Osalen loosis :) Päikest!

Margit ütles ...

Mulle nii meeldivad need asjad, mis sa teinud oled :) Ise olen alles algaja. Sooviks samuti loosis osaleda! :)

Barbara ütles ...

Mis kumaliselt innustavad mõtted on Sul... olen Su blogi jälginud juba kaua, see mul üleval kiirmenüüs...:D
JA mis puutub algajate õpikusse, siis selle loosimises sooviksin osaleda!
Laululill

Rallu ütles ...

Tere! Sooviks ka loosimises osaleda. :) Olen samuti üks nendest "vaiksetest lugejatest", aga silma olen sellel armsal blogil peal hoidnud juba mitu aastat. Kõik postitused, mis sa oled kirjutanud, teevad seest soojaks ja annavad mulle inspiratsiooni! Kahjuks olen üsna algaja õmbleja ning mõtlesin, et see raamat oleks suurepärane alustus.
Päikest!:)

Anette ütles ...

Ma vaatan, et siin on päris palju selliseid vaikseid lugejaid :D ..ma olen üks nendest. Tihti, kui ma seda blogi loen, mu väärtushinnangud muutuvad paremuse poole :)
Osaleksin ka loosimises. Käin juba tükk aega poodides otsimas algajatele mõeldud õmblemisraamatut, aga pole siiani suutnud otsustada, millist osta.

mallu ütles ...

ka mina olen mõelnud, et kena oleks õmmelda osata, eriti kui sinu blogi loen:) osaleks ka loosimises

Anonüümne ütles ...

Ahh, jälle!!! Nii kadedaks teeb see sinu õmblemisoskus. Hea maitse ja oskused ei olegi nii tavaline kombinatsioon. Kade, kade, kade! Osaleks ka raamatu loosimisel, äkki saan elevandigagi hakkama;)

Kerttu
alpsulaa@hotmail.com

Karjatar ütles ...

Väga inspireeriv postitus. Taaskord.
Mulle sobiks ka too raamat! :)

Anonüümne ütles ...

Tere, Krentu!

Olen Sinu blogi juba pikka aega lugenud. Kõik, mida jaganud oled, on ilus, maitsekas, soe ja helge! Aitäh Sulle!
Osaleksin samuti loosimises. Minu kallis vanaema oli suurepärane õmbleja. Mina õmblesin lapsena koos temaga, kummalgi meist olid n-ö omad kunded - temal vahepeal proovi ilmuvad tädid, minul aga mu nukud, kel polnud samuti "kunagi midagi selga panna":)Valmisid isegi mitmed imepisikeste taskutega teksased ja imetilluke seljakott, sest kõik pidi olema ikka nagu päris! :)
Kuidagi on aga nii läinud, et nüüd, täiskasvanuna endale õmmelda pole julgenud, vardad ja lõng on omasemad olnud. Sest siis saab vussimineku korral ju harutada, katsu sa aga riiet teist korda lõigata! Vanaema lahkus eelmise aasta lõpus meie seast, nii et nüüd pole ka kelleltki õmblemises nõu küsida, kuigi väga tahaks. Ehk tuleb Sinu raamat mulle abiks?

Palju häid mõtteid ja rõõmu soovides

Karmen

tunamullu ütles ...

Tere,

Osaleks ka hea meelega loosimises.

Samad sõnad, millega raamatut iseloomustasid, sobivad nii hästi Sinu blogi kirjeldama - ilus disain, inspiratsioon ja armas sisu veel kõigele lisaks. Olen pikemat aega lugeja ja see on blogi, mille sissekanded päeva helgemaks teevad. Jõudu jätkamiseks!

R.I. ütles ...

Õpetus algajale kulub just marjaks ära:) nii et osaleksin ka Sinu raamatu lahkes jagamises.

Anonüümne ütles ...

osaleks kah meelsasti loosimises :)
kui fortuuna minu poolt on, leiab raamat oma väärika koha ühe maakooli käsitöökabinetis. nii saavad temast rõõmu rohkem kui üks inime.
päikest!
sesamy@hot.ee
aa, seda ka muidugi, et võõrkeel pole takistuseks.

Kristiina ütles ...

Oled väga andekas ja ma loen ka pikemat aega juba Sinu blogi, niiet osaleks ka siis loosis. Aitäh kena blogi eest. :)

Kristiina.

Ingrid ütles ...

Ohsaa, kus on vaikseid lugejaid palju ;-)
Ma vist loosikasti hüppamise jätan seekord vahele, kuid ... mul tekkis kohe vastupandamatu soov Sulle külla tulla ja Su raamaturiiuliga tutvust teha. Ma ei tea, kuhu ma need lapsed siis panema peaks, et saaks rahumeeli lapata ja unistada. Ja eesmärk ... ikka see inspiratsiooni leidmine ning ka olukorraga tutvumine. Olen ju siiani põhimõtteline Moda ja Novita ostja (kuigi õnnitlused mulle - olen suutnud viimased 2 Novitat ostmata jätta), kuid nüüd, kus mul selge ka "inglise keeles kudumine" ning ma tahaks kasutada kõik muid lõngu peale Novita ... avardaks ikka oma vaatevälja ka teiste ajakirjade osas.
Ja õmblemine ... mul ikka meeles, kuidas 2004 kevadel õmblesin ühe Su easy Burda järgi endale kleidi, mille üle ise väga uhke olen ... ja mul on kahtlus, et vot just sellised easy Burdad võiks endale öökapi kirjanduseks võtta ... nõksude-trikkide-lahenduste lugemiseks ;-)
Edu loosiratta keerutamisel!

