MY ENGLISH BLOG

teisipäev, oktoober 8

Maibriti kampsun ja minu uus müts


Aeg on ette näidata paar kudumit. Maibritile kudusin kooliskäimiseks kampsuni. Tegu on kunagi Eesti Naises ilmunud kampsuniga, muutsin ära esiliistu, mis originaalis oli tagasipööratud ja ka kaeluse osa, mis originaalis oli nöörkandiga ja lipsuga, nüüd aga soonikuga. Minule lihtsalt meelbib parempidine kude, ma ei saa sinna midagi teha. Olen tähele pannud, et eriti vanema põlvkonna esindajad kipuvad arvama, et kui kood "labast", siis tähendab see, et muud ei oska ja et ühe kampsuni peal võiks ikka näidata (kõiki) oma oskusi. Millal iganes ma aga hakkan kuduma sellist praktilist kampsunit, mis sobiks kõigega, tahan ma alati kududa just seda labast pinda. Nii on minu kampsunid siis kõik labased :)


Lõnga tellisin kunagi sellisest netipoest nagu Black Sheep Wools. Seal oli postikuluta saatmise kampaania ja lõng ise oli ka allahinnatud, nii et sain täitsa hea hinnaga. Lõngaks on Mirasol Cotanani mille koostis on taevalik - 60% pimapuuvilla, 40% merinot. Maibrit pani kampsuni selga ja momentaalselt hakkas seda kallistama, et nii pehme ja soe. Ma arvan, et puuvill-vill segu on minu lemmik lõngakokteil :) Ja Dropsil tuli ka ju nüüd selline segu välja, nimeks Cotton Merino.  Ma pole enda oma veel kätte saanud, nii et ei oska öelda, kuidas ta tundub, aga ootan põnevusega. Aga seda Maibriti kampsuni lõnga kulus mul 8 tokki, uskumatult palju. Kudusin vardaga 3,5.  Siiamaani on see lõng küll kenasti käitunud. Need lipsud jäid Maribritile kunstikoolis ette, nii et ükskord olen pidanud kampsunit juba guaššvärvist pesema aga mingit erilist topitamist siiani täheldanud pole. Nii et mõnus koolikampsun väikeste segavate lipsukestega :)







Enne Maibriti kampsunit kudusin tegelikutl mütsi, aga kuna ma kirjutasin sellele ka juhendi ja lasin seda ka testkududa, siis läks omajagu aega selle avaldamisega. 
Müts on selline vanakooli tuttmüts, aga mul oli just sellise järgi suur isu. Palmikud laenasin ühelt teiselt Maibriti kampsunilt (Manti). Lõngaks on jällegi üks mu lemmiklõngadest, Dropsi Lima, varras 4 mm-ne.


Mütsi juhend on saadaval minu Ravelry poes ja Etsy poes (ja juhend on inglise keeles).



Fotod tegi Andres meie armsas Elbiku rannas ja koduõuel.





Uute kudumiteni!

15 kommentaari:

Katrin ütles ...

Ooo, kui lihtne ja ilus kampsun! Täitsa selline minu masti! :) Mina tahan ka alati, et kampsunid, üleriided ja jalanõud oleksid lihtsad/kõigega sobivad. Lipsud ongi kõik, mis sellel kampsunil vaja, et mitte päris tavaline olla. Väga, väga super idee. Näppan selle kindlasti kunagi. :)

lilleliis ütles ...

Imekaunis! Ja pildid, nagu ikka, lummavad jäägitult!

Marit ütles ...

Oh, kui armsad uued kudumid!!!

Mul on ka juba tükk aega "isu" sellise vanakooli tuttmütsi järgi! Aitäh, et jõudsid juhendi teha! :)

Maibriti uus kamps on nii armas!!! Aga kõik su kampsunid pole sugugi parempidises koes, nt "Manti" ja need eelmise sügise laste kampsunid, mis "Peres ja Kodus" ilmusid. Mul said lastele just parempidises koes kampsikud valmis ja plaan järgmised kududa su eelmisel aastal ilmunud õpetuse järgi :)

Värvilist sügist! :)

Helen ütles ...

Mina igal juhul tänan nüüd-selle labase koe jutu eest.
Mina nimelt armastan ka üle kõige labast, võimalikult lihtsat kude. Ja mul on nii mõnigi labases koes kamps näitamata jäänud-ei midagi erilist ju, ei mingeid vigureid, tavaline labane. Igaüks oskab. Ja hall pealekauba. :)
Ja just nimelt need värvid! Selline ehe hall, valge, beež-imelusad minu arust, aga alati tundub kuidagi nii tavaline. Siis ma vahel rapsin erksamate värvidega, aga südamelähedasemad on ikka need hallid ja beežid. :)

Sinu pildid andsid kinnitust-ei ole mõtet rapsida-lihtsus ja naturaalsus on kõige ilusamad!