Liis R. ütles ...

Jaa mina ka koguaeg mõtlen et tahaks hirmsasti midagi õmmelda aga nii hea oleks kui oleks lõige kohe ees. Nii et selline kena raamat oleks väga teretulnud :)

Geiti ütles ...

Annan ka endast märku, see raamat oleks kindlasti palju abi pakkuv. Ma isegi ei mäleta mis ajast ma seda blogi loen aga tänu sellel blogile tellib mu ämm endale ajakirja Eesti Naine, kuna ma olen ka tema postiljon siis enne postkasti panekut on mul luba otsida üles käsitöö nurgake.
Ühtslasi mainiks, et see blogi tõi mu käsitöö juurde tagasi, õmblemiseni ma veel jõudnud ei ole. Ajanappu ehk oleks hea märksõna aga nüüd kui kasutütar koolis peab õmblemisega hakkama tegelema siis tuleb endal ka see tee sinna maailma tagasi viia.
Okei, pikk kommentaar sai.
Igal juhul oleks see raamat tore. Kui loosiõnn ei naerata siis tean mida keegi saab mulle sünnipäevaks kinkida, mis kohe kohe ukse ees :)

Anonüümne ütles ...

Väga vahva blogi mida aegajalt ikka piilumas uudistamas käija. Kuna ise õmblemises ikka paras susserdis aga tahaks osata, siis hea meelega prooviks ka loosiõnne :)

piret_kirs@yahoo.com

Anonüümne ütles ...

Minagi jälgin Sinu blogi ning saan siit tohutult inspiratsiooni. Kogu Su mõtteviis ja elule lähenemine on kuidagi minu hingele. Jõudu Sulle edaspidiseks!

Unknown ütles ...

Veel üks vaikne lugeja soovib osaleda loosimises. :)
Täna käis minul ka inspiratsioon peal ja meisterdasin/õmblesin endale silmaklapid magamiseks.

leili33 ütles ...

Kena lihtne kleidike ja põnev raamatute tutvustus. Ma loosis ei osale, aga hakkan kohe siin mainitud õmblejate rühma lähemalt uurima. Kõik õmblusalane on mulle praegu väga hingelähedane:)

Anonüümne ütles ...

Ma panen ka igaks petteks märgi maha. Kui vaikne või häälekas lugeja, ma kohe ei teagi.

Anonüümne ütles ...

Mina ka osaleksin loosimises :)


Kõike head,
Kristina

kristina.orlova@gmail.com

Jev ütles ...

Esmalt kiidaksin sinu blogi - väga ilusad pildid ja jutud. Ning maaelu jutud on mu lemmikud, seda enam, et endal on sealkandis suvekodu. :)

Ma isegi ei olnud kunagi selle peale mõelnud, et sellist tüüpi raamatud on olemas.
Mulle meeldib õmmelda, aga pahatihti jäävad keerulisemad asjad poolikuks (nt voodriga pusa lapsele), kuna ei oska mingit head lahendust välja mõelda ja õmblustehnikaid ei tunne, sest pole kunagi neid õppinud.
Ma arvan, et tahaksin ka loosis osaleda.

Eneli ütles ...

Ma sooviks ka loosis osaleda.

Minu viimase aasta ainuke õmblustöö on olnud oma pisitütrele pihikseeliku õmblemine Sinu EN õpetuse järgi. Nüüd leidsin kappi revideerides ühe oma vana kleidikese, millest teen sel aastal sama õpetuse järgi uue pihiku. Kuna õmblemine võtab mul kahe väikese lapse kõrvalt kõvasti aega, siis loodetavasti saan ikka suveks valmis.

Jõudu.
eneliiv@yahoo.com

Anonüümne ütles ...

olen kaubanduses ikka ja jälle raamaturiiulitel just õmblemise teemalisi raamatuid kätte võtnud...sirvinud.. ja siis ikka tagasi riiulile pannud. Küll on olnud liiga kallis, liiga segane jne. Õmblemise soov on hinges ja kui nägin sinu postituses pakkumist raamatust, siis tekkis mõte, et äkki on see nüüd minu võimalus õmblemisega tutvust teha.
Jõudu ja jaksu Sinu tegemistes!

Sirliiz ütles ...

See kleit, nii armas ja lihtne. Ma just vaatasin enne lugema asumist, et mis põnev alläär sellel on :)

Ma ka loosimises ei osale, pole suurem asi õmbleja, rohkem unistustes traageldan ja nõelun :)

puhasroom@blogspot.com ütles ...

Blogi lugeja olen olnud paar kuud...ja juba ühendab meid armas hõbedane süda..;)Osaleksin ka loosimises, kuna tänu Sinu blogile ja teistele olen alustanud näputööga ja plaanin alustada õmblemisega.

Loovust ja sära;)

Anonüümne ütles ...

tere, sooviks ka osaleda loosimisel

Krentu ütles ...

Rachel - yes I do enjoy them! But this time it was a give-away for the "SEW" book :) And I am so in love with the Wendy books!