Ja Dropsi Lima on minu lemmik ka-mul sellest lõngast üks hall kamps tehtud. :)))

mustkaaren ütles ...

Tore lihtne kamps, ilus yhtlane kude, ja detailid ka korrektsed. Ei ole see kampsun labane, ei ole!
Myts meeldib ka. Sinu tööd on maitsvad/maitsekad ja heade proportsioonidega, vaatasin altpoolt vanemaid poste ka.
Mind on rikkunud mitu kunstiharidust, lõngade keskel yleskasvamine ja ema ning vanaema pidev käsitöötegemine, seepärast hea asja tunnen lõhnast ära:)

Anneli T ütles ...

Mõnusad materjalid, lihtsad ideed, kaunis teostus ja sed kõike näitavad need võrratud fotod! Ilus.

maris ütles ...

Ma muidugi õpetajana (kunstiõpetajana) muigasin kohe, et kakoi koolikampsun. Et tore vaadata, kuidas need tilbendised seal guašši sees sõidavad. Aga muidu ilus. Ja sellist tutimütsi ma tahan endale ka!

Krentu ütles ...

Aitäh teile :))
Maris - :)) tead, koolis on meil korralik varrukatega põll, aga kunstikooli kuidagi ei jõudnud viia. Nüüd seal kah põll olemas. Aga saapaid see ikka ei kaitse, nii et üleeile pesin saapaid guaššist. Neil käib seal ikka hoogne töö, molbertid ja A2-d :) Väga lahe, tahaks ise ka nii värvidega möllata :)

Rael. ütles ...

Teil on seal miskid kohalik kunstikool või käite Haapsalus?

Mulle väga meeldib sinu käekiri. Värvid ja tegumood.
Ja need lipsud on mu lemmikud, juba siis kui neid selle vana mustri juures nägin.

Krentu ütles ...

Aitäh, Rael! Ikka Haapsalus käib ta:)

Anna ütles ...

Ega disainer ei pea kellelegi midagi tõestama, et ta oskab ka nii ja naa. Minimalismi mõistetakse tihti väga valesti (stiilis "igaüks oskab nii, see pole üldse huvitav"). Disaineril on oma keel ja oma esteetika, ega see ei pea kõigile meeldima. Mõne lõnga puhul ongi labane parempidine (või pahempidine) ainus viis näidata lõnga ilu. Nii et ära lase end häirida! Kui huvitab, sellel teemal olen kirjutanud siin: http://www.kuduja.blogspot.com/2012/09/minimalismminimalism.html

Anonüümne ütles ...

Mina ei tea, mind paelub ka viimasel ajal selline parempidi pind. Seepärast ma ei suudagi midagi teha, et nagu tahaks, aga "sa oskad ju enamat ..." Ma loodan, et ma saan nüüd ka innustust Sinu kaunitest asjadest.

Ja nali naljaks, aga sellist vanakooli tuttmütsi tahtsin ma juba eelmine aasta, ent mul polnuks sellist millegagi kanda. Nüüd tuleb vist ikka alustada sellest, et tuleb müts ja küll siis ka muud vatid ja vammused, mantlid ja joped selle manu tee leiavad. See meenutab mulle vanaema ja tema imearmsaid kudumeid.

kroonijuveel ütles ...

Krentu, väga ilusad tööd! Minu ema, kes on kõva soki/kinda ja muidu kuduja ütleb, et labase pinna kudumisest näed, kas on hea kuduja või mitte. Labast kude on ühtlasena väga raske kududa, ikka lööb triibud sisse. Minul vist on vasakpidine rida lõdvema pingega kui parempidi kududes, kui valvsuse kaotan.

Erin ütles ...

Kõigepealt, väga ilus kampsun ja müts on ka väga kelmikas :) Ja ma tahtsin ka just sama öelda, et tegelikult on ju ühtlase labase pinna saavutamine kohati keerulisemgi kui ilusa mustrilise pinna kudumine. Sinu "labased" kudumid on väga ilusad ja professionaalsed ja ma alati imetlen neid.

. ütles ...

Imeilus kampsun ja see tuttmüts on minu suur lemmik juba praegu, tegin neid juba lausa kaks. Vaja vaid fotograafiga ühist päevavalguses vaba aega leida :)
Ja naeratama paneb ka tõsiasi, et ehkki armastan tohutult palmikuid, on minu viimase aja lemmikud ja tehtud tööd labases koes :)